Събития

30
мар
2017
Селя Ахава представя „Неща, които падат от небето”

На 30 март 2017 г. посрещаме в София новата звезда на финландската литература – очарователната Селя Ахава!

С „Неща, които падат от небето” тя печели не само най-високата европейска награда, но и все по-широка популярност сред европейските читатели. Романът е номиниран за престижното отличие „Финландия“ и е удостоен с наградата за разпространение на финландската литература „Факлоносци“. 

Виж повече
23
мар
2017
Италиански език в България – квалификационен семинар

Италиански културен институт, съвместно с ИК „Колибри“ и издателство Loescher

имат удоволствието да поканят преподавателите по италиански език от всички степени на образователния процес на квалификационен семинар с участието на г-н Джовани Гарели на тема:

„Италианският език – перспективи в чуждоезиковото обучение чрез използване на новите технологии“

Виж повече
07
мар
2017
Премиера: „Образи и отражения”, сборник разкази от Велислав Д. Иванов

„Сценичната треска e винаги така силна, както първия път.” Така започва измамният пролог на „Образи и отражения”, който се явява първи разказ в сборника. Историите на Велислав Д. Иванов са ненадейна, но възхитителна порция гориво за въображението, приличат на „среднощни апаши”, които се вмъкват в съзнанието неусетно и започват да творят чудеса – от спомени, асоциации, просъници и загадъчни настроения.

Виж повече
28
фев
2017
„Нощта на Оскарите” в Къщата на Елинор!

На 28 февруари ще си подарим звездна нощ – нощ като никоя друга! Преди да е отшумяла 89-ата церемония по връчването на наградите на Американската филмова академия, ще направим равносметка.

Кой заслужаваше (повече!) наградата за главна женска роля – Изабел Юпер или Ема Стоун? При кого трябваше да отиде статуетката за най-добра режисура?;-)

Ще ни ориентира ослепителната Стаси Кара – момичето, което обезоръжава с въпросите си и най-недостъпните знаменитости в киногилдията!

Виж повече
27
фев
2017
Премиера: „Завръщането на Басат” от Висенс Виляторо

Eдин от най-забележителните рекламисти на нашето съвремиe - Луис Басат, се завръща в България за премиерата на книгата „Завръщането на Басат” от Висенс Виляторо! Тя ще се състои на 27 февруари от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”, НДК.

Виж повече
23
фев
2017
Ървин Уелш трибют: „Трейнспотинг

Денят е 23 февруари, мястото е ARTarea – София, стартовият час – 19:00!

С помощта на Тео Чепилов, повелителя на маргиналните ситуации, ще забъркаме уникален Т2 коктейл от литература, кино, музика и алкохол по най-невинната ъндърграунд рецепта!

Поводът е ясен: българската премиера на „Трейнспотинг” 2 и новото амплоа на култовия психопат Франк Бегби, който претърпява съмнителна метаморфоза в последната книга на Ървин Уелш – „Ваещият с ножове”.

Водещ на събитието: ходещата филмова енциклопедия Стаси Кара

Със специалното участие на Анжела Недялкова – звездата от „Райската стая” и „Аве”, чийто талант обезоръжи Дани Бойл!

Виж повече
01
фев
2017
Да четеш, е като да обичаш

Още нещо за четенето като обичане...

Ще ни разкаже Кремена Димитрова, директор маркетинг, реклама и връзки с обществеността на „Колибри", едно от най-обичаните български издателства.

Ще чуете кои са нейните пет любими книги за любовта (във всичките й измерения), ще се потопите в прекрасни светове, създадени от безспорни майстори на словото.

Ще ви предложим чаша вино и ще ви заразим с отлично настроение.

Само на 1 февруари от 19:00 ч. в клубна къща Ellinor's House на ул. „Цар Асен" 33 в София.

Виж повече
26
яну
2017
Енрике Криадо за нещата, които не се побират в куфар

Енрике Криадо е дипломат. Млад и находчив дипломат. След като прекарва 3 години в Конго и още 3 години в Австралия, сега живее в България. Като заместник-посланик на Испания.  А на 26 януари ще научите за Конго повече, отколкото сте мислили, че ви интересува. Малко след 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”, НДК.

Виж повече
15
дек
2016
Нашумялата Есмахан Айкол е сред гостите на СМЛФ

Четвъртото издание на Софийския международен литературен фестивал ще срещне публиката с близо 50 чуждестранни и български автори, а фокус на събитието тази година е турската литература. 

Имаме удоволствието да отбележим, че сред гостите е талантливата Есмахан Айкол, авторка на романа „Хотел БОСФОР”, който излиза на български в навечерието на Коледния панаир на книгата. Срещата с нея ще се състои на на 15 декември от 17:00 ч. в Мраморно фоайе, ет. 2, НДК.

Виж повече
06
дек
2016
„На юг от разума” с Изабела Шопова!

Тера инкогнита. Непознатата земя. Най-неземното място на Земята. Снежната Спяща красавица на света. Ледената принцеса на Юга. Южната полярна зона на планетата. Красивата и все още недоизучена, недоизследвана, недоразбрана и недооценена Антарктида…

Добре, вече разбрахте къде е била Изабела. Ако се чудите защо, прочетете „На юг от разума” и елате на премиерата на книгата на 6 декември в литературен клуб „Перото”, НДК.

Виж повече
Издателство "Колибри"
1990-2017 © Всички права запазени