Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Комплексът на Ди
Печатно издание
ISBN
954-529-341-1
Цена
9.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (0)
Мнения (0)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
230 гр.
Страници
288
Дата на издаване
13 май 2005
Превод
Анна Ватева

Комплексът на Ди

След дълго пребиваване във Франция, където открива психоанализата, Мюо се завръща в Китай, твърдо решен да освободи от затвора любимата си, осъдена по политически причини. За тази цел той трябва да подкупи съдията Ди -- злокобен и тираничен магистрат, който страда от чудовищен комплекс.

Така започват странните и комични приключения на „първия китайски психоаналитик“. За да намери специалния подкуп, искан от съдията, Мюо обикаля съвременен Китай, където се сблъсква с парадоксална амалгама от традиционно суеверие, неизживени комунистически порядки и скандален материализъм, описани с тънък хумор и живо чувство за абсурд.

За автора

Още като гимназист „буржоазният интелектуалец“ Дай Сидзие (роден през 1954 г.) е изпратен за три години на превъзпитание в едно планинско село във вътрешността на Китай. Впоследствие завършва история на изкуството и кинознание, след което през 1984 г. се установява във Франция. Пет години по-късно прави първия си филм „Китай, моя болка“, удостоен с наградата „Жан Виго“, а през 2000 г. излиза и първият му роман -- „Балзак и малката китайска шивачка“, екранизиран от самия него и издаден от ИК „Колибри“. През 2003 г. публикува и „Комплексът на Ди“.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-341-1
изчерпана
Цена
9.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени