Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Лунни мечтатели
Печатно издание
ISBN
978-619-02-0171-7
Цена
14.24 лв.
(16.00 лв.)
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (10)
Мнения (4)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
200/265
Тегло
430 гр.
Страници
192
Дата на издаване
09 март 2018
Превод
Венелин Пройков

Лунни мечтатели

Четири гения, променили историята

Вернер Хайзенберг, несигурният.

Алън Тюринг, освободеният.

Лео Силард, пътуващият пророк.

Хю Даудинг, небесният рицар.

Физици, математик и военен – те са били важни и тайни участници в едно приключение, надхвърлящо възможностите им: Втората световна война. Един ден, една нощ, разхождайки се или мечтаейки под лунните лъчи, те са получили просветление, променило облика на света.

Математикът Седрик Вилани и художникът Бодоен кръстосват пера, за да разкажат в едно поетично и увлекателно произведение тези четири невероятни съдби.

За автора

Седрик Вилани е роден през 1973 г. в Брив ла Гаярд. Преподавател и учен в „Екол Нормал Сюперийор“ (2000–2010) в Лион, заема няколко поста на командирован учен в САЩ. В момента е професор в университета в Лион и директор на Националния институт „Анри Поанкаре“ в Париж, специализиран в математиката и теоретичната физика. Медалът „Фийлдс“, Нобелова награда на математиците, му е присъден през 2010 г. Две години по-късно публикува в издателство „Грасе“ романа си „Жива теорема“. Член е на Френската академия на науките.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Не сме имали намерение да издаваме поредица, но идеята е добра. Благодаря, Сотире.
От малък обичам комикси и с удоволствие си купих този, който е и на сериозна тема, не просто за забавление. Струваше си парите. Имате ли намерение да издавате още комикси?
Много полезна книга за младите поколения. Купих я специално за сина ми, който е 14-годишен. Най-хубавото са не толкова историческите факти, колкото психологията на гениалните учени, участвали в създаването на атомната бомба. Благодаря на екипа на Кoлибри.
Очаквам с нетърпение срещата с тази книга! Но..., уви, гениите са живи хора, все пак, макар и по-различни! Именно заради това се учудвам, че заглавието нарушава правописните правила на българския език - би трябвало да е не "четири гениЯ", а четири гениИ или ЧЕТИРИМА ГЕНИИ.
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-619-02-0171-7
изчерпана
Цена
14.24 лв.
(16.00 лв.)

* 11% онлайн отстъпка
Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
-11%
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени