Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Мравин и планетата Гора
Печатно издание
ISBN
978-619-02-0745-0
Цена
12.64 лв.
(16.00 лв.)
Купи

* 21% онлайн отстъпка
Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 50 лв.
Поръчай по телефона
Поръчайте между 9:00 и 16:00 часа
в работни дни на телефон 0700 18028

Или оставете телефонен номер
и ние ще се свържем с вас за
приемане на поръчката.
-21%
Купи с 1 клик
Информация
Рейтинг (104)
Мнения (100)
Публикувай мнение
Печат
Твърди корици
Размери
200/220
Страници
36
Дата на издаване
08 януари 2021
Корица
Веселка Велинова

Мравин и планетата Гора

Малката мравка Мравин е загубил мравуняка, който довчера е бил негов дом. Докато тъгува в гората и не знае какво да прави, той среща горския куриер Мис Бръмба и нейната партньорка по живот – Госпожица Бътърфлай. Приключението им започва с една боровинка, която да засити глада на осиротялата мравка, и продължава в търсене на нов дом, в който той да е обичан и щастлив. По пътя си ще срещнат различни горски обитатели, всеки със своите странности и различия. „Мравин и планетата Гора“ отнася малки и големи в свят, в който най-важно е да бъдем заедно и да се обичаме, въпреки че сме различни.

"Приказният свят на Мравин ще ви разкрие по вълшебен и достъпен начин теми, за които или трудно се говори, или често се мълчи", коментира книжката психологът д-р Иванина Анчева. "И "винаги има решение!" Често то е да се опитаме да приемем, да разберем света на другия, който може да "вижда" с ръцете си, размества буквите на думите, останал е без дом, перата му са черни, а не бели, както сме свикнали, или има една друга любов в живота си. Уж е по-различен от нас, а в същото време усмивките ни са еднакви. Приятно пътуване!"

За автора

Псевдонимът Великан Василева има сантиментална стойност за автора, защото скъп на сърцето ѝ човек я е наричал „великан“.

Идеята за написването на книжката идва от човека, на когото е посветена, и нуждата от детска литература, която да разказва за „различните“, животните и насекомите.

„Мравин и планетата Гора“ е първата книга от поредица, която предстои.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Моите реторични въпроси от интервюто: 1.Защо интервюто се провежда в книжарницата на Колибри, а не на независима територия? 2.Защо не интервюираха независим психолог? 3.Защо се даде глас само на едната страна? 4.Дали наистина децата в невръстна възраст стигат до абстрактни заключения (синът на психоложката запомнил за любовта)? Защо ли интерпретавивните съчинения се дават в училище толкова късно?! 5.Защо и журналист, и двете дами говореха бързо като по сценарий? 6.Книжката нарушавала някакви норми?! - драги мои, нарушен е върховният и основен закон - Конституцията!

Оценка: -1 +3

Загубихте ме като клиент - веднъж и завинаги. Живейте си в сбъркания свят с изродщините. Един ден, като се погледнете в огледалото, сами ще се стреснете.

Оценка: -2 +4

Поздравления на издателството и писателката! Поръчах си книжката! ????????

Оценка: -4 +1

В България все още има много ..фоби, не само хомофоби, ами хора, мразещи всичко. За това държавата ни е една подтисната и сива. Половината от тези, изказващи се против книгата и хомусексуалните живеят в "класическите български семейства", където е нормално жената да слугува на мъжа и да му приготвя салата с ракия след тежък работен ден, докато той си чеше топките. Това са тези хора, които скочиха, когато се заговори, че не е нормално да си биеш детето. Радвам се, че повечето от тях са възрастни и тяхното време отмина, остана им само да реват под фейсбук публикациите. Поздравления, книгата е страхотна, надяваме се скоро да има още! :)

Оценка: -7 +3

Колибри, осъзнайте се, не продължавайте, понеже пишете, че това е първата книга от поредица!

Оценка: -2 +8

А какво ще кажете,че много еднополови двойки по света осиновяват и отглеждат добре хиляди изоставени деца от "нормалните" двуполови двойки.Дават им дом,любов,подкрепа и образование.Ограничени сте от природата и то толкова,че сами не можете да го осъзнаете."Традиции" - майка-слугиня и баща-диктатор,в редки случаи - обратното.Погледнете си децата - повечето нямат елементарна култура и държание,за това отговаряте вие,родителите,първоначално.Отдавна съм отвратена от по-голямата част от "обществото" в БГ.

Оценка: -10 +4

Мързелива мравка?! Пълен оксиморон! Щом мравка изкарахте мързелива - как да очакваме от вас да сте адекватни за хората!?

Оценка: -2 +7

Проблемът на еднополовите е че са изключително досадни. На тях не им стига да си живеят живота. Те искат да развяват своята еднополовост пред очите на двуполовите и когато не им обръщаме внимание, това ги вбесява. Защо посягат на деца? Защото те са най-беззащитните. Ако надраскат някоя книжка с гей пропаганда за възрастни, номерът им няма да мине. Но пред децата може и да мине. Затова го правят. И както винаги вечният трик на крайния левак. Винаги се прави на жертва. Дошъл да ми досажда и когато му кажа да се разкара, започва да квичи: "ти не ме обичаш, не си толератен, хомофоб, ти си злобен, фашист, не приемаш различните и т.н." А с Колибри се сбогувахме. Отсега нататък винаги внимателно ще гледам книгата, която купувам, от кое издателство е. В демократична страна това е начина да ги шамаросаме, за да разберат, че не трябва да се продават за няколко кинта от поредната вредна фондация.

Оценка: -3 +14

Разбира се, че трябва да сме толерантни към различните! Не само това, но трябва да учим и децата си на толерантност, но на разумна толерантност. Дислексията и загубата на семейство не са релевантни на хомосексуалността и опитът нещата да бъдат приравнени са, меко казано, грозни. Ако утре сред нас се за роди канибализъм или содомия, трябва ли да бъдат представени на децата ни под формата на приказка, и само защото това са различия, трябва ли да ги приемем, че и заобича е? Хайде да вложим малко разум и да се уважаваме? Различните трябва да бъдат тлерирани и подкрепяни, но, моля, нека правим разлика между различията!

Оценка: -2 +9

Нямате ли срам? Нищо няма да си купя повече от вас!

Оценка: -3 +11

Пазете децата!!

Оценка: -4 +8

Ако Свободата на словото можеше да прочете за какво недоразумение е ползвана - сама би се забранила! Питам се, къде са МОН и останалите институции?! Защото това четиво е отвсякъде в противоречие с Конституцията ни! Авторката ТО - защо не застане с истинското си име и позиция за такава тема, след като има толкова революционно мислене?! Обърканият човек цял живот е такъв! Такива хора цял живот на себе си доказват, че са нормални и нищо не дават на държавата! Защото лудият е луд, без значение дали съзнава!

Оценка: -2 +12

Гнусотия,не ви е срам да издавате тази перверзия.Колибри,изгубихте ме за читател с тая соросоидна пропаганда.Извращение!

Оценка: -4 +16

Мили хора, безумно глупави сте, изпълнени с егоизъм и простотия, това човек да порасне е много страшно бе... големите сте направо за към някоя лудница да ви се обяснят малко нещата. Какво пропагандиране, какво посягане на децата, какво манипулиране, вие акъл имате ли? Децата са толкова чисти и обичливи, те нямат този егоизъм в тях... още не са докоснати от помия като вашата!!! Както каза някой по-долу, та то детето дори не обръща внимание на еднополовите двойки, за него това са просто животинките, то се интересува от историята, подсъзнателно, ако ще му се набива нещо е.. че няма нищо лошо в това някой да е различен, спрете да ги разваляте горките... с ваша тъпотия, поне за собствените си деца помислете малко... спрете да им наливате злоба и омраза, да им говорите против някой, измивайки си ръцете с Господ и религия, не стига, че децата си омърсявате... та и Господ с тях, ние грешни не сме, но вие с това ви държание сте ужасяващо грешни и греховни към Господ и света!

Оценка: -15 +6

Аплодирам издателство Колибри за смелостта да издадат тази книга. Не съм я чела, няма и да я прочета вероятно, но се радвам, че я има.

Оценка: -18 +7

Благодаря на издателство Колибри, че са посмели да застанат зад тази книжка въпреки очакваните негативни реакции. За съжаление в България все още битува доста тесногръдие и омраза към различните, а хората които го изповядват често са най-гласовити, както се вижда и от коментарите тук. Но освен тях има и такива, които искат да възпитат у децата си толерантност и приемане - те може да не изказват мнение, но ще си купят книгата. Защото до момента почти не е имало детски книжки с това послание на български. Аз също ще си я купя и ще я чета на трите си деца. С най-голямото вече обсъдихме и реакциите - то не може да разбере как една детска книжка може да буди толкова гняв и омраза. И аз не мога...

Оценка: -16 +6

Хомосексуалистите са извратеняци. Това не е нормално хора. Опомнете се. Леле къде отива цивилизацията ни...

Оценка: -7 +11

Хора, опомнете се! Свободни сте да не харесвате книгата, но да заплюете издателството заради тази незначителна частица от прекрасна продукция от хиляди заглавия в продължение на 30 години?! Реакцията ви е непропорционална и грешно насочена, поне според мен.

Оценка: -9 +6

Не четете подобни книжки на децата.

Оценка: -11 +17

Мило издателство, благодаря ви за всички напечатани от вас книги, които изчетох с интерес. С тази, за съжаление, ще се разделим с вас.. Знам, все едно е за вас, но знайте, че разочарованието ми е непоносимо!

Оценка: -18 +18

Нкяой джендър е написал 6-7 еднотипни комента с цел да изглежда сякаш има и хора които подкрепят тоя боклук. Гнусни сте. и издателите и защитниците на това изращение....

Оценка: -17 +25

На децата си предпочитам да дам детска Библия. Хомосексуализма е извратеност, това не е биологично нормално, а е по-скоро психологическа аномалия..обикновено се касае за дълбоки психологически проблеми, които са породени от безверието. Много жалко, че подобна псевдо литература се издава.

Оценка: -19 +24

Поздравления за страхотната книжка. Виждам, че хората в коментарите (които предполагам не са запознати дори със съдържанието на текста) са силно съсредоточени към това да мразят и да намират хиляди причини за да част от това негативно общество вместо да насочат енергията си положително и да намерят една причина да подкрепят любовта и добрите отношения на хората един към друг. Все пак никой никого не кара на сила да си вземе книжката. Ако не ви харесва подминете, защо трябва да заразяване всички останали с лошите си изказвания и настроения, не разбирам.

Оценка: -22 +17

Как не ви е срам???!!!! Извратеняци долни!!!! Изгорете книгата, не купувайте нищо от това издатество, а автора е за затвор!!!! Педерастки номера в България не минават!

Оценка: -24 +20

То и няма научни публикации, в които да е известно, че мравките говорят, че има русалки, че Червената шапчица може да се извади от вълка жива, след като я е изял. Дайте да съдим и Андерсен и Братя Грим, като сме тръгнали. РАЗПРОСТРАНЯВАТ ГРЕШНА ИНФОРМАЦИЯ!

Оценка: -12 +14

Изгорете книгите, автора и издателството

Оценка: -23 +16

Никой не ви кара да си сменяте пола. Никой не ви кара да ставате "гейове". Защото не можеш да станеш такъв, такъв се раждаш. И такива хора има. Точно това показва и книжката - това е просто история за нещата от живота. Както се обичат мъж и жена, така се обичат и мъж и мъж или жена и жена. Това че едното съществува, не означава, че другото не може. Това не е "новото нормално", защото то по никакъв начин не отменя "старото нормално". Това, че вие сте в семейство с майка и баща, няма да се промени. Тук въпросът е да се ПОКАЖЕ, че има и други хора, и, че в това няма нищо лошо. Това по никакъв начин не отменя или накърнява вашите ценности. Всичките ви аргументи срещу това са плоски.

Оценка: -18 +20

Драги ми Колибри, няма научни публикации, в които да е известно съжителство на еднополови двойки в дивата природа ( а и в зоопарковете). Разпространявате невярна информация. Съдебен процес е въпрос на време..

Оценка: -17 +20

Книгата е страхотна. Детето се забавлява много и искаше да му препрочитаме части. Не се впечатли от различните семейства по никакъв начин, защото няма предразсъдъците на възрастните. За всички "читатели", които призовават за бойкот на издателството, искам да кажа, че почти всяко издателство в БГ има книга на гей тематика (може би единствено без издателствата на ВМРО и евангелистката църква, които издават други продукти). Така, че ако ще бойкотирате, трябва да спрете да четете.

Оценка: -18 +18

Страхотно! Най-сетне да има видимост за реалност, която съществува, но е атакувана постоянно от „нормалност”, която е твърде агресивна към различията! Светът, живота и хората не са черно-бели! Децата са любознателни, и със сигурност разбират и имат нужда от любов, а не омраза!

Оценка: -16 +17

Поздравления за тази идея и невероятната книжка! Много е трудно да се приеме, че светът вече е много по-широкоскроен и сърдечен, а децата нямат корени на омразата в себе си. Тази книжка не е с цел “пропаганда”, а с цел разбиране на “другите” без значение от цвета на кожата, от пола, от семейството. Адмирации, дано повече родители бъдат по-отворени и учат децата си на обич към всички. Защото децата не се раждат с омраза, тя се насажда у тях. А любовта е най-чистото и хубаво нещо, което може да се случи на едно същество, любовта към света, любовта към живота и околните. Не съдете различните от вас, а ги приемете, за да ги обикнете.

Оценка: -15 +17

Колко отдавна чакаме нещо подобно! След 'And Tango Makes Three' най-сетне и авторска книжка на български, която обяснява на децата разнообразието на света! Поръчвам първите си десет копия и нямам търпение да ги раздам на познати и приятели, които биха се радвали да я прочетат на децата си. Революционен по рода си дебют на книга. Аплодисменти, издателство Колибри!

Оценка: -18 +15

Поздравления, Колибри! Поздравления Великан! Обществото ни има нужда от такова четиво. Нерядко явление е децата в България да се отглеждат в еднополова среда - Майка и Баба. Именно заради “прекрасният” пример в хетеросексуално семейство. Тази книга може да покаже на всички ни любовта в най-чистата й форма и не би могла да навреди на никого. Колибри, будите възхищението на широкоскроени, интелигентни хора ????????

Оценка: -19 +12

Благодаря на издателство за решимостта да издаде книжка, която е ясно, че няма да е любима на широката публика, но е важна и ценна за част от нас. Няма как да компенсирам всичките "страшни" закани за бойкот, но просто ще продължа да купувам книги на "Колибри", защото харесвам селекцията ви, а като допълнителен бонус спечелихте възхищението ми.

Оценка: -17 +16

Прекрасна книга! Толкова е многопластова и полезна! Със сигурност и възрастните трябва да я прочетат! Децата лесно разбират посланието, защото нямат предразсъдъци и те не виждат нищо демонично в обичта и подкрепата на две пеперуди, но възрастните, за жалост, са изключително обременени и виждат чудовища навсякъде. Благодаря, Колибри, че се извиси така високо!

Оценка: -20 +15

Колибри, как не ви е срам да продадете себе си и чистотата на словото на подобни объркани хора, как?! Няма ли да ви е срам на следващия Панаир на книгата да сложите това недоразумение с цел пропаганда до стойностни детски книги на автори като Валери Петров? Коментарите скоро няма да спрат, ще има всякакви, но вие се обърнете към себе си! Защото това, което правите не е революция, а най-ниско стъпало в книгоиздаването!

Оценка: -20 +21

Гнусна джендър пропаганда за малки деца.

Оценка: -28 +22

Не съм виждала такъв парцал

Оценка: -26 +24

Ужас, "Великан" Спри да пишеш простотии, ония горе те надблюдава, върху тази помия не бих се и изплюл!

Оценка: -25 +21

Отвратително.

Оценка: -26 +26

НЕ НА ЛГБТ И НЕОЛИБЕРАСТИЯТА !

Оценка: -26 +27

Нека сме наясно: в Б-я действат норми, задължителни за всички ни, като българският закон признава единствено брачния съюз между мъжа и жената! Такъв и само такъв приема и природата, и Библията! Останалото, е аномалия! И защо, питам аз, се гневите на това, че хората не приемат отклонението от правилата?! НО! Вие имате свободата да избирате свободно своите партньори в живота. Тази свобода обаче не е неограничена - адекватно е при публично натрапване на тези ви избори хората, живеещи законосъобразно и учещи децата си на същото - да негодуват! В Б-я правилата са такива! В други държави - може и да има други правила! И вие спокойно бихте могли да отидете там! Едно дете не може да се определи адекватно само, а вие решавате вместо него субективно, подтикнати от собствените си изкривявания! Тук е ролята на държавата, като в КРБ е казано: “Бракът е доброволен съюз между мъж и жена”! Затова: прочетете на децата си “Аз съм българче” вместо тази помия и се молете те да не бъдат като вас!

Оценка: -25 +23

4./ За мен обаче книгата по никакъв начин не е опасна за децата. Тя представлява увлекателно четиво, през което всеки един подрастващ може да опознае по-лесно света. Тук не става въпрос да бъдат натрапени "различните", а да се даде възможност на децата да се "сблъскат" с онези, които рано или късно ще срещне по пътя си. Според мен подобни четива са полезни, за да се справим с битуващата училищна агресия. И Ви давам личен пример - когато аз бях ученик бе на мода да има подигравки към съучениците с очила (аз бях от цайсмените :D). С популяризирането на "Хари Потър", това отпадна. Сиреч медийните продукти имат огромен ефект върху толерантността към другия. Тя не бива да се бърка с заставяне белезите на другаря да бъдат копирани. Желая Ви лека вечер и Ви моля да не се нагрубявате едни други! Това не е полезно за никого.

Оценка: -21 +20

3./ Шокът от тази книга за обществеността е разбираем. Нормална е и реакцията на родителите, които отговорно следят какво употребяват децата им и са притеснени те да не бъдат подложени на някаква манипулация. Адмирирам ги за това, че са стриктни към информацията, която разрешават да присъства в ежедневието на рожбите им.

Оценка: -10 +17

Приятели, нека и от двете страни на барикадата да бъде обявено временно примирие и да тече спокойна дискусия, без нападки. Ето моето мнение в няколко точки. 1./ Псевдонимът на авторката не е свързан с джендъризъм. Като човек, който си е сменил името по съдебен път с дългогодишен псевдоним Ви гарантирам, че псевдонимът за разлика от прякора винаги има много важно значение за приелия да го употребява и никакви тенденции/идеологии не диктуват това решение. 2./ Тъжно е, че дългогодишни читатели на "Колибри" са готови да бойкотират издателството. Нека отчетем, че това е издателството благодарение, на което сме се наслаждавали на безброй хитови заглавия. Те са и издателството, което създадe един магичен фестивал, който е на световно ниво.

Оценка: -13 +12

Напълно подкрепям! Крайно време е народа в Територията да си промени малко мисленето и манталитета (такъв от преди 150 години някак си въобще не е нормален). В по-голямата част от света, това е нещо съвсем нормално, което не се драматизира. Човек е какъвто се роди и това не е болестно състояние! Иначе, поздравления за книгата. Повече такива трябва да има!

Оценка: -26 +19

Това е МНОГО, ама МНОГО ТЪЖНО - Помислете (ако можете все още...) сами - няма Жена к Мъж, няма Мама и Татко - това което съществува е ‘то’... - МНОГО ТЪЖНО..., нали... ????????????

Оценка: -21 +18

По-големи педерасти сте от Стойо Тетевенски

Оценка: -22 +17

Съвсем случайно книгата е издадена с помощта на фондация на Сорос - Отворено общество. Това не е обикновена книжка, а пропаганда. Подобно на Хитлерюгенд. Не подлагайте децата си на това!

Оценка: -19 +27

Много ли е лошо, че приемам ЛГБТ общността за отклонение от биологичната норма? Самите те казват: Аз см мъж затворен в женско тяло или обратното ясно е, че това им положение не е нормално. Не зная какво е биологичното обяснение, на какво се дължи това но е отклонение от двата пола: мъж / жена, нали така. Затова и изрази като новото нормално не приемам, за мен това си е старото ненормално. А дали мразя някого защото е различен, не разбира се. Нито възпитавам в омраза, напротив за мен човекът е важен и неговия нрав. Затова, не драги мои, не възпитавам в омраза, а в уважение, но и в здрав разум, че нормалното е това изконно и изначално мъжко и женско начало, защо да е грешно. Вие сте тези, които слагат клеймото, че възпитаваме в злоба. Разумният човек, никого не би нагрубил или наранил, простакът би го направил. Книжката говори за това ново нормално, а не за разбирателство и обич, тя натрапва идеология, а не показва на децата свят без войни.

Оценка: -15 +24

Много жалко, че давате трибуна на такива организации, работещи от години за потъпкване на моралните ценности, които крепят едно общество да се развива в правилна посока. Наистина сгрешихте. Изгубихте ме окончателно като ваш дългогодишен читател. Дано се поправите!

Оценка: -21 +31

Обяснете ми откога две жени или двама мъже могат да създадат деца? Май никога не са могли. Е тогава какви са тия еднополови двойки бе?

Оценка: -22 +28

Нещастници. Не ви ли е срам бе? Продадохте се за 30 сребърника. Позор. Бойкот, докато не махнете тоя боклук от сайта си!

Оценка: -23 +26

Браво, Колибри, че издавате тази книга! Изключително важно е да учим децата да са по-добри, да приемат "различните" (които в крайна сметка не са толкова различни) и да не мразят! Детската душа е чиста и неопетнена и трябва да си остане такава - а това може да стане само ако детето се учи да е добър човек! Освен това илюстрацията е страшно красива!

Оценка: -38 +27

Оставете децата на мира и спрете с гнусната пропаганда!

Оценка: -24 +29

Ако смятате, че книга, която по съвсем не вулгарен начин предава посланието, че е важно да сме добри и да се обичаме, "посяга на най-ценното ни - децата", то не знам дали е толкова добра идея да имате деца... ако ще ги възпитате да се превърнат в злобни, изпълнени с омраза човечета като вас.

Оценка: -20 +27

Апелирам към всички читатели да спрат да купуват книги, издадени от издателство Колибри и да му помогнат да отлети в небитието. Щом издателството издава гей книжки за деца, значи няма нужда от клиенти. Предполагам, че очакват приходи от друг източник - отнякъде, където е нормално да се пропагандира гей културата към деца на три години. А Васил Великанова най-вероятно ще се окаже някоя гей фондация.

Оценка: -19 +24

Това е богохулство и против всякакъв морал и ценности. Да се пропагандира и промива детската психика с тези гей извращения. Това значи да вървим против природата и нашия Творец и Създател. Който ни е създал мъж и жена . Всичко друго противоречи на всеки здрав разум. Но най големия грях е на тези , които си опитват чрез такава литература да объркват детската душа!

Оценка: -19 +24

Този боклук си го четете сами.

Оценка: -21 +27

Изопачаваме,Хипопачаваме или само ядем Пача...обаче Вие започвате с оправданието "Ама аз имам познати дето имат познати черни и гейеве, не съм расист и хомофоб". Айде сега да дръпнем чертата и маските и да си отговорим на въпросите - Кой кого псува и бие по улиците, кой кого обиждат за това, че е облякъл ЦВЯТ РОЗОВО, как го обиждат ако прояви някаква проява на емоция или чувства, кой на кого забранява да сключва брак,кой не може да живее заедно, кой на кого забранява да осиновява деца, кой на кого отговаря с отвращение и пренебрежение, кой постоянно се възмущава ако чуе за ГЕЙПАРАД при положение, че всеки един традиционен църковен празник е един ХЕТЕРОПАРАД на пошлостта воден от забраден чичко в рокля със 500грама златен кръст....

Оценка: -22 +16

Гей-пропагандата е в пълен разцвет. Налагане на извратени ценности чрез подмолния метод „книжка за малки деца“. Когато нещо се политизира, а ЛГБТИ е точно това, то вече не се бори за равенство, а за доминантност.

Оценка: -17 +31

Разочарован съм, че давате платформа на пропаганда към деца! Загубихте дългогодишен клиент!

Оценка: -19 +35

Закъсняхте с към 40 години да издадете това

Оценка: -16 +19

Отива право в печката

Оценка: -20 +29

Малко си повърнах в устата. Нещастници. Никога не бих купил или прочел тази гадост на дъщеря си. Напротив, бих я изполвал за пример за опити за промиване на мозъка на деца !!

Оценка: -22 +31

Е, не, не става въпрос да мразим другите и, че всички други различни от бялата раса са подчовеци. Изопачавате!!! Дори в днешно време почти всеки има познат, приятел, колега който е с различна секуална ориентация, но е приет и живее в това общество без да парадира, че е изключен. Тук за пореден път просто без причина се изтъква и натрапва някакъв модел, който да си кажем право не е нормален. Натрапва се за сметка на това, че нормалните, които се приемат като хетеро са груби, лоши, че са Мразин, а това не е така. Бъдете реалисти, различни е имало и в древността и днес, но моля не обвинявайте хетеро хората, не ни отнемайте и нашите права и не насилвайте да се приеме на всяка цена вашата идеология. Ние също имаме право на мнение. А това, като чета голяма част от коментарите е, че не се постъпва правилно като посяга те на най-ценното ни - децата!

Оценка: -17 +20

Дори смятам, че във възпитанието на децата трябва науката изцяло да се забрани, без никакви лигавщини от рода на любов и внимание, само бой и крясъци за да си изградят силно мъжко поведение от малки! Може и религия, ама само нашите религиозни принципи, че май има още няколко религии по земята, не съм сигурен. Предлагам да се пусне нова книжка в която малкия МраЗин го приемат в ГитлерЮгенд за да се научи от малък как да мрази всички чужди и различни хора. Да му се обясни на МраЗин как 2 до 5 % от населението по света са изроди и не трябва да се приемат за хора защото са се родили със различна сексуална ориентация. После да му се обясни на МраЗин как черните са подчовеци или маймуни и кюмюри, жълтите са дръпнати…После да се пусне МраЗин в Европа и да му се гледа сеира /с

Оценка: -19 +8

Отвратително! Книгата да се забрани веднага и авторката да бъде обесена публично на площад Хелзинки, че да гледат и ония от комитета! Недопустимо е да се учат децата на долна соросоидна пропаганда от рода на емпатия, взаимопомощ и толерантност спрямо различните от тях! Трябва да се учат на стандартните човешки ценности като омраза, егоизъм, лицемерие и неписани стереотипи отлежали минимум 100 години! ВъзмУтен съм и баш огОрчен! /с

Оценка: -21 +23

Вие нормални ли сте??

Оценка: -14 +28

На мен и друго ми направи впечатление, прави се много крив паралел между семейството и еднополовите връзки в ущърб на семейството. Това е така, защото в текста на т. н. Книжка се казва, че Мравин би бил тормозен в нормалната си среда, в Мравуняка (семейството), там ще го карат да работи, което е недопустимо, царицата Мравка е зла. Затова добрите Бръмба и Флай го вземат да живее при тях, спокойно. Не ми харесва сравнението тук, натрапва се, че видиш ли досега нормалното всъщност може да е много пагубно и е добре Мравчето (детето) да бъде отделено(осиновено) от различните, при тях животът е рай. Това послание се приема също от четящите и затова и са негативните отзиви.

Оценка: -10 +33

"Свят, в който най-важно е да бъдем заедно и да се обичаме, въпреки че сме различни". Защо това така позитивно и човешко послание се приема от четящите, уж просветени, здравомислещи хора, по такъв грозен и враждебен начин?

Оценка: -28 +15

Продуктът на Великанка (несъмнено подигравателно наречена така от лесбопартньорката си) е пример за антилитература и е морално недопутимо да се чете на деца.

Оценка: -14 +37

Абе прави се така: взимаш книжката (за предпочитане от някой, който ще я изхвърля, щото не е възпитателно да се купуват боклyци) и сядате с детето да направите един хубавичък литературен и психологически анализ! В тази възраст отношението и емоциите на родителите са водещи. Обясняваш му откровено колко болни хора има на тоя свят, но сега всеки може да се изказва и да пише книжки и му обясняваш как трябва да си подбира източниците на информация. Това само би му било от полза в бъдеще.

Оценка: -15 +25

Това колко уплах предизвиква детска книжка у възрастни хора само показва колко ограничени, комплексирани и тъжни са те.

Оценка: -36 +13

Свят, в който най-важно е да бъдем заедно и да се обичаме, въпреки че сме различни

Оценка: -21 +13

Всички говорят за правото на свободен избор и преценка, а вие , по тънката линия, замаскирано от детски приказки и филмчета , се опитвате да промиете детското съзнание, така че то "свободно" да може да избере какви ценности да има. А и точно българският родител ли избрахте за пионка. Ха, не сте познали ;)

Оценка: -12 +30

Свят, в който най-важно е да бъдем заедно и да се обичаме, въпреки че сме различни

Оценка: -18 +12

Свят, в който най-важно е да бъдем заедно и да се обичаме, въпреки че сме различни

Оценка: -17 +11

Свят, в който най-важно е да бъдем заедно и да се обичаме, въпреки че сме различни

Оценка: -16 +11

Свят, в който най-важно е да бъдем заедно и да се обичаме, въпреки че сме различни

Оценка: -16 +13

Свят, в който най-важно е да бъдем заедно и да се обичаме, въпреки че сме различни

Оценка: -17 +13

Свят, в който най-важно е да бъдем заедно и да се обичаме, въпреки че сме различни

Оценка: -18 +14

Спрете издаването на книгата!

Оценка: -16 +29

Изроди! Бойкот на "Колибри"!

Оценка: -16 +31

Колибри? Никога повече!

Оценка: -19 +28

Василева ще те накарам да изядеш целият тираж мамата ти соросоидна !

Оценка: -16 +29

Поредна гавра и експеримент с българските деца от чуждестранно издателство с финансиране, което със сигурност не е от продажба на книги. Докога ще позволяваме? Бойкот на Колибри, докато не я изтеглят от пазара!!!

Оценка: -16 +34

Книгата отвратителна

Оценка: -19 +36

Защо не си я заврете тая "книга" в г*за? Повече няма купувам книга от вашето издателство!

Оценка: -18 +35

Мисля, че издателството е проявило повече разкрепостеност отколкото може да си позволи, ако иска да има читатели.

Оценка: -15 +31

Четиво за джи-бойчета и монтесори-майки.

Оценка: -14 +20

За мен това не е детска приказка, тя трябва да те пренесе в един невъзможен, нереален свят където детето да фантазира и мечтае, а не да се натрапват идеологии от хора далечни на семейната среда. Всеки родител може по подходящ начин да говори съобразно психиката на детето си за света и отношенията в него. Това е вмешателство ( то доста недаровито написано) и изземва е на функцията на родителя. А самият разказ е много нелогично написан и безразборно, т. е. да има там от всичко, а каквото стане, явно е било важно да се налагат различни идеологии. Купих книжката с идеята, че ще има интересна история и да четем с удоволствие за различните деца - бели, черни, бедни, богати, здрави или не, които играят заедно, а не очаквах да се говори за различните сексуално. Това е книжка за деца над годинка предполагам, нали?

Оценка: -14 +29

Пълна дивотия. Чудя се кой родител ще купи това недоразумение,освен по грешка.Великан Василева е всъщност Сатана Василева

Оценка: -17 +35

Отвратително.... Просто отвратително...Хубавото е,че хартията, на която е отпечатана тази бълвоч, може да се рециклира...

Оценка: -15 +39

Наистина хубаво ще е една кампания за бойкот на издателството ви. Щом прокарвате гнусна пропаганда, ще губите пари.

Оценка: -16 +45

Колибри, бойкотирам вашите заглавия от година и половина. Поредно доказателство, че има защо. Пропагандата, въплътена в книжки за деца е гнусна, омерзителна и е символ на безпомощност. Защото само безкритичния, детски мозък може да го приеме за норма и за това там го пробутвате.

Оценка: -16 +49

Догади ми се. Повръща ми се, колко се натрапва и толерира тази извратеност. ТО, авторчето и себеподобните му наистина си вярват, че са различни, а не просто сбъркани по природа. Но да се предлага на вниманието на децата подобна гнус е за Белене

Оценка: -15 +45

Присъединявам се към негативните мнения за книгата! Това не е детска приказка! Искрено апелирам тази поредица от книжки да бъде спряна! Всеки е свободен да подкрепя каквито идеи иска, но не и на гърба на българските деца, живеещи и растящи в нормална среда!

Оценка: -18 +50

За нищо на света не бих си купила това!

Оценка: -17 +47

Отвратително. Гнусни сте. Спрете да пробутвате джендърска пропаганда.

Оценка: -19 +50

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-619-02-0745-0
Купи
Цена
12.64 лв.
(16.00 лв.)

* 21% онлайн отстъпка
Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 50 лв.
-21%
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2021 © Всички права запазени