Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Порцелановата нимфа. Приказка за оцветяване
Печатно издание
ISBN
978-619-02-0120-5
Цена
12.75 лв.
(15.00 лв.)
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (18)
Мнения (4)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
22/22
Тегло
264 гр.
Страници
96
Дата на издаване
24 ноември 2017
Превод
Катя Диманова

Порцелановата нимфа. Приказка за оцветяване

Илюстрации Ана де Лима

Първият роман на Исабел Алиенде, „Къщата на духовете“, се превръща още с появата си през 1982 г. в едно от митичните заглавия на латиноамериканската литература. Голям международен успех жънат и многобройните следващи творби на прочутата авторка. Те са преведени на 35 езика.

„Порцелановата нимфа“ е първата й книга за оцветяване. Замислена е специално за да радва хората от всички възрасти. 

Ана де Лима работи като илюстратор и дизайнер. Живее между Нюрнберг и Барселона. Нейният очарователен стил, с изящен рисунък и наивистично вдъхновение, често ни пренася в света на фантазията и съновиденията, където природата играе главна роля. 

Приходите от авторските права за тази книга са предназначени изцяло за Фондация „Исабел Алиенде“, чиято мисия е да помага на жени и деца в риск. (www.isabelallendefoundation.org)

„Дон Корнелио винаги е заемал важно място в сърцето ми. Когато се запознах с него, той беше късоглед господин, облечен в сив костюм с четиринайсет джоба. Живееше на пансион в моя квартал и ние, неговите съседи, си сверявахме часовниците, като го видехме сутрин да минава покрай нас. Той никога не избързваше, нито закъсняваше. Излизаше точно в осем и три минути, тръгваше към ъгъла, броейки крачките, и взимаше автобуса, за да иде на работа.“

Добре дошли в приказката за един сив човек, чийто живот внезапно се променя като по чудо в един есенен ден заради ново познанство. Но не какво да е познанство, а с нимфа, наречена Фантазия, която изглежда решена да придаде цвят на живота му.

Пребродете страниците на това ново, вълшебно приключение на Исабел Алиенде и оцветете сами вселената на дон Корнелио. Следвайки неговите стъпки, ще видите с други очи света около вас, ще дадете воля на въображението си и ще освободите твореца, който всеки от нас носи в себе си.

За автора

Исабел Алиенде е родена на 2 август 1942 г. в Перу. Десет години от своя живот посвещава на журналистиката в родината си. Емигрира във Венесуела, където работи във в. „Ел Насионал“ до 1984 г.

Преподава литература в престижни университети в САЩ и пише романи, статии, хумористични книги, пиеси и произведения за деца. Смята се, че е най-добрата латиноамериканска авторка на всички времена, и я сравняват единствено с Габриел Гарсия Маркес като мащабност на повествованието и богатство на езика. Сред световноизвестните й книги са трилогията „Къщата на духовете“ (1982), „Дъщеря на съдбата“ (1999) и „Портрет в сепия“ (2000), „Ева Луна“ (1987) и „Приказки за Ева Луна“ (1989), „За любовта и сянката“ (1985), „Паула“ (1994) и много други. Исабел Алиенде е носителка на Националната награда за литература на Чили за 2010 г. Официален сайт на писателката: www.isabelallende.com

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Много е успокояващо докато си оцветявам, а текста е вълшебен!
Признавам си, че бях негативно настроена като видях цена-книга-текст, но книжлето си заслужава! Да не говорим, че първо я прочетох сама, а сега я чета на дъщеря си, която много харесва илюстрациите и историята за Фантазия и дон Корнелио. Държа да подчертая - препрочитам! Това ни е новата любима книга от Колибри и вече знам текста наизуст :-)))) А илюстрациите, предполагам те са оскъпили изданието, но като гледам останалите книги на пазара с оцветяване за възрастни - тази си заслужава и е къде-къде по красива и приятна за отмора! Препоръчвам с две ръце на малки и големи!

Оценка: +1

Експресивна, красива, увлекателна... Същинско бижу!

Оценка: +1

Много хубава книжка! С тези елегантни и изразителни рисунки… И една приказка за пораснали деца. И големите се нуждаят да вярват в чудеса, дори повече от малките, за които светът и бездруго си е чудо. Поредната находка на „Колибри“!

Оценка: +1

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-619-02-0120-5
изчерпана
Цена
12.75 лв.
(15.00 лв.)

* 15% онлайн отстъпка
Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
-15%
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени