Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Кралството на златния дракон
Печатно издание
ISBN
954-529-353-5
Цена
10.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (1)
Мнения (2)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
326 гр.
Страници
294
Дата на издаване
22 април 2005
Превод
Катя Диманова

Кралството на златния дракон

Безценната статуя на Златния дракон стои скрита от векове в малко и непознато за света кралство сред върховете на Хималаите. Според легендата обсипаната със скъпоценни камъни реликва, символ на нацията, притежава невероятната способност да предсказва бъдещето. На нея се дължат дългите години мир и безметежно благоденствие по тези земи. Спокойното съществуване на народа обаче изведнъж се оказва застрашено от необузданата човешка алчност.

В „Кралството на Златния дракон“ Исабел Алиенде ни кани да участваме в двойно приключение. Александър Колд, неговата баба Кейт и Надя Сантос, главните герои от „Градът на зверовете“, отново са заедно. Очакват ги нови премеждия този път сред суровата и девствена природа на Хималаите. Същевременно завладяващото перо на Исабел Алиенде ни разкрива основни положения от будисткото учение, в лицето на един лама - Тенсинг, учител и духовен водач на Дил Бахадур, младия престолонаследник на Забраненото кралство, когото монахът води по пътя на будизма и му показва стойността на състраданието, природата, живота и мира.

Великолепен роман за читатели от всички възрасти.

За автора

Исабел Алиенде е родена на 2 август 1942 г. в Перу. Десет години от своя живот посвещава на журналистиката в родината си. Емигрира във Венесуела, където работи във в. „Ел Насионал“ до 1984 г.

Преподава литература в престижни университети в САЩ и пише романи, статии, хумористични книги, пиеси и произведения за деца. Смята се, че е най-добрата латиноамериканска авторка на всички времена, и я сравняват единствено с Габриел Гарсия Маркес като мащабност на повествованието и богатство на езика. Сред световноизвестните й книги са трилогията „Къщата на духовете“ (1982), „Дъщеря на съдбата“ (1999) и „Портрет в сепия“ (2000), „Ева Луна“ (1987) и „Приказки за Ева Луна“ (1989), „За любовта и сянката“ (1985), „Паула“ (1994) и много други. Исабел Алиенде е носителка на Националната награда за литература на Чили за 2010 г. Официален сайт на писателката: www.isabelallende.com

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Прочетете тази книга както и другите 2 части на това незабравимо приключение! Казват се "Градът на зверовете" и "Гората на пигмеите" :)
По мое мнение много хубава книга. Написана увлекателно, без излишни клишета и стилистични усложнения, книгата става водач на читателя не само в описаното интригуващо приключение, но и в завладяващия свят на една култура, различна от европейската, привличаща със своята мъдрост и тайнственост. Препоръчвам книгата на тези, които обичат приключенията, мистериите и пътешествията!
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-353-5
изчерпана
Цена
10.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени