Събития

03
апр
2018
Премиера на „Четецът на мисли“

Каним ви на 3 април 2018 г. в 19:00 ч. в литературен клуб „Перото“ на премиера на книгата „Четецът на мисли“на Лиор Сушард. Събитието се организира съвместно с „НЛП Тренинг център“ - първият и единствен акредитиран НЛП център в България от Международната aкадемия на НЛП треньорите (ITA), създадена и водена от Джон Гриндер (ко-създател на НЛП). Лиор Сушард е прочут по целия свят като несравним менталист, който изумява публиката с необикновения си талант за разчитане на мисли, за влияние върху съзнанието и със способността си за телекинеза. Лари Кинг казва за неговите способности: „Това е най-невероятното нещо, което съм виждал през живота си. А аз съм виждал какво ли не!“.

Виж повече
28
мар
2018
Официална премиера на „Извън пътя“

Имаме удоволствието да ви поканим на официалната премиера на "Извън пътя" - първия изцяло любовен филм на големия ни режисьор Николай Волев! След 16 години пауза бащата на "Да обичаш на инат", "Господин за един ден" и "Маргарит и Маргарита" се завръща на големия екран!

Официалната премиера ще се състои на 28 март точно в 19:00 ч. в кино "Люмиер Лидл".

Виж повече
21
мар
2018
ПРЕМИЕРА: „Тимур и неговите командоси“ от Вилислав Георгиев

Приятели, каним ви на премиерата на сборника с разкази и фейлетони „Тимур и неговите командоси“ на 21 март от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”!

„Тимур и неговите командоси“ е псевдонимът, под който Вилислав Георгиев се подвизава в българското интернет пространство от времето на форумите и първите блогове, а по-късно започва да публикува статии, разкази и фейлетони в личния си блог и във вестниците „Капитал“ и „Сега“. Днес, за съжаление, той вече не е между живите, но талантливото му творчество продължава да кръжи около нас – да се чете, копира и разпространява в различни кръгове и клубове, онлайн и офлайн…

Виж повече
16
мар
2018
Среща, вдъхновена от  „Хайзенберг“: диалог между Седрик Вилани и Жером Ферари

Вернер Хайзенберг, несигурният. Алън Тюринг, освободеният. Лео Силард, пътуващият пророк. Хю Даудинг, небесният рицар. Физици, математик и военен – те са били важни и тайни участници в едно приключение, надхвърлящо възможностите им: Втората световна война. Един ден, една нощ, разхождайки се или мечтаейки под лунните лъчи, те са получили просветление, променило облика на света. На 9 март излиза комиксът "Лунни мечтатели": http://www.colibri.bg/knigi/1545/sedrik-vilani-lunni-mechtateli

А премиерата е на 16 март от 18:00 ч. във Френски културен институт (с превод на български)!

Виж повече
06
мар
2018
Режисьорът Николай Волев представя книгата си „Девствената проститутка”

Няколко поколения зрители свързват името му със знакови за българското кино игрални и документални филми като „Двойникът“, „Господин за един ден“,  „Дом № 8”, „Да обичаш на инат“, „Маргарит и Маргарита“.

Сменил десетки прозаични занятия, режисьорът Николай Волев не изневерява на артистичната си природа и днес, а бурният му житейски и творчески път е описан с безжалостна откровеност в автобиографичната книга „Девствената проститутка”. Която неслучайно започва с цитат от Овидий: „Късметът и любовта спохождат смелите.”

Премиерата ще се състои на 6 март от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”, НДК.

Виж повече
01
мар
2018
Месечен литературен гид в книжарница „Колибри“

На 1 март, празника на мартениците и пролетта, в книжарница "Колибри" ще си говорим за "Божествени отломки" на Кейт Аткинсън, "Каин" на Жозе Сарамаго, "Собствена стая" на Вирджиния Улф, дългоочаквания "Хазарски речник" на Милорад Павич и още, и още...

С вездесъщия литературен гид Светлозар Желев ще ви посрещнем като наши гости - с мартеница за здраве и благополучие, ще ви изпратим като наши приятели - с надежда да се виждаме по-често и само по хубави поводи!

Само в книжарницата на 1 март ще има ЕКСКЛУЗИВНО НАМАЛЕНИЕ от 25 % за всички книги от каталога на издателството с изключение на вече намалените на 5 лв.

Виж повече
28
фев
2018
Лекция на Луис Басат / Conferencia de Luis Bassat

Kак се създава една от най-значимите колекции за съвременно изкуство? Луис Басат ще разкаже в лекцията си „Животът на един колекционер”.
Експо Баня София (Expo Bath Sofia)
На испански език, с превод на български. Вход свободен.

Виж повече
15
фев
2018
Дейм Вивиан Уестуд – толкова дива, толкова непокорна

Грандама на британската мода, покровител на пънк културата, жива легенда, икона на нашето време, „пълна откачалка”… Ако не следваше собствената си житейска философия, Вивиан Уестуд нямаше да е онзи храбър новатор и бунтар, който е. А светът нямаше да е луд по нея.

Виж повече
08
фев
2018
Пабло Неруда: Поезията се ражда от болката

Каним ви на 8 февруари от 19:00 ч. в литературен клуб "Перото", за да отдадем дължимото на „най-великия поет на ХХ век на всички езици“, както казва Габриел Гарсия Маркес. Луксозното двуезично издание с отбрани творби на Неруда е повод да открехнем сетивата си за "сиянието бяло" на голямата поезия. Преводът е дело на Никола Инджов.

Виж повече
02
фев
2018
Новият филм на Роман Полански тръгва по кината

Ценители на европейското кино! Не пропускайте българската премиера на филма на Роман Полански „По действителен случай”, който тръгва по екраните на 2 февруари.

Копродукция на Франция, Белгия и Полша, този напрегнат, параноичен трилър е създаден въз основа на едноименния роман на Делфин дьо Виган, която нашумя у нас с автобиографичната драма „Силна е нощта”. „По действителен случай” откри CineLibri 2017 и предизвика огромен зрителски интерес.

Виж повече
Издателство "Колибри"
1990-2018 © Всички права запазени