Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Любов сред пилците
Печатно издание
ISBN
954-529-302-0
Цена
6.00 лв.
изчерпана
Информация
Рейтинг (0)
Мнения (0)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
140 гр.
Страници
196
Дата на издаване
14 април 2004

Любов сред пилците

„Нищо не може да се сравни с тръпката да откриеш творба на велик писател малко преди той да е открил собствените си глас, стил и тематика, с които ще стане известен. Точно затова проникновените почитатели на Удхаус винаги са изпитвали специална слабост към „Любов сред пилците“ - предпочитание, споделяно и от автора ѝ. Този роман е много ранен и някак си пренебрегван, но все пак заема уникално място в галерията на Удхаус. Издаден е през юни 1906 година и претърпял второ издание същата година, това е първият му пълен роман, написан за възрастна публика, и първият с безспорно комичен герой - Стаили Федърстоун-хо (произнася се „Фаншо“) Ъкридж (произнася се „Ъкридж“), който предхожда такива знаменити образи на Удхаус като Смит, Бърти Устър, Джийвс, лорд Емсуърт и господин Мълинър.“

Категории
За автора

Сър Пелъм Гренвил Удхаус (1881-1975) тъче своето писателско платно на фона на идилична предвоенна Англия (става дума за Първата световна война) във висшето британско общество. Днес той е известен преди всичко с романите и разказите си за Джийвс, клуб „Търтеите”, мистър Мълинър и замъка Бландингс. Но Удхаус се е изявявал също така активно и плодотворно като драматург (15 пиеси) и сценарист на музикални комедии (250 песни за 30 мюзикъла). Работил е с музиканти от ранга на Коул Портър и Гършуин.

И все пак той си остава в съзнанието ни като любим хуморист, обожаван от писатели като Ивлин Уо, Ръдиард Киплинг, Дъглас Адамс, Салман Рушди и Тери Пратчет. Книгите на Удхаус се препоръчват от психиатри като терапевтично средство за изваждане от депресия, но няма нужда да сме психически зле, за да им се радваме.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-302-0
изчерпана
Цена
6.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени