Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка

Книги на Елвира Семинара

Елвира Семинара

Елвира Семинара (Катания, 1959) е модерна и атрактивна авторка с немалко заслуги за преразглеждането на стереотипите, свързани със сицилианските писатели. Дългогодишен редактор във в. „Сичилия” и след това колумнист на сп. „Еспресо”, тя е преподавала история на журналистиката в Университета в Катания, води и работилници по творческо писане. Издава първия си роман през 2008 г., след което с всяка следваща книга стремглаво развива почерка си на словесен експериментатор с репортерско око за знаковите сюжети от съвременната градска среда.

Създава артбижута и аксесоари от употребявани предмети от бита, организира пътуващи изложби, които съпровождат представянията на новите ѝ книги и излъчват посланието, че втората употреба може да бъде по-добра от първата.

Омъжена е за професора по италианска литература Антонио ди Градо и е майка на перспективната млада писателка Виола ди Градо.

Два от романите ѝ са поставяни на театрална сцена в Катания. Сборникът „Разкази от фризьорския салон” (2009) е втората ѝ книга.

Каталог на нашите автори
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени