Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Гората на пигмеите
Печатно издание
ISBN
954-529-396-9
Нова цена
5.00 лв.
(Преоценена, стара цена: 10.00 лв.)
изчерпана
Информация
Рейтинг (2)
Мнения (5)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
230 гр.
Страници
212
Дата на издаване
10 май 2006
Превод
Еми Барух

Гората на пигмеите

Александър Колд, неговата баба Кейт и Надя Сантос отново са заедно. На Александър много добре му е известно, че баба му Кейт не може да живее, без да се забърка в някакво приключение. Когато тя получава поръчка от „Интърнашънъл Джеографик“ да напише статия за първите сафарита на слон в Африка, те се запътват заедно с Надя и екип от фотографи към жежките червени равнини на Кения. Няколко дни по-късно в лагера им се появява католически мисионер, който издирва своите тайнствено изчезнали спътници. Кейт, Александър, Надя и екипът им се съгласяват да му помогнат и наемат местен пилот да ги отведе в мочурестите гори на Нгубе. Там те попадат на племе пигмеи и пред очите им се разкрива изненадващ свят на поквара, робство и бракониерство. Александър и Надя се впускат в изпълнена със смъртоносни опасности борба, за да възвърнат на поробените пигмеи насилствено отнетата им свобода.

Това е третата и последна част от знаменитата трилогия на Исабел Алиенде. В „Гората на пигмеите“, също както в „Градът на зверовете“ и „Кралството на Златния дракон“, голямата чилийска разказвачка ни кани да участваме в незабравимо приключение за всички възрасти.

За автора

Исабел Алиенде е родена на 2 август 1942 г. в Перу. Десет години от своя живот посвещава на журналистиката в родината си. Емигрира във Венесуела, където работи във в. „Ел Насионал“ до 1984 г.

Преподава литература в престижни университети в САЩ и пише романи, статии, хумористични книги, пиеси и произведения за деца. Смята се, че е най-добрата латиноамериканска авторка на всички времена, и я сравняват единствено с Габриел Гарсия Маркес като мащабност на повествованието и богатство на езика. Сред световноизвестните й книги са трилогията „Къщата на духовете“ (1982), „Дъщеря на съдбата“ (1999) и „Портрет в сепия“ (2000), „Ева Луна“ (1987) и „Приказки за Ева Луна“ (1989), „За любовта и сянката“ (1985), „Паула“ (1994) и много други. Исабел Алиенде е носителка на Националната награда за литература на Чили за 2010 г. Официален сайт на писателката: www.isabelallende.com

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Здравейте, Мария, в такива случаи можете да проверявате статус на поръчката на тел. 0700 18028 или на имейл jpopov@colibri.bg. По принцип срокът за изпълнение на онлайн поръчки за България е 2-3 дни. Надяваме се, че всичко е наред? Ако има някакъв проблем, пишете на имейла по-горе, ако обичате. Благодарим Ви!
Здравейте, тъй като нямам отговор от ваша страна - ако изобщо сте получили заявката ми, отказвам поръчката. Вече си закупих книгата от друго място :)
Здравейте, миналата седмица направих поръчка за доставка на тази книга. Все още не съм я получила. Става дума за гр. София. Може ли да проверите дали изобщо сте получили поръчката. Иначе получих от вас на мейла си нюзлетър, значи все пак сте запазили мейла ми в базата си данни. :)

Оценка: +1

Здравейте, засега не се предвиждат преиздания, съжаляваме.
Скъпо издателство, някакъв шанс има ли за преиздаването на „Гората на пигмеите“, също както в „Градът на зверовете“ и „Кралството на Златния дракон“ или инфомрция къде да ги открием? благодаря
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-396-9
изчерпана
Цена
5.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени