Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка

Книги на Ги Корно

Ги Корно

Канадският психоаналитик Ги Корно е роден през 1951 г. в Квебек. Последовател е на школата на Юнг и разделя времето си между психоаналитичната практика и писането. Автор е на придобили световна известност книги като „Отсъстващи бащи, изгубени синове“, „Има ли щастлива любов?“ (ИК „Колибри“) и др.

„Има ли щастлива любов?“ (1997) е най-нашумялото му произведение, издадено в огромни тиражи в САЩ, Германия, Франция, Италия, Швеция, Япония и в много други страни. Успехът на книгата се дължи на умението на автора да поднесе в достъпна форма една извънредно сложна психологическа материя, която досега е била запазен периметър на учените психоаналитици.

Заедно с терапевтичната и литературната си работа Корно изнася лекции по цял свят и е основател на aсоциацията „Сърце“, в която творци и лекари организират курсове и ателиета, посветени на личностното израстване.

През пролетта на 2007 г. Корно се разболява от лимфома и се оттегля от обществения живот. Обиколката му за представянето на книгата „Най-доброто в нас“ е отменена. През есента на същата година по телевизията Корно разказва как протича болестта му и какво прави, за да я пребори, а в началото на 2008-а лекарите обявяват пълното изчезване на рака.

Каталог на нашите автори
Издателство "Колибри"
1990-2023 © Всички права запазени