Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Box
Печатно издание
ISBN
978-619-02-0943-0
Купи
Цена
21.36 лв.
(24.00 лв.)
Поръчай по телефона
Поръчайте между 9:00 и 16:00 часа
в работни дни на телефон 0887 602 218

Или оставете телефонен номер
и ние ще се свържем с вас
за приемане на поръчката.
Купи с 1 клик
-11%
Електронно издание
ISBN
978-619-02-0944-7
Купи
Цена
15.00 лв.
(24.00 лв.)
-9лв.
Информация
Рейтинг (23)
Мнения (8)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
145/213
Тегло
463 гр.
Страници
528
Дата на издаване
10 декември 2021
Превод
Любомир Гиздов
Корица
Стефан Касъров

Box

Когато полицията намира една жена мъртва в кутия, пронизана от мечове, възникват множество въпроси. За какво става дума: за сбъркан фокус или за брутално убийство, има ли и каква е връзката с предишни подобни убийства, да очакват ли още, кой е този, когото журналистите побързват да нарекат Убиеца Худини. Мина Дабири, следователка в стокхолмската полиция, моли за помощ Винсент Валдер, менталист и експерт по илюзиите и магията. Двамата разбират, че преследват безмилостен сериен убиец, който трябва да бъде спрян, преди да загинат още хора. Но разбират също, че собственото им минало е свързано със случващото се и че преди да спрат безумието, трябва да го разтълкуват.

С този блестящ трилър Камила Лекберг и Хенрик Фексеус показват още от първия си опит, че са изключителен тандем, в който талантът, знанията, опитът и въображението им се допълват, образувайки сложно, любопитно и завладяващо съчетание.

За автора

Сега, когато скандинавската криминална литература твърдо се установи на върха на жанра, става ясно, че Хенинг Манкел и Стиг Ларшон са две утвърдени, но не останали без конкуренция имена. Третото, вече известно в цял свят, е Камила Лекберг, нашумяла гръмко в родната си Швеция и преведена на повечето езици. Тя има в портфолиото си седем романа, първия от които държите в ръка, а феноменалният й успех в родината е повторен навсякъде с триумфалното оглавяване на листите на най-продаваните книги. В англоговорещите страни я наричат „шведската Агата Кристи“, но това далеч не е цялата истина. Макар да разполагаме с провинциално селце (в каквото е родена и самата авторка) и с богат набор от заподозрени в едно отвратително убийство, и макар фабулата да е изпипана с майсторството на английската крими-кралица, Лекберг е подчертано съвременна, модерна писателка и предоставя на вниманието ни един много точен, дори задълбочен разрез на днешното шведско общество.

Хенрик Фексеус

Хенрик Фексеус (р. 1971 г.) е шведски менталист и писател, експерт по езика на тялото и невербалната комуникация. Завършил е философия, автор е на 7 книги по практическа психология, преведени на над 30 езика, и на три романа. Третият, написан в съавторство с Камила Лекберг, е този, който държите в ръцете си.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Честно закупена! Благодаря, „Колибри“! :)
Здравейте! Извиняваме се за забавянето, причините са обективни. След края на октомври ще излязат електронните издания на "Култът" и BOX. Благодарим за разбирането!

Оценка: +1

Уважаемо издателство, а електронно издание този век ще дочакаме ли? :) :) :)
Здравейте! "Култ" е планирана за края на юни 2023 г.
Кога се очаква следващата и книга ,,Култ,,?
Слаб преводач.В Мексико няма леопарди, а ягуари. Става въпрос за книгата"Бозайниците в Мексико" и снимката на корицата. Все пак това е важна част от действието!
Не съм съгласна с предния коментар. Книгата е страхотна ,добър тандем са.Радва ме и завръщането на писателката точно към нейният крими жанр ,не като последните и две книги. Заслужава си времето!

Оценка: -1 +2

Голямо разочарование.Боза. изнервящо четиво.слабо много слабо...

Оценка: +2

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-619-02-0943-0
Купи
Цена
21.36 лв.
(24.00 лв.)

* 11% онлайн отстъпка
Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
-11%
Отстъпка
Доставка
Електронно издание
Електронно издание
ISBN
978-619-02-0944-7
Купи
Цена
15.00 лв.
(24.00 лв.)

* 9 лв. отстъпка от печатното издание
Четете бързо, лесно, евтино и удобно
Виж указания за е-книги
-9лв.
Указания за е-книги
Купи за Kindle
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени