Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Старогръцки легенди и митове
Печатно издание
ISBN
978-619-02-0753-5
Купи
Цена
19.58 лв.
(22.00 лв.)
Поръчай по телефона
Поръчайте между 9:00 и 16:00 часа
в работни дни на телефон 0887 602 218

Или оставете телефонен номер
и ние ще се свържем с вас
за приемане на поръчката.
Купи с 1 клик
-11%
Електронно издание
ISBN
978-619-02-0831-0
Купи
Цена
12.00 лв.
(22.00 лв.)
-10лв.
Информация
Рейтинг (40)
Мнения (8)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
145/213
Тегло
448 гр.
Страници
512
Дата на издаване
22 януари 2021
Превод
Никола Мънков
Корица
Стефан Касъров

Старогръцки легенди и митове

Тази книга е първият пълен сборник на вълшебно поетичните и увлекателни гръцки митове и легенди и е преведена на всички основни езици по света. Вече цял век с нея са израсли поколения, а нейните вечни теми и прекрасни герои са вдъхновили безброй творци на изкуството през гръко-римската древност, в епохата на Ренесанса и в наши дни. Във всеки голям музей по света ние се срещаме с гениалните творби на скулптори и художници, основани на прелестните гръцки разкази.

Новото издание на класическите „Старогръцки легенди и митове“ на Н. А. Кун, неотменима част от образованието на всеки европеец, е осъвременено и съобразено с научно приетите форми на имената на гръцките богове и герои. То е предназначено за широката читателска публика – от учениците, които тепърва възприемат света на красотата, до всеки възрастен, който иска да има до себе си един енциклопедичен наръчник за вълшебния свят на гръцката митология, от създаването на Земята и приказното рождение на олимпийските богове, до подвизите на полубоговете-герои, от Троянската война до потресаващата трагедия на цар Едип.

За автора

Николай Албертович Кун (1877-1940) е един от най-големите руски специалисти по антична култура, професор в Московския университет. Корените му по бащина линия са немски и англо-шотландски, а майка му е от стария и така известен дворянски род Игнатиеви.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Здравейте, Колибри. Изданието е страхотно. Корицата е стилна. Голяма част от другите издания страдат от твърде децките корици. Меката корица не пречи, по-удобна е за четене. Бих попитал/или дал идея/ бихте ли издали в подобен "по-зрял" стил оригиналните произведения Илиада и Одисея. Биха направили добра колекция.

Оценка: +1

Присъединявам се към критиката за твърдите корици - колко пък да е скъпо, ценителите бихме платили по-високата цена. И също така дизайнът е претупан набързо - тук таме има някакви снимки на статуи. Предишните издания на тази книга бяха много по-богати на илюстрации и сте отстъпили от стандартите в това отношение.

Оценка: +3

Имам второто издание от 1962. Чели са го родителите ми, чел съм го аз, сега го четат децата. С твърди корици, подшити коли и илюстрации (снимки на древногръцки статуи). Подобна книга не трябва да се издава с меки корици! Колибри, може да последвате примера на други издателства, които издават някои книги в три варианта: с твърди корици, с меки корици и електронен вариант. Успех!

Оценка: -3 +12

Изданието щеше да бъде прекрасно, ако корицата беше твърда, а хартията - по-качествена.

Оценка: +11

Независимо от цената е хубаво да помислите в бъдеще издаваните класически трудове да имат ограничен тираж и с твърди корици - през 2020 г. такива книги бяха най-малко сборниците с разкази на Набоков и Бунин. Имате опит в този смисъл с Фокнър и Пруст. Изданията с меки корици имат десетки пъти по-малък живот като книжно тяло.

Оценка: +11

Книгата е с доста голям обем и с твърди корици ще е прекалено скъпа. Илюстрации има, изданието е преработено изцяло от големия специалист по гръцка и старогръцка литература Иван Генов и е богато илюстрирано. За предварителните поръчки не мога да отговора, ще проверя и пак ще пиша.

Оценка: -6 +3

Ще е добре да има издание с твърди корици.

Оценка: -1 +10

Здравейте, Колибри, Изданието съдържа ли илюстрации и ще има ли опция на предварителна поръчка?

Оценка: +3

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-619-02-0753-5
Купи
Цена
19.58 лв.
(22.00 лв.)

* 11% онлайн отстъпка
Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
-11%
Отстъпка
Доставка
Електронно издание
Електронно издание
ISBN
978-619-02-0831-0
Купи
Цена
12.00 лв.
(22.00 лв.)

* 10 лв. отстъпка от печатното издание
Четете бързо, лесно, евтино и удобно
Виж указания за е-книги
-10лв.
Указания за е-книги
Купи за Kindle
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени