Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Писма от Дядо Коледа
Печатно издание
ISBN
978-619-02-0747-4
Цена
17.80 лв.
(20.00 лв.)
Купи

* 11% онлайн отстъпка
Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Поръчай по телефона
Поръчайте между 9:00 и 16:00 часа
в работни дни на телефон 0887 602 218

Или оставете телефонен номер
и ние ще се свържем с вас за
приемане на поръчката.
-11%
Купи с 1 клик
Информация
Рейтинг (91)
Мнения (9)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
145/213
Тегло
253 гр.
Страници
192
Дата на издаване
04 декември 2020
Превод
Стела Джелепова

Писма от Дядо Коледа

Всяка година децата на Дж. Р. Р. Толкин получавали писма от Дядо Коледа, изписани с треперлив почерк и украсени с изящни цветни картинки. В тях се разказвали великолепни истории за приключения и пакости, за битки с гоблини и пиршества с елфи. За вълнението на децата допринасял и начинът на получаване на писмата – понякога пуснати през комина, друг път донесени от пощальона, а веднъж оставени в дневната до пресен отпечатък от заснежен ботуш. Всяка илюстрация, марка и плик, изработени лично от Дж. Р. Р. Толкин, представляват същинско произведение на изкуството и са поместени в тази книга заедно с пълния текст на писмата от 1920 до 1943 година.

„Всички деца, чиято отвореност към нови светове не е била попарена от досега с комиксови герои и просветени учители, ще се влюбят в тази книга.“
Тери Пратчет

За автора

Дж. Р. Р. Толкин е роден на 3 януари 1892 г. в Южна Африка. След като воюва в Първата световна война, той започва забележителна академична кариера и се превръща в един от най-видните филолози в света. Международна известност получава с превърналите се в класики книги „Хобит“, „Властелинът на пръстените“ и „Силмарилион“, преведени на десетки езици. Умира на 2 септември 1973 г.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Здравейте, Стела и благодарско за разяснението. Връщам си критиката назад и се радвам, че причината е в ограниченията на наследниците. Аз също се надявам отговорът ми да стигне до вас, пък макар и с още по-голямо закъснение от вашия :) Пожелавам ви успех през новата година, както и на целия екип на издателството!

Оценка: -1 +2

iskah da kaja opasni synishta za silata

Оценка: +1

С известно закъснение видях критиката на PPP, но се надявам, че той/тя ще прочете отговора. Преводът е правен по английското издание, което е оформено по абсолютно същия начин - т.е. има факсимилета на писмата ,а отделно печатен текст за по-лесно четене. Именно в него някои части от писмата (вероятно съвсем умишлено) са пропуснати. Това очевидно е решение на наследниците на автора и на редактора на книгата, Бейли Толкин, и българският преводач няма право да се меси в него.

Оценка: -1 +5

Здравейте, Колибри. 1 - Поздравявам ви за чудесното и качественото оформление на книгата. 2 - Не мога да не изтъкна следното, за да знаете, ако се стигне до втори тираж. В писмото от 1927 има следните пропуски. Текстът започва със "Скъпи мои деца, сякаш всяка година ставате все повече и повече..." В сканираното писмо се вижда, че Толкин изброява въпросните "dear people". В превода са пропуснати. Надолу преди първата вметка на Полярния мечок, Дядо Коледа споменава за него "(you know who I mean)". Това също е пропуснато. И щом идва първата вметка на мечока, той започва с "of course you know!". Пропуснато. Този малък, но чаровен вътрешен диалог между Дядо Коледа и мечока е изрязан. Толкова ли е трудно да не се изпуска, променя и изкривява. И за да не завършвам с мъмрене, искам да ви пожелая весели празници и да продължавате с много други хубави книги. Дано финансите ви позволят да издавате една идея по-често фантастика и фентъзи :)

Оценка: -1 +4

Прекрасно издание!!! Благодаря.

Оценка: +2

Чудесен подарък, направен с вкус.

Оценка: +2

Ето тази книга чаках, а даже не съм подозирала:-) Колибри, прекалявате с изкушенията!

Оценка: +2

Великолепно издание. Колибри, отново ме очаровахте :)

Оценка: +3

Великолепен коледен подарък за малки и за пораснали деца! За всички, които наистина или наужким пишат писма до благия старец. Вечната магия на Дядо Коледа, поднесена от един ненадминат създател на магични светове и герои. Много елегантно оформена книга, с автентичните рисунки на Толкин, с нетърпение разгръщаш страниците и с нетърпение поглъщаш тези малки вълшебни приказки.

Оценка: -1 +2

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-619-02-0747-4
Купи
Цена
17.80 лв.
(20.00 лв.)

* 11% онлайн отстъпка
Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
-11%
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени