Събития

01
юли
2017
Среща с автограф: Фредерик Бегбеде в книжарница „Сиела” Варна!

Култов писател, сценарист, режисьор и бохем, Фредерик Бегбеде пристига в морската столица по покана на „From Page to Stage” и със съдействието на Варна 2017 и издателство „Колибри”.

На 1 юли от 18.30 ч. той ще представи творчеството си пред варненска публика в книжарница „Сиела” – ФКЦ!

Виж повече
27
юни
2017
Първи практически уъркшоп на Лучия Джованини в България

Лайф коуч със световно признание, Лучия Джованини идва в България за своя първи практически уъркшоп. Тя е автор на бестселърите „Толкова различен живот“ и „Освободи живота си“, издадени на български от ИК „Колибри“ 2015 г., както и на книгите „Заслужавам най-доброто“ и "Силата на женската мисъл", които са преведени на 8 езика. Творбите ѝ са помогнали на хиляди хора по цял свят да живеят по-добре със себе си и с другите.

Включете се в първия уъркшоп в България, който ще е изцяло с практическа насоченост - ИЗЦЯЛО НОВ ЖИВОТ.

Виж повече
20
юни
2017
Близки срещи със смесени чувства

„Близки срещи със смесени чувства” е реверанс към словото, белязало  живота й. Емоционален сбор от очерци и есета, напомнящи „детска къщичка от кашони, стари мебели и въображение.” Не й се сърдете, ако не мислите като нея, Мария не пише, за да се хареса – тя споделя.

Книгата ще бъде представена от автора на предговора Георги Тошев: „Това са истории за онези тихи, невидими хора и преживявания, които превръщат живота ни в събитие.”

Виж повече
08
юни
2017
София Моно: Киновечер на открито с „Идеалът” на Фредерик Бегбеде

Безскрупулни руски олигарси, водеща компания за козметика и един гигантски медиен скандал се завихрят „идеално” в умопомрачителната лента „Идеалът” на Фредерик Бегбеде!

Филмът, спряган от мнозина като „шокиращ” и „абсолютно непредвидим”, е екранизация по бестселъра „Помощ, простете” и ще бъде излъчен в столицата за пръв път след премиерата си на CineLibri 2016 ЕДИНСТВЕНО в рамките на фестивала „София Моно” на 8 юни от 21:00 часа! Мястото на събитието вече ви е известно – парк на Военната академия.


Виж повече
07
юни
2017
„Катафалка, два носорога” – впечатляващ дебют на Петър Крумов!

Провокативното заглавие не е случайно. То подхожда идеално на не по-малко провокативния роман, подписан от младия Петър Крумов.

„Аз съм чиновник в Агенцията по вписванията. След два месеца се навършват 7 години, откакто за пръв път прекрачих прага й. Спомням си този ден: беше задушно. Варях се в новичкото костюмче. Майка ми плачеше – за пръв път от гордост. А аз започнах да забелязвам колко много хора в града носят пепеляви костюми като моя.”

Виж повече
06
юни
2017
Любомир Розенщайн ще представи новата си книга ВЪТРЕШНИЯТ ЛЕЧИТЕЛ в София, Пловдив и Бургас!

Любомир Розенщайн ще представи новата си книга ВЪТРЕШНИЯТ ЛЕЧИТЕЛ в София, Пловдив и Бургас! Събитията включват безплатна кратка встъпителна практика за освобождаване от стрес и напрежение и активиране на вътрешните лечебни сили.

Виж повече
01
юни
2017
Среща с автограф: авторката на „Полулош” Сали Грийн във Варна!

Световноизвестната писателка Сали Грийн,  автор на култовата поредица „Полуживот”, е сред специалните гости на първото издание на „Варна Лит 2017“ – детски и младежки литературни дни! 

На 1 юни от 14:00 ч. тя ще се срещне с гимназисти в морската столица, а малко по-късно същия ден, от 18:00 ч.,  Сали Грийн ще представи официално творчеството си в книжарница „Сиела” – Варна. Вход свободен!

Виж повече
31
май
2017
През девет планини с Катерина Хапсали

Авторката на бестселъра „Гръцко кафе” е забъркала нов еликсир: гъст на метафори и смисли, с дъх на приказка и благотворен послевкус.

Съставките са: вълшебен прашец от думи, полифония от чувства, нощен шепот и… мирис на вечност.

Виж повече
30
май
2017
Среща с авторката на фентъзи сензацията „Полулош” – Сали Грийн!

Световноизвестната британска писателка Сали Грийн,  автор на триумфалната поредица „Полуживот”, пристига в България по покана на издателство „Колибри” и „Варна Лит 2017“ – детски и младежки литературни дни. Тя ще окаже чест на българските почитатели на Натан Бърн, най-противоречивия тийн герой, чиито приключения постигнаха сензационен отзвук в цял свят.

На 30 май от 18:30 ч. Сали Грийн ще представи лично поредицата в „Хеликон България” -  София, бул. „Цар Освободител” 4. Вход свободен!

Виж повече
25
май
2017
„Португалският Кафка” Гонсало Тавареш в София!

За него казват, че е „откритие” и „роден гений”, а самият Жозе Сарамаго признава, че книгите на Гонсало Тавареш разчупват традиционните граници на въображението.

Всепризнат като едно от светилата на новата португалска белетристика, Тавареш ще се срещне със софийската публика на 25 май от 18:00 ч. в литературен клуб „Перото”. Повод за гостуването е първото българско издание на блестящата епическа поема „Пътуване до Индия”, намерила място в списъка „Топ 25 на португалската литература”!

Виж повече
Издателство "Колибри"
1990-2017 © Всички права запазени