Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Поезия
Печатно издание
ISBN
978-619-02-0128-1
Цена
22.00 лв.
Купи

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 50 лв.
Поръчай по телефона
Поръчайте между 9:00 и 16:00 часа
в работни дни на телефон 0700 18028

Или оставете телефонен номер
и ние ще се свържем с вас за
приемане на поръчката.
Купи с 1 клик
Информация
Рейтинг (19)
Мнения (9)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
155/215
Тегло
341 гр.
Страници
192
Дата на издаване
02 февруари 2018
Превод
Никола Инджов
Корица
Кирил Златков

Поезия

Прочутият чилийски поет Пабло Неруда създаде творчество, което е безпримерен отклик на събития с национален, континентален и планетарен обхват. Испаноезичният носител на Нобелова награда осъществи гениалното си дарование в различни естетики на световния литературен авангард – символизма, имажинизма, акмеизма, сюрреализма.

Днес изследователите го определят като един от двайсетте най-големи поети на човечеството за всички времена.

Настоящото издание отвежда към някои страници на Пабло Неруда, съхранени в паметта и разума на четящото човечество. Великият поет като че ли се преражда всеки ден, защото всеки ден някой прочита неговата поезия за първи път, а друг я препрочита с нови очи.

Поезията се ражда от болката. Радостта е самоцел.

За автора

Пабло Неруда (1904 – 1973) е псевдонимът на Рикардо Елиесер Нефтали Рейес Басоалто – поет, писател, дипломат, сенатор, кандидат за президент на своята страна, Чили; фамилното име от псевдонима му е в чест на чешкия поет Ян Неруда. Пабло Неруда е смятан за един от най-видните и влиятелни творци на своя век; „най-великият поет на ХХ век на всички езици“ според думите на Габриел Гарсия Маркес. Сред многобройните му отличия изпъкват Нобеловата награда за литература за 1971 г. и званието „доктор хонорис кауза“ от Оксфордския университет.

Блог | Пабло Неруда
Още книги от автора
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Здравейте . Защо нямате опция разгърни - или просто няколко страници от книгата . Преводача не ми е познат . Много се надявах да се преиздадат преводите на Муратов и Далчев . За мен те са най-добри.

Оценка: +1

Здравейте, разбира се, че има издание с твърди корици: http://www.colibri.bg/knigi/1535/pablo-neruda-poeziq-tvyrdi-korici.

Оценка: -1 +1

Пичове, това заслужава твърди корици :)

Оценка: -2 +1

Това не е ли двуезично? Без мен! А толкова исках да го закупя, но си предпочитам моят роден език, без да се смесват други, които не разбирам и в случая са безполезни. Винаги съм се чудил защо се правят тези неща... Ако исках дадено произведение на португалски, испански или английски, щях да си го купя на съответния език...

Оценка: -1 +2

Пабло Неруда е един от най-любимите ми поети! Комплименти към това издание. Отдавна чаках нещо подобно да се появи на пазара! очаквам с голямо любопитство и събитието ви :)

Оценка: -1 +1

Здравейте! Да, ето линк към изданието с твърди корици: http://www.colibri.bg/knigi/1535/pablo-neruda-poeziq-tvyrdi-korici

Оценка: -1 +1

Няма ли да я издадете и с твърди корици?

Оценка: -1 +2

Най-после любимият ми чилиец с една прекрасна селекция сонети!

Оценка: -1 +1

Нямям търпение..........откога я чакам!

Оценка: -1 +2

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-619-02-0128-1
Купи
Цена
22.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 50 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2020 © Всички права запазени