Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Нощни птици
Печатно издание
ISBN
954-529-438-8
Цена
5.00 лв.
Купи

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Поръчай по телефона
Поръчайте между 9:00 и 16:00 часа
в работни дни на телефон 0887 602 218

Или оставете телефонен номер
и ние ще се свържем с вас за
приемане на поръчката.
Купи с 1 клик
Информация
Рейтинг (3)
Мнения (0)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
150 гр.
Страници
122
Дата на издаване
13 април 2006

Нощни птици

Незнайно откъде дошлият вирус драскаше по гърлото ми като къртица. Кашлях. Вътрешностите ми се раздираха. Сълзи течаха по бузите ми, квасеха шията и стигаха чак до корема. Тялото ми се тресеше, а костите пукаха. От време на време драскането спираше. За кратко или за по-дълго, но после отново започваше - като бясно животно довличаше всички дяволи да се наситят на нещастието ми. Вземах десетки прескъпи лекарства. Правех инхалации. Нищо не помагаше. Нямах сън. Нямах ден. Хората ме гледаха като охтичав. Избягваха присъствието ми.

И когато вече си мислех, че кашлицата ще ме умори, един приятел, раздразнен от непрестанното ми бухане, рече: - Абе, шантав, купи си сода бикарбонат, сода за хляб, измий си някой пръст, потопи го в кутийката, бръкни си в гърлото и търкай, търкай... Ще се отървеш. Старо, изпитано средство, променя средата, убива вируса. Направи го.

Изтърчах до бакалницата и си купих спасителното пакетче. Измих си показалеца и бръкнах. Задавих се. Впрочем и пръстите на докторите, които също бъркаха в гърлото ми, но така и не откриха защо кашлям, предизвикваха в мен гърчове, от които можех за миг да изхвърля всичко от себе си…

За автора

Васил Кинов е завършил „Славянска филология“ в СУ „Климент Охридски“. Работил е в БНТ, Българска кинематография, в. „Земеделско знаме“. От 1992 до 1996 е културно и прес аташе в посолството ни в Полша. Осем от книгите му са преведени в чужбина - Полша, Чехия, Македония, Швеция, Сърбия, Англия, Франция, Гърция и Канада. За преводи на полски писатели е награден с отличието „Заслужил деятел на полската култура“. Автор е на седемнайсет романа.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-438-8
Купи
Цена
5.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени