Събития

26
яну
2017
Енрике Криадо за нещата, които не се побират в куфар

Енрике Криадо е дипломат. Млад и находчив дипломат. След като прекарва 3 години в Конго и още 3 години в Австралия, сега живее в България. Като заместник-посланик на Испания.  А на 26 януари ще научите за Конго повече, отколкото сте мислили, че ви интересува. Малко след 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”, НДК.

Виж повече
15
дек
2016
Нашумялата Есмахан Айкол е сред гостите на СМЛФ

Четвъртото издание на Софийския международен литературен фестивал ще срещне публиката с близо 50 чуждестранни и български автори, а фокус на събитието тази година е турската литература. 

Имаме удоволствието да отбележим, че сред гостите е талантливата Есмахан Айкол, авторка на романа „Хотел БОСФОР”, който излиза на български в навечерието на Коледния панаир на книгата. Срещата с нея ще се състои на на 15 декември от 17:00 ч. в Мраморно фоайе, ет. 2, НДК.

Виж повече
06
дек
2016
„На юг от разума” с Изабела Шопова!

Тера инкогнита. Непознатата земя. Най-неземното място на Земята. Снежната Спяща красавица на света. Ледената принцеса на Юга. Южната полярна зона на планетата. Красивата и все още недоизучена, недоизследвана, недоразбрана и недооценена Антарктида…

Добре, вече разбрахте къде е била Изабела. Ако се чудите защо, прочетете „На юг от разума” и елате на премиерата на книгата на 6 декември в литературен клуб „Перото”, НДК.

Виж повече
30
ное
2016
Луис Басат в България

Eдин от най-великите рекламисти на нашето съвремиe - Луис Басат, идва в България в края на ноември за участие в серия от културни и образователни събития, обединени в проектa “Луис Басат и креативността”, иницииран от Фондация Фотофабрика и Ogilvy Group Bulgaria.

Виж повече
29
ное
2016
Меир Шалев представя у нас „Момчето с гълъбите” и „Исав”

Изтъкнатият израелски писател Меир Шалев пристига в България по покана на „Колибри” и със съдействието на Посолството на Израел в България!

Авторът на „Момчето с гълъбите” и „Исав” ще се срещне със софийската публика на 29 ноември от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”.

Виж повече
22
ное
2016
Силви Вартан в София за премиерата на „Мама…“

Имаме изключителното удоволствие да ви поканим на премиерата на новата книга на Силви Вартан, която ще се проведе на 22 ноември от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”, НДК!

След калейдоскопичната автобиография „Дума по дума” почитателите на грандамата на френската музика, покорила света с красотата на своя талант и с непринудената си елегантност, ще имат възможност да надникнат в най-интимните страници на живота й - в спомените за нейната Maman…

Виж повече
22
ное
2016
Среща с Алфонсо Агило, автор на „Възпитание на характера“

Приятели, имаме удоволствието да ви поканим на среща с автора на „Възпитание на характера” Алфонсо Агило на 22 ноември в книжарница „Колибри”!

„Възпитание на характера“ е настолно ръководство за децата в юношеска възраст, характера и семейната среда, благоразумието и самооценката, общочовешките ценности и личността. Едно универсално помагало, което дава идеи за развиване и изглаждане на неукрепналия детски характер, но също и полезни съвети за поведението на възрастните. Много родители насочват възпитанието единствено към знанията, езиците, музикалните или спортните умения. Налагат на децата си академии и дипломи и забравят да направят от тях хора с мнение и с характер, с една дума - личности. Истината е, че няма по-силно и действено средство за възпитание от житейските свидетелства на самите родители – характерът на децата до голяма степен повтаря характера на родителите. Но също така е вярно, че у всеки човек има зародиш на добри и лоши наклонности и всеки сам решава до каква степен ще позволи на доброто или на лошото да вземе връх.

Виж повече
22
ное
2016
„Колибри“ на International Masters Fair Sofia

На 22 ноември в Joy Station в София ще имате възможност да се срещнете с европейски университети, които ще представят своите магистърски програми. Запознайте се с магистратури в Германия, Великобритания, Австрия, Холандия, Дания, Испания, Италия и Франция и задайте лично въпросите си на представители от съответните университети!

На изложението издателство „Колибри“ ще предложи на ексклузивни цени както учебни помагала на италиански, френски и испански език, утвърдени от редица европейски университети, така и учебно-помощна литература, издадена под логото на издателството. Как да научите успешно чужд език ще научите като посетите щанда ни между 10 и 14.00 часа.

Виж повече
16
ное
2016
ПРЕМИЕРА: „Другият сън” на Владимир Полеганов

Защото в даден момент от живота си всеки от нас успява да зърне някой от другите светове.

На 16 ноември ще ви потопим в дълбоките води на един психологически роман, предрешен като фантастично преживяване. Поводът за тази авантюра носи заглавие  „Другият сън” – автор е будният ум на Владимир Полеганов!

Виж повече
11
ное
2016
По ваше желание: Лучия Джованини с безплатен семинар в София!

Авторката на „Освободи живота си” и „Толкова различен живот” Лучия Джованини пристига в София за трети пореден път поради големия читателски интерес!

Тя ще изнесе БЕЗПЛАТЕН СЕМИНАР на 11 ноември от 17:00 ч. в литературен клуб „Перото”, НДК.

Виж повече
Издателство "Колибри"
1990-2017 © Всички права запазени