Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Лятна луна
Печатно издание
ISBN
954-529-155-9
Цена
7.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (0)
Мнения (0)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
200 гр.
Страници
270
Дата на издаване
10 май 2000

Лятна луна

„Беше славна утрин в синьо и златно, с пухкави облачета и насекоми, бръмнали на слънцето. Както се беше изразил обявяващия прогнозата за времето по Би Би Си, който може да формулира гладки фрази не по-зле от всеки друг, фронтът на високо атмосферно налягане, простираш се над по-голямата част от Обединеното кралство на Юг от Шетландските острови, продължаваше да остава ненакърнен. Из живите плетища подскачаха зайци. Крави преживяха по ливадите. Водни плъхове спортуваха по речните брегове. А придвижвайки се едно стъпало по-високо в животинското царство, наемателите в провинциалното имение на сър Бъкстоун Абът, Уолсинфорд Хол в графство Бъркшир, бяха плъпнали да дишат чист въздух и да се забавляват в съотвествие с вкусовете и настройките си.“

Категории
За автора

Сър Пелъм Гренвил Удхаус (1881-1975) тъче своето писателско платно на фона на идилична предвоенна Англия (става дума за Първата световна война) във висшето британско общество. Днес той е известен преди всичко с романите и разказите си за Джийвс, клуб „Търтеите”, мистър Мълинър и замъка Бландингс. Но Удхаус се е изявявал също така активно и плодотворно като драматург (15 пиеси) и сценарист на музикални комедии (250 песни за 30 мюзикъла). Работил е с музиканти от ранга на Коул Портър и Гършуин.

И все пак той си остава в съзнанието ни като любим хуморист, обожаван от писатели като Ивлин Уо, Ръдиард Киплинг, Дъглас Адамс, Салман Рушди и Тери Пратчет. Книгите на Удхаус се препоръчват от психиатри като терапевтично средство за изваждане от депресия, но няма нужда да сме психически зле, за да им се радваме.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-155-9
изчерпана
Цена
7.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени