Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Женската сексуалност
Печатно издание
ISBN
954-529-133-8
Цена
6.00 лв.
изчерпана
Информация
Рейтинг (9)
Мнения (8)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Страници
288
Дата на издаване
20 февруари 2000

Женската сексуалност

„Женската сексуалност“ е може би най-теоретичното и най-приносното произведение на Франсоаз Долто. Именно в него тя обосновава изграждането на т. нар. неосъзнат образ на тялото и осмисля мястото му в езика.

Успоредно с аргументирането на тези идеи Долто проследява възникването и развитието на гениталното у жената от раждането до старостта, отделяйки голямо място на зрялата й сексуалност, на онова, което я спъва или я кара да разцъфти.

Предназначен предимно за специалисти, този труд би заинтересувал и всеки читател, добре запознат с терминологията и основните положения на фройдисткото учение, за развитието и осъвременяването на което Франсоаз Долто има безспорна заслуга.

За автора

Франсоаз Долто (1908-1988) е една от големите фигури на френската и на световната психоаналитична наука. Трудовете й са станали класически, а оригиналният й принос към познанието за дълбинното у човека е вън от съмнение.

Долто завършва медицина и специализира детска психиатрия. Подлага се на психоанализа още преди да се омъжи и да роди трите си деца, след което посвещава живота и кариерата си на всичко, свързано с лечението, профилактиката и възпитанието на децата, като едновременно практикува, пише и активно поддържа „детската кауза“.

Идеите си развива в дипломната си работа „Психоанализа и педиатрия“ и в книгите си „Детство“, „Каузата на децата“, „Всичко е език“, „Евангелието и рискът от психоанализата“, „Играта на желанието“, „Трудно е да се живее“.

Последователка на Фройд, съратничка и приятелка на Жак Лакан, макар и да е една от основателките на Парижката психоаналитична школа, Долто трудно може да бъде причислена към определена тенденция - тя заема в науката свое собствено самобитно място.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Преиздаване?

Оценка: +1

Здравейте, обмисляме преиздание. Моля, следете сайта и занапред.

Оценка: +5

Очаква ли се да бъде преиздадена?

Оценка: -1

Наистина прекрасна книга. Препоръчвам я на всеки, за който психоанализата и психолонауките въобще са интересни.
Не, няма бройки, за съжаление.
мога ли да я поръчам?

Оценка: +1

Здравейте, за съжаление не се предвижда да бъде преиздадена скоро.

Оценка: +1

Ще бъде ли преиздадена книгата скоро?
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-133-8
изчерпана
Цена
6.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2023 © Всички права запазени