Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Как да отслабнем завинаги
Печатно издание
ISBN
954-529-440-X
Цена
10.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (4)
Мнения (86)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
240 гр.
Страници
208
Дата на издаване
23 юни 2006
Превод
Росица Ташева

Как да отслабнем завинаги

Трайно отслабване на 4 етапа

„Как да отслабнем завинаги“ става абсолютен бестселър, след което е многократно преиздавана. Диетата се състои от четири режима: ударен режим на чистите протеини (месо, риба, яйца), смесен режим (месо и зеленчуци), преходен режим (по малко от всичко) и режим на окончателната консолидация (един диетичен четвъртък до края на живота).

Какви са предимствата на диетата?
- Не броите калории
- Ядете колкото ви душа иска от разрешените храни
- Със сигурност отслабвате
- Не напълнявате, след като отслабнете

За кого е предназначена?
- За дебелите, които желаят да свалят между 10 и 20 килограма
- За свръхзатлъстелите, които имат 30 и повече излишни килограми
- Но и за дамите, които желаят да се повталят, преди да отидат на море

Какво още ви предлага книгата?
Най-важното – рецепти и менюта, които да направят спазването на диетата лесно и приятно!

За автора

Доктор Пиер Дюкан, чието име отваря 7 720 файла в интернет и който е автор на десетина книги, издадени в стотици хиляди екземпляри, започва кариерата си през 1966 г. като общопрактикуващ лекар. Много скоро обаче се ориентира към диетологията и създава изключително ефикасна диета за трайно отслабване. Дюкан е първият диетолог, който използва протеинов режим за ужас на колегите си, чиито препоръки не излизат от кръга на плодовете и зеленчуците.

Още заглавия от същия жанр
Откъс

Д-р ПИЕР ДЮКАН
КАК ДА ОТСЛАБНЕМ ЗАВИНАГИ

Първият ми контакт със затлъстяването датира от годините, когато като млад лекар практикувах обща медицина в един квартал около Монпарнас, като заедно с това специализирах в Гарш в неврологичното отделение, по онова време пълно с деца, страдащи от параплегия.
Тогава сред пациентите ми имаше един страдащ от затлъстяване издател, жизнерадостен и изключително начетен човек, когото лекувах от астма. Един ден той дойде в кабинета ми и след като се настани в английското кресло, което изскърца под тежестта му, започна:
- Докторе, винаги съм бил доволен от грижите ви, имам ви доверие и затова днес искам от вас да ми помогнете да отслабна.
По онова време за храненето и обезитета знаех само онова, което бях учил във факултета, тоест умеех да предлагам хипокалорични диети и миниатюрни ястия, по всичко приличащи на нормалните, освен дето явно бяха предназначени за лилипути. Съветите ми изтръгваха от пациентите ми усмивка и завинаги прогонваха от кабинета ми шишковците и бонвиваните, свикнали да не се лишават от удоволствието на храненето и ужасяващи се от мисълта да броят хапките на щастието си.
Така че взех да мънкам и да се оправдавам, че не съм запознат с тънкостите на тази наука, което си беше вярно.
- За каква наука говорите? Обиколил съм всички специалисти в Париж, ходил съм при всякакви шарлатани. От юношеството си насам съм отслабнал поне с триста килограма и съм напълнял пак с толкова. Трябва да ви призная, че никога не съм бил особено мотивиран и че жена ми неволно ми причини голяма вреда, като продължи да ме обича въпреки дебелината ми. Днес обаче се задъхвам едва ли не като вдигна поглед, не си намирам дрехи по мярка и честно казано, започвам да изпитвам страх за живота си.
Накрая той произнесе върховната фраза, която промени посоката на професионалната ми кариера.
- Препоръчайте ми каквато искате диета, лишете ме от всяка храна, която желаете, само не от месото – обожавам месо.
Рефлекторно и за да откликна на молбата му, без колебание му отговорих:
- Ами хубаво. Щом обожавате месо, елате утре сутринта да ви премеря на гладно и после в продължение на пет дни яжте само месо. Избягвайте все пак мазните меса, свинското, агнешкото и най-тлъстата част от говеждото – рибицата и котлета. Печете месото на скара, пийте колкото можете повече вода и елате след пет дни пак да ви премеря.
- Добре, става.
Когато дойде след пет дни, беше отслабнал с пет килограма. Не повярвах на очите си, той също. Поразтревожих се, но той сияеше, беше още по-жизнерадостен от обикновено, разправяше, че се е възродил, че вече не хърка и помете всичките ми колебания.
- Продължавам, чувствам се на седмото небе, хем има ефект, хем ям колкото искам.
И си тръгна, за да се върне след още пет дни ядене на месо и с резултатите от изследванията, които ми беше обещал да си направи. Бе отслабнал с още две кила и ми тикна под носа кръвната си картина, която беше съвършено нормална – нямаше нито захар, нито холестерол, нито пикочна киселина.
Междувременно бях минал през библиотеката на Факултета по медицина, където се запознах по-обстойно с характеристиките на различните меса, които са цветът на голямото семейство на белтъците.
Така че когато след пет дни той се появи, все така във форма и свалил още килограм и половина, го посъветвах да прибави към храната си риба и морски дарове, което той охотно прие, тъй като вече бе изчерпил номенклатурата на месата.
Изминаха двайсет дни и кантарът показа десет килограма по-малко, а второто изследване на кръвта бе все така задоволително. Реших да играя ва банк и добавих и последните категории белтъчини, с които разполагах, а именно птичето месо, млечните продукти и яйцата, като за всеки случай му препоръчах да увеличи количеството течности и да премине на три литра вода дневно.
Накрая той все пак се поумори и прие да включи в храната си зеленчуци, чиято дълготрайна липса започваше да ме притеснява.
След пет дни се върна – не бе отслабнал нито грам. Възползва се от това и поиска да възобнови любимата си белтъчна диета, която харесваше и която особено ценеше заради разрешената от мен неограничена консумация на месо. Съгласих се, при условие че ще редува тази диета с белтъчно-зеленчукова, използвайки като претекст риска от авитаминоза, в който той ни най-малко не вярваше. Прие предложението ми главно защото поради липсата на целулоза червата му бяха станали лениви.
Така се роди моята протеинова диета, както и интересът ми към обезитета и към всички видове напълняване, който измести оста на учението ми и на професионалния ми живот.
Търпеливо разработвах диетата и непрекъснато я подобрявах, за да създам режима, който днес ми се струва едновременно най-пригоден към особената психология на пълния човек и най-ефикасен от всички хранителни режими за отслабване.
Постепенно обаче със съжаление установих, че диетите за отслабване, колкото и да са ефикасни и стриктно спазвани, не издържат на изпитанието на времето, че вместо да се стабилизират, резултатите направо се изпаряват – в най-добрия случай бавно, но неумолимо, а в най-лошия – чрез рязко напълняване, придружено от емоционална дестабилизация, стрес и притеснения.
За да избегна това вечно поражение, преживявано от повечето хора, спазващи диета за отслабване, се наложи да създам режим за запазване на постигнатото тегло – защитна преграда срещу възстановяването на теглото, водещо до обезсърчаване, до отвращение от себе си, до пълен отказ от диетата или до ненужно гладуване. Замислих тази защита, чиято цел бе постепенното въвеждане на основните елементи на едно нормално хранене, за да овладея реваншистката ярост на лишения от резервите си организъм. А за да обхвана времето на този бунт и да направя прехода приемлив, отредих на въпросния режим точно установена продължителност, пропорционална на загубеното тегло и лесна за изчисляване – по десет дни за свален килограм.
Но и тогава, след като изпитанието на консолидацията се увенчаеше с успех, постепенното завръщане на навиците, насърчавано от натиска на обмяната на веществата, и главно неизбежното възраждане на потребността да се компенсират притесненията и безпокойствата, като се посегне към мазното, сладкото и обилното, успяваха да разбият защитата на привидно непревземаемата крепост.
Тогава ми се наложи да препоръчам още една мярка, да издам една заповед, която се осмелих да нарека “окончателна”, едно неприемливо нареждане, от онези, които затлъстелите, дебелите или просто пълните хора по принцип ненавиждат и отхвърлят априори, тъй като са валидни за дълъг период от време и нарушават склонността им към импулсивност и свещения им ужас от самоограничението. Но неприемливо, ако необходимостта да се изпълнява до края на живота, за да гарантира стабилност на теглото, не се отнасяше само за един ден от седмицата – един точно определен ден със специален режим, който се спазва, без да се обсъжда, а резултатите му са сензационни.
В този момент се докоснах до Обетованата земя, до истинския  безспорен и траен успех, основан на квартета от последователни режими с намаляваща строгост, които времето и опитът ме бяха накарали да свържа един с друг, за да прокарам онзи солиден и нетърпящ отклонения път, в чийто край можете да си кажете, че сте отслабнали завинаги. Първоначален кратък, но ударен и много ефикасен режим, последван от по-лек режим, подкрепен от консолидационно хранене с продължителност, пропорционална на броя на свалените килограми, и накрая, за да се запази завинаги новото, скъпо придобито тегло, една консервативна, колкото постоянна, толкова и резултатна мярка – до края на живота един ден в седмицата хранително изкупление, което да поддържа равновесието на останалите дни.
Така най-сетне постигнах първите си истински трайни резултати. Вече можех да предложа не само риба, но и ръководство по риболов, общ план, който да позволи на затлъстелия да отслабне бързо и да запази теглото си задълго и без чужда помощ.
Двайсет години прекарах в доизкусуряване на тази прекрасна четиристепенна ракета за нуждите на ограничен брой пациенти. Днес чрез перото си я предлагам на една по-широка и жадна за пътешествия публика.

Планът ми е предназначен за тези, които са опитали всичко, които често са отслабвали – прекалено често – и които търсят преди всичко гаранцията, че в замяна на едно нелеко, но ограничено във времето усилие ще могат и да отслабнат, и да запазят плода на усилието си, ще могат да заживеят с тялото, което желаят и на което имат право. Затова написах тази книга с надеждата, че решението, което предлагам, един ден ще стане и тяхно решение.
Написах я за тях, но я посвещавам на онези, с които съм работил, които ми помогнаха да изживея пълноценно живота си на лекар, на моите пациенти от плът и кръв и най-вече на първия от тях – на моя затлъстял издател.

Д-р ПИЕР ДЮКАН
КАК ДА ОТСЛАБНЕМ ЗАВИНАГИ

Първият ми контакт със затлъстяването датира от годините, когато като млад лекар практикувах обща медицина в един квартал около Монпарнас, като заедно с това специализирах в Гарш в неврологичното отделение, по онова време пълно с деца, страдащи от параплегия.
Тогава сред пациентите ми имаше един страдащ от затлъстяване издател, жизнерадостен и изключително начетен човек, когото лекувах от астма. Един ден той дойде в кабинета ми и след като се настани в английското кресло, което изскърца под тежестта му, започна:
- Докторе, винаги съм бил доволен от грижите ви, имам ви доверие и затова днес искам от вас да ми помогнете да отслабна.
По онова време за храненето и обезитета знаех само онова, което бях учил във факултета, тоест умеех да предлагам хипокалорични диети и миниатюрни ястия, по всичко приличащи на нормалните, освен дето явно бяха предназначени за лилипути. Съветите ми изтръгваха от пациентите ми усмивка и завинаги прогонваха от кабинета ми шишковците и бонвиваните, свикнали да не се лишават от удоволствието на храненето и ужасяващи се от мисълта да броят хапките на щастието си.
Така че взех да мънкам и да се оправдавам, че не съм запознат с тънкостите на тази наука, което си беше вярно.
- За каква наука говорите? Обиколил съм всички специалисти в Париж, ходил съм при всякакви шарлатани. От юношеството си насам съм отслабнал поне с триста килограма и съм напълнял пак с толкова. Трябва да ви призная, че никога не съм бил особено мотивиран и че жена ми неволно ми причини голяма вреда, като продължи да ме обича въпреки дебелината ми. Днес обаче се задъхвам едва ли не като вдигна поглед, не си намирам дрехи по мярка и честно казано, започвам да изпитвам страх за живота си.
Накрая той произнесе върховната фраза, която промени посоката на професионалната ми кариера.
- Препоръчайте ми каквато искате диета, лишете ме от всяка храна, която желаете, само не от месото – обожавам месо.
Рефлекторно и за да откликна на молбата му, без колебание му отговорих:
- Ами хубаво. Щом обожавате месо, елате утре сутринта да ви премеря на гладно и после в продължение на пет дни яжте само месо. Избягвайте все пак мазните меса, свинското, агнешкото и най-тлъстата част от говеждото – рибицата и котлета. Печете месото на скара, пийте колкото можете повече вода и елате след пет дни пак да ви премеря.
- Добре, става.
Когато дойде след пет дни, беше отслабнал с пет килограма. Не повярвах на очите си, той също. Поразтревожих се, но той сияеше, беше още по-жизнерадостен от обикновено, разправяше, че се е възродил, че вече не хърка и помете всичките ми колебания.
- Продължавам, чувствам се на седмото небе, хем има ефект, хем ям колкото искам.
И си тръгна, за да се върне след още пет дни ядене на месо и с резултатите от изследванията, които ми беше обещал да си направи. Бе отслабнал с още две кила и ми тикна под носа кръвната си картина, която беше съвършено нормална – нямаше нито захар, нито холестерол, нито пикочна киселина.
Междувременно бях минал през библиотеката на Факултета по медицина, където се запознах по-обстойно с характеристиките на различните меса, които са цветът на голямото семейство на белтъците.
Така че когато след пет дни той се появи, все така във форма и свалил още килограм и половина, го посъветвах да прибави към храната си риба и морски дарове, което той охотно прие, тъй като вече бе изчерпил номенклатурата на месата.
Изминаха двайсет дни и кантарът показа десет килограма по-малко, а второто изследване на кръвта бе все така задоволително. Реших да играя ва банк и добавих и последните категории белтъчини, с които разполагах, а именно птичето месо, млечните продукти и яйцата, като за всеки случай му препоръчах да увеличи количеството течности и да премине на три литра вода дневно.
Накрая той все пак се поумори и прие да включи в храната си зеленчуци, чиято дълготрайна липса започваше да ме притеснява.
След пет дни се върна – не бе отслабнал нито грам. Възползва се от това и поиска да възобнови любимата си белтъчна диета, която харесваше и която особено ценеше заради разрешената от мен неограничена консумация на месо. Съгласих се, при условие че ще редува тази диета с белтъчно-зеленчукова, използвайки като претекст риска от авитаминоза, в който той ни най-малко не вярваше. Прие предложението ми главно защото поради липсата на целулоза червата му бяха станали лениви.
Така се роди моята протеинова диета, както и интересът ми към обезитета и към всички видове напълняване, който измести оста на учението ми и на професионалния ми живот.
Търпеливо разработвах диетата и непрекъснато я подобрявах, за да създам режима, който днес ми се струва едновременно най-пригоден към особената психология на пълния човек и най-ефикасен от всички хранителни режими за отслабване.
Постепенно обаче със съжаление установих, че диетите за отслабване, колкото и да са ефикасни и стриктно спазвани, не издържат на изпитанието на времето, че вместо да се стабилизират, резултатите направо се изпаряват – в най-добрия случай бавно, но неумолимо, а в най-лошия – чрез рязко напълняване, придружено от емоционална дестабилизация, стрес и притеснения.
За да избегна това вечно поражение, преживявано от повечето хора, спазващи диета за отслабване, се наложи да създам режим за запазване на постигнатото тегло – защитна преграда срещу възстановяването на теглото, водещо до обезсърчаване, до отвращение от себе си, до пълен отказ от диетата или до ненужно гладуване. Замислих тази защита, чиято цел бе постепенното въвеждане на основните елементи на едно нормално хранене, за да овладея реваншистката ярост на лишения от резервите си организъм. А за да обхвана времето на този бунт и да направя прехода приемлив, отредих на въпросния режим точно установена продължителност, пропорционална на загубеното тегло и лесна за изчисляване – по десет дни за свален килограм.
Но и тогава, след като изпитанието на консолидацията се увенчаеше с успех, постепенното завръщане на навиците, насърчавано от натиска на обмяната на веществата, и главно неизбежното възраждане на потребността да се компенсират притесненията и безпокойствата, като се посегне към мазното, сладкото и обилното, успяваха да разбият защитата на привидно непревземаемата крепост.
Тогава ми се наложи да препоръчам още една мярка, да издам една заповед, която се осмелих да нарека “окончателна”, едно неприемливо нареждане, от онези, които затлъстелите, дебелите или просто пълните хора по принцип ненавиждат и отхвърлят априори, тъй като са валидни за дълъг период от време и нарушават склонността им към импулсивност и свещения им ужас от самоограничението. Но неприемливо, ако необходимостта да се изпълнява до края на живота, за да гарантира стабилност на теглото, не се отнасяше само за един ден от седмицата – един точно определен ден със специален режим, който се спазва, без да се обсъжда, а резултатите му са сензационни.
В този момент се докоснах до Обетованата земя, до истинския  безспорен и траен успех, основан на квартета от последователни режими с намаляваща строгост, които времето и опитът ме бяха накарали да свържа един с друг, за да прокарам онзи солиден и нетърпящ отклонения път, в чийто край можете да си кажете, че сте отслабнали завинаги. Първоначален кратък, но ударен и много ефикасен режим, последван от по-лек режим, подкрепен от консолидационно хранене с продължителност, пропорционална на броя на свалените килограми, и накрая, за да се запази завинаги новото, скъпо придобито тегло, една консервативна, колкото постоянна, толкова и резултатна мярка – до края на живота един ден в седмицата хранително изкупление, което да поддържа равновесието на останалите дни.
Така най-сетне постигнах първите си истински трайни резултати. Вече можех да предложа не само риба, но и ръководство по риболов, общ план, който да позволи на затлъстелия да отслабне бързо и да запази теглото си задълго и без чужда помощ.
Двайсет години прекарах в доизкусуряване на тази прекрасна четиристепенна ракета за нуждите на ограничен брой пациенти. Днес чрез перото си я предлагам на една по-широка и жадна за пътешествия публика.

Планът ми е предназначен за тези, които са опитали всичко, които често са отслабвали – прекалено често – и които търсят преди всичко гаранцията, че в замяна на едно нелеко, но ограничено във времето усилие ще могат и да отслабнат, и да запазят плода на усилието си, ще могат да заживеят с тялото, което желаят и на което имат право. Затова написах тази книга с надеждата, че решението, което предлагам, един ден ще стане и тяхно решение.
Написах я за тях, но я посвещавам на онези, с които съм работил, които ми помогнаха да изживея пълноценно живота си на лекар, на моите пациенти от плът и кръв и най-вече на първия от тях – на моя затлъстял издател.

Сподели в:
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
чух за книгата и все още не мога да реша какво да правя,наистина ли има ефект?
Купих си я днес, сега започвам да се храня според предписанията, да видим за 1 месец колко килограма ще смъкна( макар, че с тези предстоящи коледни празници ще е малко трудно ... )
Драга Мария, ако не могат да си я набавят по друг начин, нека посетят нашата фирмена книжарница на ул. Иван Вазов 36. Успех!
Изключително полезна книга. Подробно и достъпно всеки може да разбере как да се храни и как да поддържа тялото си. При мен имаше ефект и свалих 6 кг. Мои приятелки ме питат откъде да си я набавят. Не мога постоянно да им давам моята книга, защото тя ми е настолна.
здравейте аз също бях на тази диета и свалих 12 кг и си ги запазих без да правя специалната диета за запазване на теглото
Книгата ми хареса, въпреки че никога няма да си призная, че съм я купила.
Много добра книга, полезна и подробна.
az imam dete na 4 godini i polovina i teji 34 kila mnogo se pretesnqvam za nego 4e 6te zatlastee ako nqkoi ima poznat decki diatolog neka mi pi6e skaipa mi e mar4elko1 ot grad sofiq sam
zdravei te na vsi4ki dami minalata godina pravih dietata i bqh svalila okolo 13kg.a sega gi kaih kg i se opitvam da gi svalq pak no neznam da li 6te uspeq
iva razbira se chee mojee ;) ot dietata se otslabva no posle kilogramite koito svalish e mnogo trudno da gi zapazishh
ако някой може да ми пише на скайпа tedy1994 ще бъда благодарен искам да ви питам нещо ако може по скоро ми пишете

Оценка: -1

от тази книга и поуката която си взех начина на хранене който използвах и продължавам да използвам за 6 месеца отслабнах с 23кгр.
,,, zdraveite na vsi4ki ! Iskam samo da kaja 4e tova e nai gotinata kniga na sveta ... naistina super dieta za 1 mesec i polovina otslabnah s 13 kg ne6to neveroqtno i prodaljavam da q spazvam . razvam se 4e tuk moga da spodelq uspeha si ,,, 4ovek trqbva da ima volq ne e trudno ,,, vqrvaite mi !
iva, pravq q v momenta dietata..ot 1 mesec- 10 kila.. i ne q spazvam to4no!! hubava dieta {}

Оценка: -1

Zdraveite az mnogo mnogo ne vqrvam na tezi ne6to!dali naistina moje6 da otslabne6 kato pazi6 dieta?
Dnes mi e 5 den. Truno mi e no mi se e nalagalo i s po golemi tridnostti da se spravqm, a i kato se ka4a na kantara............. si kazvam 4e si struva - efektat e mnogo vidim.18ztg
Zdrveite.Az sekazvam gabi i mislq 4e tazi kniga e neveroqtna.Mnogo b1ezo mojete da otslabnete.vsi4ki koito imam problem s tegloto neka da polzvat tazi dieta.za6toto mnogo b1rzo 6te vidite razlikata
4udesna dieta neveroqtna e tova e mnogo mnogo qko svalqm po kilogram na den i to bez da gladuvam mnogo tova opredeleno e nay-dobrata dieta za men trqbva da opitate!!!!
dieta na Pier Dukan naistina e v1rha prosto e perfektna tretiat etap na zapazvane na tegloto mi zvu4i neveroqtno kakto i vsi4ki ostanali az q spazvam ot 4 dni i svalih 2 kg edno ot vajnite pravila obd4e e da piete mnogo voda v protiven slu4ai riskuvate da zabavite jelaniq rezultat az piq po 2-3 litra voda na den
Zdraveite,na 25 godini sum i predi 9 meseca rodih,v sledstvie na koeto ka4ih 15 kg i poneje kurmq deteto si nqma6e kak da napravq dietata,no kogato pr4etoh vnimatelno knigata,vidqh,4e kurma4kite mogat da napravqt tretiqt rejim na portal,kato vklu4at o6te edna porciq plodove na den i moje da se konsumira mlqko s nad 2% maslenost,bez da se navredi na ka4estvoto na kurmata.Vse o6te kurmq moeto slun4ice i ve4e sum s 10 kg po-slaba.Estestveno tova otne mn pove4e vreme,no s turpenie i uporitost vsi4ko se postiga.Knigata e super,pro4etete q.Uspeh!
Книгата ми попадна случайно.От любопитство я прочетох и то на един дъх-за една вечер.Не си легнах докато не я прочетох...Още на следващия ден започнах диетата.Днес ми е трети ден.На 35 години съм,163 см.с две раждания.В понеделник сутринта бях 61 кг. а тази сутрин/сряда/съм 60 кг.т.е.за два дни 1 кг.при положение,че два дни не знаех точно какъв подсладител да си взема за кафето и пих 3 в 1 което е 1/2 захар...Ако ви се удаде да я прочетете-направете го,дори и да не искате да отслабвате.Просто доста ценни неща може да научите от нея.За сега съм изключително доволна.
knigata e super .spazvam dietata ot 09.01.i svalih 15 kg.oste sim na 2 etab i se 4udya dali da ne svalya oste 3,4 kg.deystvayte mili dami i po zakragleni gospoda sega e momenta da ya zapo4nete,zastoto lyatoto 4uka na vratata.4uvstvam se dobre vidimo se podmladih i naistina izglejdam dobre za mayka s dve deca/na 35 god.sim/.Az po princip si obi4ah prasno i kiselo mlako i si pohapvam i mesce /pilesko i riba/.yam i slabeya prosto e virha tozi DUKAN .ne se kolebayte ami pori4ayte si knigata i deystvayte .USPEH na vsi4ki!!!
Kupih si knigata dr.Pier Dukan "Kak da otslabnem zavinagi " prochetoh q vnimatelno, malko ne mi se vqrva6e da qde6 kolkoto iska6 i bez da se ograni4ava6, a pritova da otslabva6, e tova napravo mi se struva6e nevazmojno. No vse pak re6ih da q zapo4na.Ni6to ne gubeh pri polojenie 4e az bqh 97kg i imah 4uvstoto kakvoto i da hapna vsi4ko mi se lepe6e dori mi se stuva6e 4e palneq i ot vodata.Zapo4nah q na 15.07.08g.re6ih da mina 1- etap i ako ni6to ne se polu4ava da se otkaja pak kakvo tolkoz ni6to ne gubq .Pazih q 10 dena. Kogato re6ih da se ka4a na kantara napravo ne mogah da povqrvam, misleh 4e se e s4upil ili ne e veren az bqh svalila za tezi deset dena 7kg napravo gledah i ne vqrvah na u4ite si .Kato vidqh 4e deistva se zapalih da prodalga natatak .Sega sam o6te na 2- etap i prodaljavam natatak vra6tane nazad nqma za perioda 15.07.09.-18.04.09g do momenta sam 65kg. i prodalgavam vie sami si napraveta smetkata kolko kg. sam otslabnala .Napravo dietata e super podmenih si celiq garderob vsi4kite si stari drehi gi izhvarlih ,samo si ostavih edna za da se pla6a, kato q vidq kolko e golqma i daq pocazvam na tezi, koito ne sa me poznavali predi , za6toto ne mi vqrvat 4e nqkoga sam bila tolkova debela i se 4udqt vsi4kite 32kg kade sa oti6li .prepor14ah q na moqtq priqtelka, koqto sa6to q pazi v momenta prepora4vam q i na vas, koito ne ste zapo4nali o6te ne deite da 4akate zapo4vaite sega i sami 6te se obedite 4e naistina deistva .Ne e kato drugite dieti da gladuva6 kato ku4e, ili cql jivot em da si gladen i debel.sami se obedete v tova!!!!!!!!! Dilqna 25g.
knigata e mnogo cenen izto4nik i savetnik za vsi4ki,koito ISKAT da otslabnat naistina!opitvala sam i dr.vodole4enie,gladole4enie i dori opredelen vid uprajnenia,no rezultati kato sega.........nqma6e!SUPER E!Na 44god. sam,za 1m,s rejim 5/5 svalix 7-8kg!!!E?
за мене това не е диета ,а програма, която се спазва,не подлежи на обжалване.режим ,който се създава от самия теб.има странични ефекти,ако не си стриктен и не спазваш точно предписанията в книгата.ако не си прочел книгата-програмата е неизпълнима,без резултатна.аз отслабнах с20кг. за 10месеца.подържам желаното си тегло 58кг.на 44год.съм.все още препрочитам книгата и това ми помага да се подържам във форма,която аз желая и харесвам.

