Събития

07
ное
2017
Премиера: „Осмото чувство - ключът към вселената” от Теодора Стефанова

Новата книга на Теодора Стефанова, „Осмото чувство - ключът към вселената”, излиза на български език на 3 ноември. Премиерата ще се състои на 7 ноември от 19:00 ч. в хотел „Маринела”, зала „София”.

Водещ на събитието ще бъде Ники Кънчев, а участие ще вземат Люба Пашова, съавторката Ани Томова и, разбира се, самата Теодора Стефанова.

Виж повече
22
окт
2017
Ела на Cinelibri парти с Рут Колева!

Уважаеми зрители, читатели, слушатели! От сърце ви благодарим, че споделихте с нас 10 дни кино, литература, емоционални срещи и коктейли. Фестивалът е към своя край, да живее фестивалът!

За нас е чест да имаме такава прекрасна публика и бихме искали да закрием фестивала с едно грандиозно парти в любимия Sofia Live Club! Ще чуем на живо едни от най-добрите парчета на Рут Колева, ще танцуваме, пеем и пием, защото фестивалът нямаше да бъде това, което е, ако не бяхте вие!

Заповядайте на голямо CineLibri парти на 22 октомври в 21:30 ч. в Sofia Live Club! Вход свободен.

Виж повече
18
окт
2017
 Носителят на „Ман Букър”  Давид Гросман - гост на CineLibri!

Един от колосите на съвременната израелска литература пристига у нас само няколко месеца след като му беше връчена една от най-престижните международни награди – „Ман Букър”, за романа „Един кон влязъл в бар”(A Horse Walks into a Bar). Експлозивно, дръзко, спиращо дъха четиво за драмата на стендъп-комедиант, който рухва на сцената, „самоубива се” пред очите на своята публика.

Виж повече
17
окт
2017
Cinelibri 2017: Носителят на „Оскар” Фолкер Шльондорф в София!

Жива легенда на немското кино, носител на десетки награди, в т.ч. „Оскар”, „Златна палма” и „Сезар”, Фолкер Шльондорф пристига в София по покана на „Синелибри”! 

Срещи с българската публика: 
17 октомври, вторник, кино „Люмиер”, 20:30 ч. Прожекция на „Завръщане в Монтаук” (по повестта „Монтаук” на Макс Фриш) в присъствието на Фолкер Шльондорф. Номиниран за „Златна мечка” 2017, филмът е част от конкурсната програма на „Синелибри”.

18 октомври, сряда, кино „Одеон”, 18:30 ч. Прожекция на „Хомо Фабер”, адаптация на култовия и неостаряващ роман на Макс Фриш, чиято основна тема е митът за „модерния човек”. Фолкер Шльондорф ще открие прожекцията на филма!

 

Виж повече
09
окт
2017
„Изкуството да бъдеш продуцент” от проф. Любомир Халачев

Имаме удоволствието да ви поканим на премиерата на книгата „Изкуството да бъдеш продуцент” от проф. д. н. Любомир Халачев! Събитието ще се състои на 9 октомври от 18:00 ч. в кинозалата на НАТФИЗ. Ректорът на Академията проф. Станислав Семерджиев ще представи автора и книгата.

Виж повече
30
сеп
2017
Елизабет Костова представя „Земя на сенки” в Бургас

Световноизвестната американска писателка Елизабет Костова, автор на бестселър номер 1 на „Ню Йорк Таймс” „Историкът”, ще представи българското издание на новия си роман „Земя на сенки” в любимата ни книжарница „Хеликон” в Бургас!

Срещата ще се състои на 30 септември, събота, от 18:00 часа. Модератор: Светлозар Желев

Виж повече
29
сеп
2017
Представяне на „През девет планини” в Пловдив

Аз съм само река, пълна с воля, придошла от всички жени преди мен.

Затова се изправям. Не моля!

Очакваме ви в рамките на КАПАНА ФЕСТ за една вълнуваща среща с Катерина Хапсали. Стихосбирката ще представят Кремена Димитрова и Силвия Недкова.

Виж повече
29
сеп
2017
Елизабет Костова представя „Земя на сенки” в Пловдив

Световноизвестната американска писателка Елизабет Костова, автор на бестселър номер 1 на „Ню Йорк Таймс” „Историкът”, ще представи българското издание на новия си роман  „Земя на сенки” в рамките на Капана Фест в Пловдив!

Срещата ще се проведе на 29 септември от 18:00 часа. Модератор: Светлозар Желев

Виж повече
28
сеп
2017
Елизабет Костова представя „Земя на сенки” в Благоевград

Световноизвестната американска писателка Елизабет Костова, автор на бестселър номер 1 на „Ню Йорк Таймс” „Историкът”, ще се срещне с читатели в Благоевград по повод българското издание на най-новия й роман - „Земя на сенки”!

Събитието ще се състои на 28 септември от 19:00 ч. в Библиотека „Паница“, ул. „Свобода Бъчварова“ № 8, Кампус на Американски университет в България. Модератор: Владимир Левчев

Виж повече
27
сеп
2017
Елизабет Костова представя „Земя на сенки” в София

Световноизвестната американска писателка Елизабет Костова, автор на бестселър номер 1 на „Ню Йорк Таймс” „Историкът”, пристига в България за премиерата на новата си книга – „Земя на сенки”!

Отворената среща с читатели ще се състои на 27 септември от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”. Модератор на събитието: Димитър Кенаров

Виж повече
Издателство "Колибри"
1990-2017 © Всички права запазени