Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Безсмъртната смърт
Печатно издание
ISBN
978-619-02-1018-4
Купи
Цена
31.15 лв.
(35.00 лв.)
Поръчай по телефона
Поръчайте между 9:00 и 16:00 часа
в работни дни на телефон 0887 602 218

Или оставете телефонен номер
и ние ще се свържем с вас
за приемане на поръчката.
Купи с 1 клик
-11%
Електронно издание
ISBN
978-619-02-1019-1
Купи
Цена
21.00 лв.
(35.00 лв.)
-14лв.
Информация
Рейтинг (27)
Мнения (17)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
1286 гр.
Страници
792
Дата на издаване
29 април 2022
Превод
Стефан Русинов
Корица
Виктория Стайкова

Безсмъртната смърт

Многократно удостояваният с престижни награди китайски фантаст Лиу Цъсин е автор на известната вече и в България трилогия „Земното минало“. В третия том, „Безсмъртната смърт“, той доразгръща лъкатушната история на човечеството след избухването на трителната криза.

Във все по-сложното състезание на политики и технологии съдбата на земната цивилизация отново попада в неочаквани ръце – този път в центъра на събитията е Чън Син, специалистка по космически двигатели и непоправима идеалистка, чиито решения определят успехите и паденията на човечеството в продължение на стотици, милиони години. 

Със своя инженерен подход към литературата Лиу Цъсин предлага убедително страховита визия за бъдещето, базирана на някои от най-интересните астрофизични хипотези на нашето хилядолетие и подплатена с нова порция грандиозни и зловещи идеи за вселенското и човешкото състояние. Криза след криза и поврат след поврат, всяка сцена в романа повдига въпроса: какво е най-лошото, което може да се случи, и кои са цивилизационните ценности, необходими на човечеството, за да оцелее в тъмната гора на Вселената?

За автора

Китайският писател фантаст Лиу Цъсин (р. 1963 г.) израства във времената на Културната революция, описвани от мнозина негови съвременници като „епоха без книги“, завършва хидроинженерство и работи по специалността си, преди да започне да пише през осемдесетте години на миналия век, повлиян от твърдата научна фантастика на Артър Кларк, но и от реализма на Лев Толстой. Рекордьор по получени награди „Галактика“, които отбелязват най-доброто в китайската фантастика, той придобива световна известност през 2015 г., когато става първият азиатски лауреат на „Хюго“, най-престижната награда за научнофантастична литература, присъдена му за първата част от трилогията – „Трите тела“. През 2018 г. е удостоен с наградата „Артър Кларк“ за въображение в служба на обществото, която от основаването си през 2012 г. е връчвана на писателите Урсула Ле Гуин, Лари Нивън, Маргарет Атууд, Ким Стенли Робинсън и Джордж Мартин..

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Здравейте, къде се намира тази секция "Предстоящи"? Имате ли намерение да публикувате и продължението на поредицата "The Redemption of Time"?

Оценка: +5

Здравейте, почитатели на Лиу Цъсин! Ще издаваме и занапред книги на автора, може да следите заглавията в секция "Предстоящи". Преди всичко ще се постараем да решим проблема с качеството на книжното тяло.

Оценка: +4

Към Ангел Н. Здравейте, надяваме се, че екземплярът с лошо качество е изключение от общия тираж. Заповядайте в книжарницата, ще Ви го подменим, а на печатницата ще върнем разлепената книга. Сам разбирате, че трябва да имаме конкретно доказателство, за да направим рекламация. Благодарим за сигнала.
Трилогията "Земното минало" определено се нарежда сред любимите ми четива за изминалата година. Също така ми прави впечатление, че дизайна на кориците на Колибри става все по-привлекателен, изчистен и модерен. Признавам си, че корицата беше първото, което ме привлече, но съдържанието е това, което ме задържа.

Оценка: +1

Страхотна поредица! Цъсин отново ни потапя в своя иновативен и изпълнен с приключения свят. Героите му сякаш изскачат от страницата, а сюжетът е оригинален и запленяващ. Благодаря на Colibri за възможността да се насладя на тази незабравима книга!
Бах скептичен за превода, тъй като не е лесно да работиш с подобен сложен оригинал, но Стефан Русинов се е справил просто брилянтно, удоволствие е да се чете, адмирации.
Изключително добра във всяко едно отношение. Много се радвам, че се намери кой да издава Лиу Цъсин в България. Любителите на научната фантастика определено ще останат впечатлени, препоръчвам с две ръце!
Гръбчето на която и да е мека корица, издадена от Колибри, и която ми е попадала в ръцете, се прегъва за отрицателно време. Страниците започват да се разлепват и разпадат. Книжните тела изпобщо, ама изобщо не са гъвкави, така или иначе. Абсолютно същото се отнася и за книгите на Лиу Цъсин. Искаше ми се да си спестя този коментар, както си го спестих и предишните пъти, но вече съм на мнение, че Колибри печата съвсем тенденциозно по този начин. Далеч съм от мисълта и че не са наясно с това, което печатат. Най-малкото има десетки коментари на читатели на различни произведения, които се оплакват от същото. Още когато пристигне при клиента, трилогията на Лиу Цъсин изглежда като рециклирана вече няколко пъти. Разпадането започва да се случва още преди 50-та страница. Колибри, моля Ви, бъдете така добри да промените тази неприятна практика, дори и да се покачи цената. Вашите книжки тела не са просто с лошо качество, те са с ужасно качество.

Оценка: -1 +18

Хайде Колибри, отговорете на Анастас Анастасов... Планирате ли да издадете и други произведения на Цъсин?

Оценка: +1

Colibri, аз пак да попитам ще издадете ли други произведения на Цъсин или на някой друг фантаст?

Оценка: +2

Страхотна поредица, страхотен превод, благодаря Ви, че ни докоснахте до тази поредица.

Оценка: +5

Здравейте, ще издадете ли и други произведения на Лиу Цъсин? Все пак рядко се попада на толкова добър автор на научна фантастика.

Оценка: +4

Електронното издание ще бъде достъпно най-късно в петък, следващата седмица. Благодарности и поздрави!

Оценка: +7

Colibri Кога до очакваме и електронно издание ?

Оценка: +8

Браво на Стефан Русинов и Colibri! ????????
Благодаря и аз, че изадохте и трите книги!

Оценка: +2

Супер сте Колибри! Благодаря ви, че издадохте и трите книги! Имате ли намерение да издадете и други фантастики?

Оценка: +14

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-619-02-1018-4
Купи
Цена
31.15 лв.
(35.00 лв.)

* 11% онлайн отстъпка
Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
-11%
Отстъпка
Доставка
Електронно издание
Електронно издание
ISBN
978-619-02-1019-1
Купи
Цена
21.00 лв.
(35.00 лв.)

* 14 лв. отстъпка от печатното издание
Четете бързо, лесно, евтино и удобно
Виж указания за е-книги
-14лв.
Указания за е-книги
Купи за Kindle
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени