Събития

03
ное
2016
Трансформации, или скритото изкуство на Кристо и Жан-Клод

Книгата на Зорница Кръчмарова ни показва образ, който донякъде познаваме – мотивирани, посветени и съсредоточени, Кристо и Жан-Клод преследват целите си със завидно постоянство. Рецептата се нарича съхраняване на базисни човешки качества. Това изглежда като едно от най-големите постижения на един живот, изпълнен с високи върхове и признание. /Мария Василева, изкуствовед/

Заповядайте на премиерата на „Трансформации. Скритото изкуство на Кристо и Жан-Клод” на 3 ноември от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”!

Виж повече
26
окт
2016
Премиера на ЧУДО, сборник разкази от Надя Захариева

Вечерта на 26 октомври обещава чудо, защото авторката на сборника „Чудо” превръща в приказка всяка история, която я споходи:-)

„Чудо” е сборник със 17 разказа, които завладяват със своята находчивост, жизненост и самобитност. Героите на тези уж „малки” истории са храбреци и наивници, мечтатели и неудачници. В ежедневието им не се случва нищо изключително, но всеки от тях променя света по свой начин, често без да го съзнава.

Виж повече
20
окт
2016
Представяне: „Българска литература от Освобождението до Първата световна война”

Имаме удоволствието да ви поканим на представяне на книгата на проф. Милена Кирова - „Българска литература от Освобождението до Първата световна война”, част I, на 20 октомври от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото” – НДК.

Виж повече
14
окт
2016
Cinelibri 2016: Иржи Менцел в България!

На 14 и 15 октомври по покана на CineLibri в София пристига Иржи Менцел – жива легенда на чешкото кино и една от най-ярките звезди в съвременната кинематография! Той ще представи филма си „Обслужвал съм английския крал”, брилянтна екранизация на едноименния роман на Бохумил Храбал.

Виж повече
12
окт
2016
Cinelibri 2016: Арнон Грюнберг в България!

На 12 и 13 октомври ще срещнем публиката на CineLibri с порасналия бунтар на холандската проза, многократно награждавания „литературен вундеркинд" Арнон Грюнберг! Той ще представи романа си ТИРЗА и неговата талантлива екранизация!

Виж повече
05
окт
2016
ОТКРИВАНЕ на Cinelibri 2016: Фредерик Бегбеде представя „Идеалът”

Една от най-екстравагантните фигури на френския артистичен свят ще даде старт на второто издание на CineLibri на 5 октомври в зала 1 на Националния дворец на културата!

Големият френски писател, режисьор, продуцент и литературен критик пристига в София на 5 октомври, за да откриеCineLibri 2016 с прожекцията на най-горещия си филм – „Идеалът”. Сценарият е базиран на един от големите му бестселъри – „Помощ, простете”, издаден и на български език.

 

Виж повече
26
сеп
2016
Катерина Евро представя: „Тетрадка за рецепти и спомени“, едно пътешествие от Корфу до Кокаляне!

Сърцето и душата на „Тетрадката” си остава Катето Евро, която на 1 септември навърши непонятните 60 години. Тук са заключени нейните любими рецепти, славни моменти и спомените, които я следват навсякъде.

Ще  ги опресним заедно на 26 септември от 19:00 ч. в клуб „Перото”, НДК. Заедно с Камен Воденичаров, Георги Мамалев, Ваня Щерева, Тончо Токмакчиев, Мартин Карбовски...


Виж повече
14
сеп
2016
Премиера на „Български рози”, новия роман на Георги Тенев

„Поставен в безизходица, човек усеща перверзния чар на отчаянието. Почти без инвестиция на енергия, по напълно икономичен начин отчаянието може да доведе до крайности, каквито нито геройството, нито фанатизмът предизвикват.“ Така започва първата част на „Български рози”, новия роман на Георги Тенев. Един тъмен, смущаващ, безмилостно честен текст, който ще ви потопи в атмосферата на България от началото на XXI век.

По този повод на 14 септември в 20:00 ч. ви каним на литературен пърформанс в COSMOS coworking camp, София, на ул. „Ангел Кънчев” 3.

Виж повече
07
сеп
2016
„Колибри” на Аполония 2016: „Български рози” от Георги Тенев

За радост на ценителите на съвременна българска поезия и проза, програмата на Празници на изкуствата – Аполония 2016, които ще се състоят от 1 до 10 септември в Созопол, включва над двайсет литературни събития!

Не пропускайте премиерата на „Български рози” на 7 септември, сряда, от 20:00 часа в Художествената галерия в Стария град.

Виж повече
06
сеп
2016
„Колибри” на Аполония 2016: „Бяло сладко” от Димитър Шумналиев

За радост на читателите програмата на тазгодишното издание на Празници на изкуствата – Аполония, които ще се проведат от 1 до 10 септември, включва над двайсет литературни събития!

На 6 септемеври, вторник, от 18:00 часа ще се състои представяне на новия роман на Димитър Шумналиев - „Бяло сладко”, в Художествената галерия в Стария град.

Виж повече
Издателство "Колибри"
1990-2016 © Всички права запазени