Събития

19
дек
2017
Елица Георгиева представя творчеството си в „Перото”

След като спечели първо френската, а след това и българската публика с  експерименталния „не-роман” „Космонавтите само минават”, Елица Георгиева представи още един реализиран проект у нас в рамките на кино-литературния фестивал „Синелибри”. Става дума за документалния й филм „Всяка стена е врата”, запечатал архивни кадри от култовото предаване на БНТ „Вариант М”.

А на 19 декември събираме почитателите на книгата и филма в литературен клуб „Перото”, НДК. Каним ви на среща с творчеството на Елица точно в 19:00 часа!

Виж повече
17
дек
2017
„Колибри” на Софийския международен литературен фестивал 2017

Тазгодишното издание на Софийския международен литературен фестивал ще се проведе между 12 и 17 декември в НДК. Фокус на събитията ще бъде литературата и културата на страните от Вишеградската четворка – Полша, Словакия, Унгария, Чехия / V4. Основната програма на фестивала е част от 45-то издание на Международния панаир на книгата в София. 

Виж повече
16
дек
2017
Милош Урбан – специален гост на СМЛФ 2017

Един от най-даровитите и загадъчни представители на съвременната чешка проза, Милош Урбан, пристига у нас като специален гост на Софийския международен литературен фестивал! Фокус на тазгодишното издание са страните от Вишеградската четворка - Полша, Словакия, Унгария и Чехия.

Срещата разговор с Милош Урбан ще се състои на 16 декември от 15:00 ч. в Мраморно фоайе на НДК.
Тема: Има ли Чехия своя Умберто Еко в сянката на катедралата?
Модератор: Андрей Захариев

Виж повече
12
дек
2017
Книжна коледна феерия на панаира на книгата с „Колибри“

Скъпи приятели, и тази година на панаира на книгата ви очакваме на най-цветния щанд 314! Подготвили сме изненади, празнично настроение, красива украса и вълнуващи заглавия, сред които да можете да изберете перфектния коледен подарък! Всички книги ще бъдат с отстъпка (най-малко) от 20%!

Отново ще ви очаква кът с десетки класни романи и разкази на цена от 5 лв., както и заглавия, от които ще можете да вземете 1 на цена от 3 лв. и 2 на цена от 5 лв.

Виж повече
03
дек
2017
Иржи Менцел - филмова панорама

Сити Марк Арт Център организира филмова панорама в чест на една от легендарните фигури на съвременната чешка кинематография - Иржи Менцел! В интервала 1-3 декември имате невероятния шанс да видите пет знакови филма, режисирани от него.

Виж повече
29
ное
2017
Петър Крумов представя „Катафалка, два носорога” в Лондон

Имаме удоволствието да обявим, че Петър Крумов лично ще представи своя дебютен роман „Катафалка, два носорога” в Лондон! Събитието ще се състои на 29 ноември от 19:00 ч. в Българския културен институт, галерия „София”.

„Катафалка, два носорога” е екзистенциално пътешествие, мрачен и ироничен разказ за онзи сюблимен момент, когато в добре подредения ни живот изникват въпросите: Прокудени ли сме от света, който сами сме устроили за себе си? Съществува ли изход от непрогледната нощ, в която сме заклещени, или сме обречени да бродим из сумрачния бутафорен рай?

Виж повече
27
ное
2017
Вечер, посветена на Иглика Василева и преводаческите й интерпретации на Вирджиния Улф

Съюзът на преводачите в България ви кани на вечер, посветена на Иглика Василева и преводаческите й интерпретации на Вирджиния Улф, по повод тазгодишния юбилей на преводачката.

С участието на: Иглика Василева, Владимир Трендафилов, Марин Бодаков, преводачи, преподаватели и др.

Ще бъде поднесена чаша вино.

27 ноември (понеделник), 18:00 часа, Софийски Университет, клуб Яйцето

 

Виж повече
16
ное
2017
„Осмото чувство - ключът към Вселената” – литературно турне на Теодора Стефанова

Теодора Стефанова ще представи новата си книга, „Осмото чувство - ключът към Вселената” в 9 града в България.

Известна у нас като „гадателката на Берлускони“, Теодора за пръв път ще се срещне с толкова широка аудитория и вече няма търпение да чуе вашите въпроси. Непосредствено след премиерата в София авторката ще посети Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Велико Търново, Самоков, Банско.

Виж повече
14
ное
2017
Мария Касимова в Пловдив

Мария Касимова-Моасе вече възхити публиката в няколко града с книгата си "Близки срещи със смесени чувства". Ред е да бъде представена и на читателите в Пловдив.

Мария Касимова е многоуважаван журналист и "Близки срещи със смесени чувства" е първата й книга. Водещ на събитието ще бъде Кремена Димитрова.

Очакваме ви във Vintage House на 14 Ноември /вторник/ от 19.00ч., за да прекараме заедно една по-различна вечер – с Мария и чаша вино от Тelish.

 

Виж повече
07
ное
2017
Премиера: „Осмото чувство - ключът към Вселената” от Теодора Стефанова

Новата книга на Теодора Стефанова, „Осмото чувство - ключът към Вселената”, излиза на български език на 3 ноември. Премиерата ще се състои на 7 ноември от 19:00 ч. в хотел „Маринела”, зала „София”.

Водещ на събитието ще бъде Ники Кънчев, а участие ще вземат Люба Пашова, съавторката Ани Томова и, разбира се, самата Теодора Стефанова.

Виж повече
Издателство "Колибри"
1990-2017 © Всички права запазени