Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Психология и вътрешна свобода
Печатно издание
ISBN
954-529-177-X
Цена
8.00 лв.
изчерпана
Информация
Рейтинг (4)
Мнения (4)
Публикувай мнение
Печат
Меки корици
Размери
13/20
Тегло
240 гр.
Страници
302
Дата на издаване
13 февруари 2001

Психология и вътрешна свобода

Не можем да постигнем вътрешна свобода, ако не разберем, че се намираме в съвсем реален затвор. Нито да разберем, че сме в затвор, ако се отъждествяваме с него. А мнозина се превръщат в свой собствен затвор и в затворници на самите себе си. Човек се ражда почти изцяло вътрешно свободен. Само около една четвърт от него е запълнена от атавизми, наследственост, расова памет и най-различни физически и психически характеристики. Ако се абстрахираме от тях, за интелекта и чувствата остават цели три четвърти. Това пространство им е предостатъчно, за да се разгърнат напълно, стига да им разрешим. Но как да им разрешим?

Тази е темата на „Психология и вътрешна сбовода“ от вече популярния и в България белгийски психиатър Пиер Дако. След „Фантастичните победи на модерната психология“, „Триумфът на психоанализата“, „Жената и нейната дълбинна психология“ и „Тълкуване на сънищата“, издадени от ИК „Колибри“, Дако ни кани на пътешествие към вътрешната свобода - пътешествие трудно, осеяно с препятствия, поставени и от обществото, и от нас самите, но което трябва да предприемем, ако искаме да си направим най-големия подарък - свободата на душата.

За автора

Белгийският психиатър Пиер Дако е учен с богат клиничен опит и талантлив популяризатор. Автор е на множество произведения, предназначени за професионалисти и широк кръг читатели, от които най-известни са „Фантастичните победи на модерната психология“ („Колибри“, 1995) и „Триумфът на психоанализата“ („Колибри“, 1998). До смъртта си през 1992 г. Пиер Дако е член на Международния институт по психотерапия в Женева и на Международната фондация по аналитична психология.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Голям подарък за всички търсещи. Комбинирана с "Тълкуване на сънищата", може да даде огромен тласък към обективно себепознание. Но изисква безпирно дполънително самообразоване и болезнено вглеждане в себе си...

Оценка: +2

Книгата е много добра и трябва внимателно да се прочете, за да се осмисли и разбере добре.

Оценка: +1

Книгата е пътеводител към себепознанието,харесва ми,сега започнах да я чета и съм впечатлена.

Оценка: +1

вероятно много добра
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-177-X
изчерпана
Цена
8.00 лв.

Доставка - куриери "Спиди"
Безплатна за поръчки над 80 лв.
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени