Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка

Книги на Соня Тодорова

Соня Тодорова

Соня Тодорова (р. 1979) е завършила Университета по архитектура, строителство и геодезия и има докторска титла по Висша геодезия от Техническия университет, Виена. По-късно, през 2020, завършва и Театър, филм и медии във Виенския университет. Понастоящем Соня работи като преводачка и авторка на свободна практика.

Първата й книга, "Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София" (Колибри, 2015), която представлява хумористично, но и критично социално наблюдение върху съвременния живот в родния й град, е номинирана за Наградата на Столична община за ярки постижения в областта на културата.

Дебютният роман й роман "Перлите на Ади Ландау" е публикуван през 2016. Номиниран е за наградата "Хеликон" 2016 за нова българска проза и е в кратката листа за наградата "Перото" 2016 за принос към българския литературен контекст.

Историите от сборника "Незнайните образи хорски" (2018) привидно водят през реалността на всекидневния живот, но играят хитра игра с читателските очаквания. Сборникът е номиниран за останалата невръчена награда "Хеликон" 2018 за нова българска проза, както и за Първата национална литературна награда "Йордан Радичков" през 2020 година.

Каталог на нашите автори
Всички заглавия от Соня Тодорова
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени