Събития

28
авг
2017
„Колибри” с три впечатляващи дебюта на Аполония 2017

Полеганов, Петър Крумов и Мария Касимова-Моасе, които дебютираха на литературната сцена през последната година, ще се срещнат с вас, жители и гости на Созопол, на 28 август в Художествената галерия!

Ден по-късно, на 29 август от 19:00 ч., Георги Тенев лично ще представи новия си сборник с разкази – „Жената на писателя”, в La Maison, Созопол.

Виж повече
26
авг
2017
София диша литература на 26 август!

Осма поредна година градският фестивал „София Диша” освобождава от трафик централни улици, за да отвори пространство за изкуство и култура. Августовското издание ще се проведе на площад „Свети Александър Невски”, а щандът на „Колибри” ще посреща усмихнато и най-взискателните читатели!

Виж повече
11
авг
2017
Една литературна вечер с кинолегендата Тед Кочев

В зенита на лятото, на 11 август, ви каним на среща с живата легенда Тед Кочев, който се завръща в България за премиерата на автобиографичната книга „Моят живот в киното: Режисьорска версия”, част от престижната поредица „Амаркорд” на издателство „Колибри”.

Виж повече
19
юли
2017
Литературнo-кулинарна изненада от Катерина Евро!

Тя не се нуждае от представяне, но ако има книга, която може да я обрисува най-правдиво и емоционално, то това е собствената й  „Тетрадка за рецепти и спомени”.

Искате ли да свидетелствате за кулинарната ловкост на Катето? Тогава заповядайте на 19 юли точно в 19:00 ч. в ресторант CORSO!

Виж повече
01
юли
2017
Среща с автограф: Фредерик Бегбеде в книжарница „Сиела” Варна!

Култов писател, сценарист, режисьор и бохем, Фредерик Бегбеде пристига в морската столица по покана на „From Page to Stage” и със съдействието на Варна 2017 и издателство „Колибри”.

На 1 юли от 18.30 ч. той ще представи творчеството си пред варненска публика в книжарница „Сиела” – ФКЦ!

Виж повече
27
юни
2017
Първи практически уъркшоп на Лучия Джованини в България

Лайф коуч със световно признание, Лучия Джованини идва в България за своя първи практически уъркшоп. Тя е автор на бестселърите „Толкова различен живот“ и „Освободи живота си“, издадени на български от ИК „Колибри“ 2015 г., както и на книгите „Заслужавам най-доброто“ и "Силата на женската мисъл", които са преведени на 8 езика. Творбите ѝ са помогнали на хиляди хора по цял свят да живеят по-добре със себе си и с другите.

Включете се в първия уъркшоп в България, който ще е изцяло с практическа насоченост - ИЗЦЯЛО НОВ ЖИВОТ.

Виж повече
20
юни
2017
Близки срещи със смесени чувства

„Близки срещи със смесени чувства” е реверанс към словото, белязало  живота й. Емоционален сбор от очерци и есета, напомнящи „детска къщичка от кашони, стари мебели и въображение.” Не й се сърдете, ако не мислите като нея, Мария не пише, за да се хареса – тя споделя.

Книгата ще бъде представена от автора на предговора Георги Тошев: „Това са истории за онези тихи, невидими хора и преживявания, които превръщат живота ни в събитие.”

Виж повече
08
юни
2017
София Моно: Киновечер на открито с „Идеалът” на Фредерик Бегбеде

Безскрупулни руски олигарси, водеща компания за козметика и един гигантски медиен скандал се завихрят „идеално” в умопомрачителната лента „Идеалът” на Фредерик Бегбеде!

Филмът, спряган от мнозина като „шокиращ” и „абсолютно непредвидим”, е екранизация по бестселъра „Помощ, простете” и ще бъде излъчен в столицата за пръв път след премиерата си на CineLibri 2016 ЕДИНСТВЕНО в рамките на фестивала „София Моно” на 8 юни от 21:00 часа! Мястото на събитието вече ви е известно – парк на Военната академия.


Виж повече
07
юни
2017
„Катафалка, два носорога” – впечатляващ дебют на Петър Крумов!

Провокативното заглавие не е случайно. То подхожда идеално на не по-малко провокативния роман, подписан от младия Петър Крумов.

„Аз съм чиновник в Агенцията по вписванията. След два месеца се навършват 7 години, откакто за пръв път прекрачих прага й. Спомням си този ден: беше задушно. Варях се в новичкото костюмче. Майка ми плачеше – за пръв път от гордост. А аз започнах да забелязвам колко много хора в града носят пепеляви костюми като моя.”

Виж повече
06
юни
2017
Любомир Розенщайн ще представи новата си книга ВЪТРЕШНИЯТ ЛЕЧИТЕЛ в София, Пловдив и Бургас!

Любомир Розенщайн ще представи новата си книга ВЪТРЕШНИЯТ ЛЕЧИТЕЛ в София, Пловдив и Бургас! Събитията включват безплатна кратка встъпителна практика за освобождаване от стрес и напрежение и активиране на вътрешните лечебни сили.

Виж повече
Издателство "Колибри"
1990-2017 © Всички права запазени