Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка

Книги на Ирена Георгиева

Ирена Георгиева

В момента Ирена Георгиева е външен сътрудник на градското седмично издание „Една седмица в София“, в екипа на което е от самото му създаване като редактор, а след това и като главен редактор.

През 2007-а е наградена със специалната награда „Най-талантлив млад журналист на годината” на фестивала Mediamixx в Албена.

През 2007-а излиза и „Котка в коридора“ - първата й книга с поезия и авторски снимки с изключителен усет за детайлите в града. Тиражът на „Котка в коридора“ е абсолютно изчерпан. Но за премиерата на „По цели дни и следобеди“ на 28 октомври специално са допечатани 100 броя от книгата поради все още големия интерес към нея.

Ирена е родена в края на 70-те, никога не е слушала Бийтълс, нито пък Абба, но има всичко на Депеш и Остава. Не може без Насекомикс и Блуба Лу, оранжевата си котка и къдравата Ана, един висок мъж и Една седмица в София. Обича София в неделя следобед, когато е кротко и истинско - тогава са направени и повечето снимки вътре. Гледа всеки филм по няколко пъти, особено Дух куче и Изгубени в превода, а отскоро - и русия Джеймс Бонд, който я настройва романтично. Иначе не е такава, не чете поезия, освен когато Тома Марков й пробута новата си стихосбирка. Ти обаче не прави като нея и си купи тази.

Каталог на нашите автори
Издателство "Колибри"
1990-2024 © Всички права запазени