Оценка: -1

... ako moje nqkoi da mi kaje az ve4e 4 dni s1m na udarniq period ako go spazvam o6te 2-3 dni i mina na 2 dali 6te ima uspeh ....
...ami az sega q spazvam trudno e no s1m re6ila da otslabna i ne znam dano da izd1rja do kraq ina4e ;(
Kupih si knigata na d-r Pier Dukan "Kak da otslabnem zavinagi" pro4etah knigata dosta na barzo.Isam da svalq 10kg, kolko vreme 6te mi e nujno da go napravq i striktno li trqbva da q spazvam dietata?
Dietata e strahotna. Az svalih 6-7 kg za 1 mesec i ne sam gi ka4ila ve4e 3 meseca. No tezi koito pitat kak se zadarjat svalenite kilogrami zna4i ne sa pro4eli knigata dokrai i ne sa razbrali, 4e ne moje da se tap4e6 kato nevidql sled kato si svalil nqkolko kilograma, a da ima6 mqrka.
Само мога да благодаря на д-р Пиер Дюкан!На 16 години съм,преди 1 година направих диетата,бях 70 кг,отслабнах 10кг и не съм ги качила!Направете диетата няма да съжалявате!Няма странични ефекти,само първите 3 или 4 дена ми се виеше свят,но това е защото не бях свикнала без сладкиши!Успех на всички!
a az za 3 meseca fitnes i dietata svalih 27 kg :) i sega se 4ustvam mnogo dobre :]
iskam da znam kolko vreme produljava dietata
Neznam,no na men mi se stryva,4e kakvato i dieta da zapo4ne 4ovek bez oprajneniq ne moje
за два месеца с тази диета свалих 5 кг но по празниците започнах да си ги възтановявам
nqkoi ako znae ne6to neka spodeli za6toto ako prodaljava taka mislq da se otkazvam :(((
nz ama az ve4e 1 mesec sam na parviq etap svalih 8 kg i sega sam ka4ila 2 apak si qm sa6tite razre6eni ne6ta...nz na kakvo se dalji tova :(((((
dietata naistina e straxotna svlqm a ne us6tam glad. jelaq samo da popitam moga li da piq kola light? :)
За 2,5 месеца успях да сваля 14 кг и се чувствам много добре, особенно когато си купих панталон 42 размер, а не 54

Оценка: +1

dietata e straxotna ne samo otslabnax 12kg za 2mes., podobrimi se zrenieto,sprq da mi se omaznqva kosata,iz4istixami se vsi4ki to4ki po litceto,i razni drygi vse polyjitelni ne6ta tazi dieta mi dade ne samo samy4yvstvie 4e izglejdam dobre no mi povdigna i dyxa napravime po silna.Yspex na vsi4ki koito sa re6ili da napravq2t dieta protal
аз ве4е минах 1 етап .Сега ве4е съм една седмица от вторият .И най-вазното свалила съм ве4е по4ти 6 кг .Мисля 4е е излишно да пиша пове4е каквото и да е било .Успех на вси4ки ,който са рещили да изглездат по-добре..........
http://forum.bg-mamma.com/index.php?board=60.0
hora daite ne6ty pove4e ot tazi dieta nqkakvo sait4e ala bala det da pi6e vsi4ko kvo trq da se napravi..az predi nqkolko meseca popadnah v edin sait v koito be6e opisano vsi4ko..no ne go kopnah i sq nemoga da go namerq :S a tazi kniga trudno se namira :S
A az ne svalih nito kilogram
Здравейте! Аз съм на края на ударния режим,но ми закъснява цикъла, а от 2 дни ме боли корем долу ниско. Моля ви ако някой има мнение по въпроса - кажете ми.
Аз също си купих книгата и за един ден я прочетох. Веднага започнах ударната,която е за 3 дни,тъй като ми е необходимо да на сваля само 5 кгр.Сега съм на 2- ри ден и отслабнах с 1 кгр.Ако продължава така, то ще е супер.Успех на всички който сега започват.
Za vsichki, koito proyavyavat interes : - vlezte i razgledayte tozi sayt (ako ne go poznavate): http://dukanskirecepti.wordpress.com/category/%d0%be%d1%81%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d0%bf/ Ima strahotni vkusotii:)!
niastina sam o4arovana ot dietata.svalila sam 20 kg.za prav pat postigam niakakav uspeh.
На 27 февруари започнах диетата Свалила съм 18 кг в момента съм в режим запазване на теглото ОЧАРОВАНА съм от диетата На 52 години съм и цял живот съм се съобразявала какво и колко ям Сега поне се съобразявам само какво а колко ям както аз си знам и се чувствам и изглеждам отлично
ima li vreden efekt za organizma ili njakoi organi/4eren drob,babretci ,drugi?
Здравейте, ето че и аз реших да споделя своя опит. На диета съм от 06.06.2008. До момента съм с 6кг по-малко. Чувствам се перфектно и се надявам да успея да сваля всичките 25 които съм си поставила за цел. По мои сметки може би до края на годината. :) Е пожелавам на всички успех!
Моля, ако имате какъвто и да било проблем с поръчките да се обадите на националния номер на книжарници Хеликон, които приемат и изпълняват поръчките.
Az sam na treti etap i prodalzhavam da svalyam kg.Ako se spazva tochno se svalya okolo 1 kg na mesec.Az svalih 15 kg za 2 meseca i prez noemvri shte ya napravya otnachalo za da svalya oshte 10 i posle shte zadurzham.Mislya da karam na treta faza cyal zhivot.
Преди една седмица си поръчах книката онлайн и преведох парите по банков път.За съжаление още никой не се е свързал с мен, зада ми каже, че поръчката ми е приета и ще бъде изпълнена. Надявам се, че няма да се окаже, че съм измамена.
Книгата е супер.Просто трябва винаги да поглеждаш в нея за да се ориентираш.Деиства наистина.При мене има много добър резултат.
Knigata pro4etox na edin dax.Za 3 dni sam otslabnala 3 kgr.Mnogo se radvam .Po4ti ne 4uvstvam glad.Prodal6avam smelo napred.
zdraveite!predi 3 meseca stanax maika na vtoro dete iskam da svalia kilogrami no sled kato karmia imali problem da mina na tazi dieta?Maika mi mina na tazi dieta i e mnogo dovolna.Blagodaria vi predvaritelno.
az veche zapochvam chetvartia rejim za tpri sedmici svalih 8 kilograma i sam mnogo dovolna i v tretiq period zapazih kilogramite si.na mnogo priarelki prepora4ah dietata i pri tqh rezoltat e super .koito ima prablemi s kilogramite ili prasto ikat da stanat po hubavi tovae vashata dieta i nai vajnoto che mojete da zapazite svoeto postijenie bez you-you efekt.aka iskate mi vqrvaite no tovae samata istina.ne otlagaite i zapochnete dietata vednaga nqma da badete razocharovani
книгата е супер.за 5 дни ударен режим свалих 2 кг.бях 59 а сега съм 57 кг.продължавам смело напред.
аз съм на диетата от 16.03.08 до днес имам свалени 9 килограма без усилия храня се постоянно колкото повече ядеш толкова повече слабееш съветвам ви купете си книгата и започвайте
Dobur den na vsi4ki!iz4etoh dosta za tazi kniga i mng mi se iska da si q kupq i priloja v/u sebe si,ot dosta godini imam problem s nadnormenoto teglo,ili po-skoro sus zapazvaneto na edni i su6ti kilogrami,trudno mi e da regoliram,sl sum otslabnala.no vuprosut mi e drug,ot 3 godini sum vegetarianka i iskm da znam,dali 6te moga da priloja tazi dieta i na4in na mislena v-u sebe si,za6toto znam,4e 1viq etap,a i vs sledva6t se sustoi ot proteini (meso),6te se radvam,ako nqkoi,koito e zapoznat s vuprosniq rejim,otgovori na vuprosut mi,za da znam,dali 6te moga da priloja knigata vu sebe si.predvaritelno vi blagodarq!
Мая ще ми кажеш ли каква е диетата?
Здравейте,прочетох всичко за тази диета и от утре започвам усилено да е спазвам,дано да има резултат.Искам да сваля 6кг. После ще ви пиша дали има ефект.
kupih si knigata.kak da zapochna udarnia rezim.

Оценка: +1

Днеска по случаиност видях книгата в книжарницата и отзад видях саита и реших да влезна да видя какво има.До сега четох коментарите ви явно диетата наистина има ефект.Искам ако може някои от вас да ми напише хранителния си режим,кога какво яде,защото така ще ми е по лесно да започна диетата.Благодаря ви предварително.
Здравейте,днес ми е 50-тия ден от диетата отслабнах с 10 кг. ще продължавам да я спазвам. Много мой приятелки и просто познати са отслабнали с по 20кг.за около 3 месеца.Вярваите, че това е единствената книга с диети , която ми помогна.Пила съм какво ли не за отслабване, била съм на какви ли не диети, но това е истината.Чувствам се превъзходно!
Здравейте,спазвам диетата стриктно.много сам доволна.за 7 дена свалих 4 кг. но за мое съжаление повече от това не мога въпреки че днес ми е 21 ден.целта ми беше от 64 кг да стана 57 ,но уви не се получава.доволна съм и на това което постигнах и ще продължа докато не постигна желания резултат.тази диета си заслужава.успех на всички и поздравявам всички които успяха да отслабнат с тази диета.

Оценка: +3

д-р Пиер Дюкан Моята диета в 350 рецепти вижте на http://colibri.bg/resultsa.php?author=116
Знаете ли видях книгата на една колежка и в нея имаше рецепти , придружени със снимки ,продуктите които може да си купим от пазара и да отговарят на хранителния режим, а в маята книга няма такова нещо. Някой има ли този вариант и ако може да ми каже кое издание е , защото е по удобна.
Наистина се отслабва с тази диета,но всичко зависи от самият организъм т.е.колко има нужда да сваля.Аз започнах много стремглаво да свалям килограми още от самото начало.За месец и половина свалих 12 килограма,което е много.Но за съжаление от там на татък свалям много по-бавно.Уверих се,че действително има период на задържане на килограмите,след който свалянето е по-трудно.Спазвам диетата вече три месеца и съм свалила 15 килограма,но съм решила твърдо да продължа,макар и да свалям вече по-бавно.Важното е ,че се чувствам много добре физически и изпълнена с енергия и сила.От вторият месец започнах да хода пеша до работното си място което е приблизително около 2 километра в едната и 2 километра в другата посока.Чувствам се супер и ще продължавам нататък докато сваля поне 20 килограма.Желая успех на всички и не се отказвайте.Имам приятелка ,която казва,че за тази диета трябва да имаш не силна воля,а голям инат!!!
За 2 дни, днес съм на 3-ч от ударните, канрата показва "минус 3 кила". Макар че не ми личат, че радвам, че резултатие не закъсняват и мисля да направя ударния поне 7 дни, ако имам воля - 10, защото искам поне 15 кила да сваля. Иначе хапвам риба, пилешко, кисело мляко, кока кола лайт пиивам по малко ... Дано резултатът е хубав и задържа сваленото

Оценка: -1

Има ли някой трайно отслабнал с тази диета? За колко време се свалят 10-15 кг? И най-вече задържат ли се найстина както пише?
zapochnah dietata no se chustvam mnogo iztostena i bez nastroenie
hora pomognete mi hodih v vsi4ki knijarnici v na6iq grad sled 1 mesec sa 6teli da q imat zapoznah se s edin s vskype i toi 6te doide sled 1 mesec da me vidi a me ima za po slaba pomognete mi skype mi e elito_223 molq pi6ete mi ne6to ot dietata plssssssssss
Боби, нормално е да сваляш бавно ако имаш малко кила за сваляне. Винаги най-бързо свалят тези които имат над 15 кила излишек.
четох книгата почти за 1 ден ,понеже не беше моя и трябваше да я връщам,но успях да препиша най-важното-какво да се яде и как. направих 5протеинови и 5 протеини+зеленчуци и още на 1-та седмица свалих 4 кг., а след 10ия ден бяха вече 7кг. общо взето не ми личат много понеже имам да свалям доста кг, но 7кг са факт.в интерес на истината не я спазвах много стриктно. вечер си хапвах за десерт по 1чаша кис.мляко с овесените трици + малко конфитюр от боровинки.2 пъти ядох торта,1-2 вафли през тия 10 дни. обаче хляб ,тестени изделия ,мазнини,пържено и забранените зеленчуци и плодове изобщо не съм употребявала. и най важното не се чувствах гладна и ограничена, напротив даже ми беше забавно да си измислям манджите,а за да избегна мазнината почти всичко приготвям на микровълновата печка.мисля да продължа с още няколко пъти 5/5 и пожелавам успех на решилите да опитат.всичко има смисъл, ако има цел!!!
Харесва ми защото се слабее без да се гладува но аз съм на 4 ден от ударния режим и съм свалила само 1 кг. Нормално ли е при условие че спазвам всичко стриктно?
книгата е много интересна прочетох я и от вчера съм на протеиновата фаза за един ден свалих 1кг и 100гр много съм очарована надявам се да продължавам да свалям
YES.YES.YES........
Без съмнение написаното в книгата е добро, за тези които не могат без сладко могат да си направят подобие на крем карамел - 1л прясно мляко /1%масленост/, 6 яйца и подсладител течен за термична обработка /има го в аптеките/ разбиват се яйцата, прибавя се млякото и се подслажда на вкус, след което се пече на водна баня във фурна.
az iskam da otgovorq na Iveto...tq nemoje bez sladko i az sashto...no Ive az spazvam tazi dieta...meso i zelen4uci no....si prebavish kam neq KOLA-LAIT dieti4na,dori si q smesvam sas nes kafe,zashtoto ne se pozvolqva da se podslajda kafeto...NINA-VARNA...
Mnogo e qka za 1 mesec svalih 10 kg
И аз опитах, но издържах само 5 дни. Не можах да издържа на изкушението за сладко::((( ако някой сподели как го е направил ще съм му много благодарна::))
Книгата е невероятна, аз толкова години се мъчих да свалям килограми и нищо, но ето сега постигам резултат, за 1 месец и половина свалих 10кг, а досега никога не съм можела да ги сваля. Благодаря много на този Доктор :))))
Cql jivot shte sum blagodarna, che otkrih tazi kniga.. samo za 2meseca svalih poveche ot 20kg.. Preporuchvam q na vseki koito jelae da svali kilogrami :)
Видях двама мои приятели, които бяха видимо смъкнали килограмите в резултат на спазването на диетата от тази книга и аз реших да започна. Трябваше ми да смъкна 10-ина килограма и го постигнах без да се чувствам премаляла от глад. Моят син също свали около 20 килограма. Покрай нас се запалиха още много приятели и колеги. Страхотна книга, но трябва много воля, за да се спазват изискванията до края на живота. Но усилията не са чак толкова непоносими. Прочетете тази книга. Ако не се нуждаете от сваляне на килограми, то ще получите знания относно видовете храни и хранителни вещества.
KNIGATA E SYPER
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-440-X
изчерпана
Цена
10.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени