Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Ваканция във Франция
Печатно издание
ISBN
954-529-262-8
Цена
6.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (0)
Мнения (0)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
138 гр.
Страници
190
Дата на издаване
10 март 2003

Ваканция във Франция

„Ваканция във франция“ силно ме озадачава. По правило ясно си спомням как ми е хрумвало да напиша всяка своя книга, как ми е идвала основната идея и тъй нататък, но тази направо ме обърква. Написах я през 1956 година, след като бях живял в Ремсенбърг вече няколко години, а защо в тази типично американска атмосфера реших, че следващата ми книга трябва да се развива на френска сцена и с множество френски действащи лица, си остава пълна загадка. Книгата би трябвало да принадлежи на периода 1930-1935 година, когато живеех близо до Кан и се опитвах да науча френски чрез посещения на местното училище към школата за чужди езици „Берлиц“ и четене на романите на Колет, пиесите на Жорж Курлен и палавото съдържание на „Ла ви паризиен“.

Така и не се научих да говоря френски, но научих добре да го чета, което напълно ме устройва, тъй като сега, когато съм на деветдесет и две години, никога не напускам дома си в Лонг Айлънд и е малко вероятно да ми падне възможността да си чеша езика с някой французин, поради което възгледите ми за моливите ще си останат неизказани...“ - П. Г. Удхаус

Категории
За автора

Сър Пелъм Гренвил Удхаус (1881-1975) тъче своето писателско платно на фона на идилична предвоенна Англия (става дума за Първата световна война) във висшето британско общество. Днес той е известен преди всичко с романите и разказите си за Джийвс, клуб „Търтеите”, мистър Мълинър и замъка Бландингс. Но Удхаус се е изявявал също така активно и плодотворно като драматург (15 пиеси) и сценарист на музикални комедии (250 песни за 30 мюзикъла). Работил е с музиканти от ранга на Коул Портър и Гършуин.

И все пак той си остава в съзнанието ни като любим хуморист, обожаван от писатели като Ивлин Уо, Ръдиард Киплинг, Дъглас Адамс, Салман Рушди и Тери Пратчет. Книгите на Удхаус се препоръчват от психиатри като терапевтично средство за изваждане от депресия, но няма нужда да сме психически зле, за да им се радваме.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-262-8
изчерпана
Цена
6.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени