Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Всичко за Джийвс
Печатно издание
ISBN
954-529-265-2
Цена
9.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (0)
Мнения (0)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
328 гр.
Страници
494
Дата на издаване
10 април 2003

Всичко за Джийвс

Настоящият сборник е резултат на често отправяни към издателството и към преводачката молби от страна на много читатели да издадем отново разкази, чийто герой да е Джийвс.

Тъй като всичко, написано от Удхаус с главно действащо лице личния прислужник на Бърти Устър вече е издавано нееднократно в България, „Колибри“ направи тази компилация от разкази само с Джийвс и я посвещава на новите поколения, които още не са имали възможността да се срещнат с Негова Неподражаемост - великия Джийвс.

Категории
За автора

Сър Пелъм Гренвил Удхаус (1881-1975) тъче своето писателско платно на фона на идилична предвоенна Англия (става дума за Първата световна война) във висшето британско общество. Днес той е известен преди всичко с романите и разказите си за Джийвс, клуб „Търтеите”, мистър Мълинър и замъка Бландингс. Но Удхаус се е изявявал също така активно и плодотворно като драматург (15 пиеси) и сценарист на музикални комедии (250 песни за 30 мюзикъла). Работил е с музиканти от ранга на Коул Портър и Гършуин.

И все пак той си остава в съзнанието ни като любим хуморист, обожаван от писатели като Ивлин Уо, Ръдиард Киплинг, Дъглас Адамс, Салман Рушди и Тери Пратчет. Книгите на Удхаус се препоръчват от психиатри като терапевтично средство за изваждане от депресия, но няма нужда да сме психически зле, за да им се радваме.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-265-2
изчерпана
Цена
9.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени