Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Песните на мама
Печатно издание
ISBN
954-529-447-7
Цена
14.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (2)
Мнения (1)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
370 гр.
Страници
480
Дата на издаване
17 юли 2006
Превод
Савина Манолова, In memoriam

Песните на мама

Смятан за един от най-великите актьори на всички времена, Марлон Брандо остави след себе си забележителни роли от класата на Станли Ковалски, Тери Малой и Дон Вито Корлеоне.

Петдесет години след първото си излизане на сцената и след като са се появили десетки спекулативни книги за него, Марлон Брандо сам взема думата, за да разкаже от свое име истината за живота си като бунтар и артист. Резултатът е тази изключителна книга, едновременно забавна, вълнуваща, подигравателна, самообвинителна, бунтарска и безкрайно откровена.

В нея той описва трудните си детски години в семейство, в което алкохолизираните му родители непрекъснато се разделят и събират, както и за неочаквания за самия него път към върховете на актьорското майсторство. След като става сензация на Бродуей с триумфа си в постановката на „Трамвай „Желание“ от Тенеси Уилямс, той се насочва към още по-успешна филмова кариера. На върха на славата, в средата на 60-те години, той се сдобива с мечтания остров Тети'ароа в Таити и започва да се снима все по-рядко. Подробно е описана работата му с режисьори като Eлиа Казан, Чарли Чаплин, Джило Понтекорво, Франсис Форд Копола и Бернардо Бертолучи, така и актьори като Вивиан Лий, Карл Молдън, Антъни Куин, Монтгомъри Клифт, Ана Маняни и Юл Бринър.

Изключително интригуващ поглед към живота на един от най-интелигентните, витални и духовно освободени актьори, „Песните на мама“ разкрива и страстта, с която Брандо се бори в защита на онеправданите – били те индианци или афро-американци. А откровенията му за тайнствата на актьорската професия със сигурност биха вдъхновили мнозина актьори. За всеки, който е харесвал филмите на Марлон Брандо, неговата автобиография ще бъде несравнимо удоволствие.

За автора

Марлон Брандо (на английски: Marlon Brando), роден на 3 април 1924 г. и починал на 1 юли 2004 г. е американски актьор, считан за един от най-знаменитите филмови артисти на своето време. Брандо е носител на три награди на филмовата академия на САЩ за Най-добра мъжка роля във филмите „На кея“ (1954), „Кръстникът“ (1972) и за цялостна кариера. Също така е притежател на редица други почетни отличия, сред които - награди Еми, Златен глобус, БАФТА и др. Той е поставен на четвърта позиция в 100-те най-велики актьори на всички време от Американския филмов институт.

Освен велик актьор, Брандо е и известен активист, демонстрирал отношение по важни политически и социални проблеми като американските граждански права и преместванията на американските индианци.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Страхотна книга написана от велик и много интелигентен човек.

Оценка: +2

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-447-7
изчерпана
Цена
14.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени