Събития

30
май
2018
Шавиер Бош представя: „Някой като теб”

Любовта се ражда от спомена, живее от разума и умира заради забравата.
Рамон Люл

Имаме удоволствието да те поканим на среща с известния каталонски писател Шавиер Бош на 30 май от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”, НДК.

Повод за гостуването е българското издание на романа „Някой като теб”, удостоен с престижното отличие „Рамон Люл“.

Виж повече
29
май
2018
Симеон Дянков представя новата си книга във Военния клуб в София

Симеон Дянков, бивш вицепремиер и финансов министър на България, ще представи новата си книга на 29 май, вторник, от 19:00 ч. в зала 1 на Военния клуб в столицата. За автора ще говори Даниела Бобева, вицепремиер в правителството на Пламен Орешарски. 

„Накъде върви Европа. Предизвикателства пред растежа” (Europes Growth Challenge) е написана в съавторство с известния шведски икономист Андерс Аслунд. Книгата анализира заплахите пред европейската икономика и предлага шест реформи за ускоряване на растежа: намаляване на фискалната тежест за държавата, създаване на общ дигитален пазар и общ пазар на услуги, облекчаване на тежестите върху труда, по-добро образование и условия за иновации, пенсионна реформа, завършване на общия енергиен пазар.

Виж повече
29
май
2018
Панаир на книгата с „Колибри“

Скъпи приятели, и тази пролет отново ще имаме радостта да ви срещнем в рамките на Пролетния панаир на книгата!

Заповядайте при нас, за да бъдем заедно отнесени от книгите, защото да намериш време да четеш, е като да намериш време да обичаш! Нека изживеем пролетта на нашето прочетено удоволствие и да споделим това вълнуващо литературно пътешествие!

Виж повече
26
май
2018
Катето Евро с кулинарно шоу в Maxi Velingrad, гарнирано със смешно-тъжни истории от живота й

На 26 май гостите на Maxi Velingrad Park Hotel & SPA ще се впуснат в гурме преживяване с изключителната актриса и кулинарка Катерина Евро. Естествено, вкусните ястия ще са гарнирани с много хумор и смях. „Няма по-голям кеф за мен да ме похвалят с пълна уста на масата“ – обича да казва тя.

Катето ще сподели с гостите много забавни и тъжни истории от живота  й, както и страхотни специалитети от книгата ”Тетрадка за рецепти и спомени”. Ще се почувствате все едно сте отишли на гости в дома й, защото смисълът и магията на добрата храна е да я споделиш с приятели.

Виж повече
22
май
2018
Среща с автограф: Изабела Шопова във Варна!

Тя има проста рецепта за осъществяване на неосъществими мечти, до която стига на собствен гръб: „Изхвърлете от речника си думата 'никога' и мечтите сами ще започнат да се трансформират в планове.“

Предстои ни нова среща с нежната, находчива и неустрашима Изабела Шопова:-) С нея не се скучае - знае го всеки, който е попадал в компанията на щурите й книги, „очарователно разколебани на границата между пътеписа и приключенския роман”. Не е случайно, че тъкмо тя създаде цял „Самоучител за преднамерено убийство на скуката”.

Виж повече
22
май
2018
Презентация: „Изкуственият интелект - един различен поглед в бъдещето”

Каним Ви на представяне на новата книга на Теодора Стефанова, „Осмото чувство - ключът към Вселената”, в Техническия университет в София на 22 май, вторник, от 17:00 часа.

Тема на презентацията: „Изкуственият интелект - един различен поглед в бъдещето”.

Водещ: Ники Кънчев

Виж повече
18
май
2018
Среща с автограф: Изабела Шопова

Среща с автограф: Изабела Шопова в книжарница „Колибри”

Тя има проста рецепта за осъществяване на неосъществими мечти, до която стига на собствен гръб: „Изхвърлете от речника си думата “никога“ и мечтите сами ще започнат да се трансформират в планове.“

Виж повече
14
май
2018
Николай Волев гостува в Русе и Варна

Скъпи приятели, щастливи сме да обявим, че предстои режисьорът Никоклай Волев да се срещне с публиката в Русе и Варна, където ще представи своята провокативна автобиография.

В мемоарната си книга „Девствената проститутка“ с безжалостна към самия себе си откровеност Волев описва перипетиите в своя живот, първите и по-късните си любовни трепети. Сред приключенията в житейския му път са псевдосътрудничество с ДС, бягство във Великобритания, брак с англичанка, завръщане в България. Творческата му биография включва документални и игрални филми, привлекли милиони зрители у нас и в чужбина. Сред тях – „Двойникът“, „Господин за един ден“, „Дом № 8”, „Да обичаш на инат“, „Маргарит и Маргарита“.

Виж повече
11
май
2018
Премиера: „Тайният дневник на Хитлер” от Харис Влавианос

Изтъкнатият гръцки учен, поет, писател и есеист Харис Влавианос пристига у нас за премиерата на книгата си „Тайният дневник на Хитлер”. Събитието ще се състои в присъствието на преводачите Здравка Михайлова и Иван Б. Генов на 11 май от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”.

 „ОТКРАЙ ВРЕМЕ ме занимава „феноменът Хитлер“. Как един незначителен човек с натрапчиви идеи, ниско потекло и оскъдно образование е успял да омае германците, да ги завладее, да торпилира с евтината си реторика политическия договор на времето, да поведе една страна по път, оказал се най-унищожителният за целия свят и за самата нея, и да се превърне в олицетворение на абсолютното зло? Колко мощно трябва да е било усещането за национално унижение и всеобщо отчаяние, че германското общество да приеме Хитлер като Месия, способен да възвърне наранената му гордост?”

Виж повече
09
май
2018
Нощ на литературата с 3 заглавия от каталога на „Колибри”

За седми пореден път България ще бъде част от международната инициатива Нощ на литературата, която има за цел да популяризира съвременни европейски автори.

На 9 май между 18 до 22 ч. европейска преводна литература ще се чете в дванайсет български града – Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Пазарджик, Перник, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен. 

В рамките на събитието ще бъдат представени три великолепни заглавия, издадени на български език от „Колибри” - „Сърце на вятъра” от Донал Райън, „Плът” от Роса Монтеро и нашумелият дебютен роман на Елица Георгиева „Космонавтите само минават.

Виж повече
Издателство "Колибри"
1990-2018 © Всички права запазени