Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Ако мъжете можеха да говорят
Печатно издание
ISBN
954-529-350-0
Цена
10.00 лв.
изчерпана
Информация
Рейтинг (6)
Мнения (2)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
270 гр.
Страници
344
Дата на издаване
29 март 2005

Ако мъжете можеха да говорят

Жените постоянно се оплакват, че мъжете не говорят, не изслушват и нищо не разбират. При психолога Алон Грач ходят за съвет и лечение предимно такива мъже. Не че не говорят, а просто се изразяват на различен език, твърди той. В книгата си нюйорксият психоаналитик предлага да се подобри общуването между двата пола посредством седем фактора или, както още ги нарича, ключа към проумяването на мъжкото поведение: срамът (момчетата не плачат), отсъствието на емоции (не знам какво чувствам), несигурната мъжественост (писна ми да съм отгоре), егоцентризмът (виж ме, чуй ме, пипни ме, почувствай ме), агресивността (ще ти покажа аз кой е шефът), саморазрушителността (аз съм такъв неудачник), изразяване чрез половото общуване (искам секс веднага). Като разголва въз основа на дългогодишния си клиничен опит скрития у мъжете „аз“, авторът разкрива между другото неспирната и изтощителна борба, която те водят, за да се предпазят от женските черти, заложени в тях от природата. „Ако мъжете можеха да говорят“ е по същество речник към разбирането на езика на мъжете или -- мъжете в превод. Тази книга ще промени из основи начина, по който се отнасяте към връзките си. Изводите в нея са до такава степен универсални, че тя се радва на еднакъв успех в САЩ, Франция, Германия, Швеция, Италия, Холандия, Испания, Гърция, Китай, Англия, Дания, Русия, а сега вече и в България.

Много жени биха оспорили този факт, но истината е, че когато са далеч от женските уши, мъжете говорят. На психолога Алон Грач това е известно отдавна и затова в книгата си „Ако мъжете можеха да говорят“ той дава практични съвети, натрупани от 20 години практика, как двата пола да общуват помежду си. Книгата е написана изцяло в традицията на „Мъжете са от Марс, жените от Венера“ на Джон Грей и поради онагледяването с множество примери и анекдоти се чете като увлекателен и забавен роман. Да, мъжете говорят, но на друг език и авторът предоставя на читателките инструментариума за декодиране на мъжкия разговор.

„Пъблишърс Уикли“

За автора

Алон Грач е клиничен психолог с частна практика в Ню Йорк и се занимава както с индивидуална, така и с групова терапия. Чете лекции в Колумбийския университет и води семинари по квалификация на колеги психиатри. Специалист е по психология на мъжа и пише на тази тема за „Ню Йорк Таймс“ и „Уол Стрийт Джърнъл“.

Още книги от автора
Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
И аз питам?

Оценка: +1

Colibri, няма ли да преиздадете книгата или да я пуснете в електронен вариант? :)

Оценка: +2

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-350-0
изчерпана
Цена
10.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени