Събития

28
фев
2017
„Нощта на Оскарите” в Къщата на Елинор!

На 28 февруари ще си подарим звездна нощ – нощ като никоя друга! Преди да е отшумяла 89-ата церемония по връчването на наградите на Американската филмова академия, ще направим равносметка.

Кой заслужаваше (повече!) наградата за главна женска роля – Изабел Юпер или Ема Стоун? При кого трябваше да отиде статуетката за най-добра режисура?;-)

Ще ни ориентира ослепителната Стаси Кара – момичето, което обезоръжава с въпросите си и най-недостъпните знаменитости в киногилдията!

Виж повече
27
фев
2017
Премиера: „Завръщането на Басат” от Висенс Виляторо

Eдин от най-забележителните рекламисти на нашето съвремиe - Луис Басат, се завръща в България за премиерата на книгата „Завръщането на Басат” от Висенс Виляторо! Тя ще се състои на 27 февруари от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”, НДК.

Виж повече
23
фев
2017
Ървин Уелш трибют: „Трейнспотинг

Денят е 23 февруари, мястото е ARTarea – София, стартовият час – 19:00!

С помощта на Тео Чепилов, повелителя на маргиналните ситуации, ще забъркаме уникален Т2 коктейл от литература, кино, музика и алкохол по най-невинната ъндърграунд рецепта!

Поводът е ясен: българската премиера на „Трейнспотинг” 2 и новото амплоа на култовия психопат Франк Бегби, който претърпява съмнителна метаморфоза в последната книга на Ървин Уелш – „Ваещият с ножове”.

Водещ на събитието: ходещата филмова енциклопедия Стаси Кара

Със специалното участие на Анжела Недялкова – звездата от „Райската стая” и „Аве”, чийто талант обезоръжи Дани Бойл!

Виж повече
01
фев
2017
Да четеш, е като да обичаш

Още нещо за четенето като обичане...

Ще ни разкаже Кремена Димитрова, директор маркетинг, реклама и връзки с обществеността на „Колибри", едно от най-обичаните български издателства.

Ще чуете кои са нейните пет любими книги за любовта (във всичките й измерения), ще се потопите в прекрасни светове, създадени от безспорни майстори на словото.

Ще ви предложим чаша вино и ще ви заразим с отлично настроение.

Само на 1 февруари от 19:00 ч. в клубна къща Ellinor's House на ул. „Цар Асен" 33 в София.

Виж повече
26
яну
2017
Енрике Криадо за нещата, които не се побират в куфар

Енрике Криадо е дипломат. Млад и находчив дипломат. След като прекарва 3 години в Конго и още 3 години в Австралия, сега живее в България. Като заместник-посланик на Испания.  А на 26 януари ще научите за Конго повече, отколкото сте мислили, че ви интересува. Малко след 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”, НДК.

Виж повече
15
дек
2016
Нашумялата Есмахан Айкол е сред гостите на СМЛФ

Четвъртото издание на Софийския международен литературен фестивал ще срещне публиката с близо 50 чуждестранни и български автори, а фокус на събитието тази година е турската литература. 

Имаме удоволствието да отбележим, че сред гостите е талантливата Есмахан Айкол, авторка на романа „Хотел БОСФОР”, който излиза на български в навечерието на Коледния панаир на книгата. Срещата с нея ще се състои на на 15 декември от 17:00 ч. в Мраморно фоайе, ет. 2, НДК.

Виж повече
06
дек
2016
„На юг от разума” с Изабела Шопова!

Тера инкогнита. Непознатата земя. Най-неземното място на Земята. Снежната Спяща красавица на света. Ледената принцеса на Юга. Южната полярна зона на планетата. Красивата и все още недоизучена, недоизследвана, недоразбрана и недооценена Антарктида…

Добре, вече разбрахте къде е била Изабела. Ако се чудите защо, прочетете „На юг от разума” и елате на премиерата на книгата на 6 декември в литературен клуб „Перото”, НДК.

Виж повече
30
ное
2016
Луис Басат в България

Eдин от най-великите рекламисти на нашето съвремиe - Луис Басат, идва в България в края на ноември за участие в серия от културни и образователни събития, обединени в проектa “Луис Басат и креативността”, иницииран от Фондация Фотофабрика и Ogilvy Group Bulgaria.

Виж повече
29
ное
2016
Меир Шалев представя у нас „Момчето с гълъбите” и „Исав”

Изтъкнатият израелски писател Меир Шалев пристига в България по покана на „Колибри” и със съдействието на Посолството на Израел в България!

Авторът на „Момчето с гълъбите” и „Исав” ще се срещне със софийската публика на 29 ноември от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”.

Виж повече
22
ное
2016
Силви Вартан в София за премиерата на „Мама…“

Имаме изключителното удоволствие да ви поканим на премиерата на новата книга на Силви Вартан, която ще се проведе на 22 ноември от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”, НДК!

След калейдоскопичната автобиография „Дума по дума” почитателите на грандамата на френската музика, покорила света с красотата на своя талант и с непринудената си елегантност, ще имат възможност да надникнат в най-интимните страници на живота й - в спомените за нейната Maman…

Виж повече
Издателство "Колибри"
1990-2017 © Всички права запазени