Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Старогръцки легенди и митове
Печатно издание
ISBN
978-619-02-0753-5
Цена
14.00 лв.
(20.00 лв.)
Купи

* 30% онлайн отстъпка
Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 70 лв.
Поръчай по телефона
Поръчайте между 9:00 и 16:00 часа
в работни дни на телефон 0700 18028

Или оставете телефонен номер
и ние ще се свържем с вас за
приемане на поръчката.
-30%
Купи с 1 клик
Информация
Рейтинг (18)
Мнения (6)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
145/213
Тегло
448 гр.
Страници
512
Дата на издаване
22 януари 2021
Превод
Никола Мънков
Корица
Стефан Касъров

Старогръцки легенди и митове

Тази книга е първият пълен сборник на вълшебно поетичните и увлекателни гръцки митове и легенди и е преведена на всички основни езици по света. Вече цял век с нея са израсли поколения, а нейните вечни теми и прекрасни герои са вдъхновили безброй творци на изкуството през гръко-римската древност, в епохата на Ренесанса и в наши дни. Във всеки голям музей по света ние се срещаме с гениалните творби на скулптори и художници, основани на прелестните гръцки разкази.

Новото издание на класическите „Старогръцки легенди и митове“ на Н. А. Кун, неотменима част от образованието на всеки европеец, е осъвременено и съобразено с научно приетите форми на имената на гръцките богове и герои. То е предназначено за широката читателска публика – от учениците, които тепърва възприемат света на красотата, до всеки възрастен, който иска да има до себе си един енциклопедичен наръчник за вълшебния свят на гръцката митология, от създаването на Земята и приказното рождение на олимпийските богове, до подвизите на полубоговете-герои, от Троянската война до потресаващата трагедия на цар Едип.

За автора

Николай Албертович Кун (1877-1940) е един от най-големите руски специалисти по антична култура, професор в Московския университет. Корените му по бащина линия са немски и англо-шотландски, а майка му е от стария и така известен дворянски род Игнатиеви.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Имам второто издание от 1962. Чели са го родителите ми, чел съм го аз, сега го четат децата. С твърди корици, подшити коли и илюстрации (снимки на древногръцки статуи). Подобна книга не трябва да се издава с меки корици! Колибри, може да последвате примера на други издателства, които издават някои книги в три варианта: с твърди корици, с меки корици и електронен вариант. Успех!

Оценка: +10

Изданието щеше да бъде прекрасно, ако корицата беше твърда, а хартията - по-качествена.

Оценка: +5

Независимо от цената е хубаво да помислите в бъдеще издаваните класически трудове да имат ограничен тираж и с твърди корици - през 2020 г. такива книги бяха най-малко сборниците с разкази на Набоков и Бунин. Имате опит в този смисъл с Фокнър и Пруст. Изданията с меки корици имат десетки пъти по-малък живот като книжно тяло.

Оценка: +7

Книгата е с доста голям обем и с твърди корици ще е прекалено скъпа. Илюстрации има, изданието е преработено изцяло от големия специалист по гръцка и старогръцка литература Иван Генов и е богато илюстрирано. За предварителните поръчки не мога да отговора, ще проверя и пак ще пиша.

Оценка: -4 +2

Ще е добре да има издание с твърди корици.

Оценка: -1 +8

Здравейте, Колибри, Изданието съдържа ли илюстрации и ще има ли опция на предварителна поръчка?

Оценка: +3

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-619-02-0753-5
Купи
Цена
14.00 лв.
(20.00 лв.)

* 30% онлайн отстъпка
Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 70 лв.
-30%
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2021 © Всички права запазени