Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка

Книги на Мирослава Кацарова

Мирослава Кацарова

Мира и джазът се познават отдавна. Любовта на певицата към музиката на Майлс Дейвис, Ела Фицджералд и Били Холидей датира от ученическите й години в езиковата гимназия в Пловдив. От 2000-та година Мира се занимава активно със създаването на качествен и модерен джаз. Тогава излиза първият й авторски албум „Бяло в бяло“. Огромна роля в неговото създаване има великолепният български пианист и близък приятел на Мира, Румен Тосков-Рупето. За срещата и работата си с Рупето тя казва, че е съдбовна и че той винаги ще си остане нейният най-голям учител по музика.

През 2012 година Мира покани почитателите си на изключително музикално пътешествие на юг, към родината на боса нова, танго и латино джаза със своя втори студиен албум „Vuelvo al sur“. Музиката в него е фина, нежна и упойваща като хубав летен следобед, изпълнен с лекота, споделен с любими хора и зареден с топлото усещане, че си у дома.

От 2015 година Мира стои в основата на Пловдив Джаз Фест. Тя е артистичен директор на фестивала, който се проведе за първи между 2 и 6 ноември 2015 година в Пловдив.

През пролетта на 2016 година тя представи проекта си Desafinado LIVЕ, посветен на бразилската музика.

Когато не е на сцената, гласът на Мира звучи на честотата на радио Jazz FM, в авторските й предавания „Desafinado“ и “Singin’ n Swingin”. Всяка седмица тя споделя със слушателите на радиото най-добрите примери от света на красивия латино джаз и представя най-забележителните гласове от световната сцена.

Джаз певицата има щастието да работи с някои от най-добрите български музиканти, част от които - като Веселин Веселинов-Еко и Христо Йоцов, са с нея от самото начало.

Каталог на нашите автори
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени