Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Съвременна история
Печатно издание
ISBN
954-529-098-6
Цена
10.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (2)
Мнения (0)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
510 гр.
Страници
582
Дата на издаване
13 юни 1999
Превод
Дора Попова

Съвременна история

С романовата фреска „Съвременна история“ Анатол Франс, който пръв въвежда във френската литература образа на интелектуалеца библиофил, заровен сред книгите, се обръща към съвременната му действителност от времето на Третата република. Това е бурен период от историята на Франция, белязан от настъплението на клерикализма, развихрянето на ксенофобия и антисемитизъм, развитието на аферата Драйфус, подмолната борба на роялистите за възстановяването на монархията. „Съвременна история“ е съставена от четири романа: „Под сянката на брястовете“, „Върбовият манекен“, „Аметистовият пръстен“ и „Господин Бержьоре в Париж“, обединени от обаятелния образ на доцента по класическа филология господин Бержьоре.

Тетралогията е истински връх на аналитическия психологизъм в романистиката от края на миналото столетие и макар да ни препраща към събития отпреди едно столетие, се възприема като съвременен роман. Читателите, които имат вкус и предразположение към класиката, ще открият в нея храна за размисъл и ще изпитат истинско естетическо удоволствие от допира с изящната проза на Анатол Франс.

За автора

Анатол Франсоа Тибо, наречен Анатол Франс (1844-1924), е един от най-превежданите френски писатели у нас. Член е на Френската академия и носител на Нобелова награда за литература (1921). За цели поколения читатели творчеството му остава образец за изящен стил, а фината интелектуална насмешка, подплатена с добродушна самоирония, очарова и днес ценителите на класическата словесност.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-098-6
изчерпана
Цена
10.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени