Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Медея и нейните деца
Печатно издание
ISBN
954-529-351-9
Цена
9.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (2)
Мнения (4)
Публикувай мнение
Печат
Мека корица
Размери
13/20
Тегло
210 гр.
Страници
255
Превод
София Бранц
Дата на издаване
11 април 2005

Медея и нейните деца

Медея Мендес от стария гръцки род Синопли няма свои деца. Нейното семейство са многобройните ѝ братя и сестри, племенници и племеннички, техните стари и нови жени и мъже, деца и внуци. Медея оцелява в Крим след всички чистки, изселвания и преселения, домът ѝ на черноморския бряг е гостоприемно отворен за цялата рода. Тя още от дете става майка на осиротелите си братя и сестри, тя е праведница и магьосница, тя живее с мистериите на живота и смъртта, с хармонията и хаоса. Открива, че е била част от любовен триъгълник, в който е замесена сестра й Александра - по-късно ситуацията ще се повтори огледално и трагично в живота на племенничките ѝ, лиричната Маша и чувствената Ника. Тя не спасява света, но подобно на майка е осиновила цял свой свят, за да го защити от житейските бури и ударите на съдбата: политически колизии, семейни драми, битови неуредици, загуби, предателства, страсти и страдания.

За автора

Людмила Евгениевна Улицка - писателка и сценаристка, е родена в Башкирия през 1943 г. Първите й публикации датират от края на 80-те години, но името й нашумява след излизането на повестта „Сонечка“ (1992), за която е отличена с престижни литературни награди в Италия и Франция. Романът й „Казусът Кукоцки“ е награден през 2001 г. с най-престижната руска литературна премия „Букър“. Книгите й са преведени на повече от 20 езика. Критиката определя творбите й като „проза на нюансите“ и я сравнява с Чехов.

Още книги от автора
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Образът на Медея ми стана близък от първия момент. Ненатрапваща се икона, тежаща и влияеща с всичките си десетилетия на загуби, изпитания, отдаване, обрати в държавата и огромния род... (Войната не присъства активно, но отражението й е осезаемо). Харесва ми, че в тази книга на Улицка отново, въпреки типично руското, има герои от различни националности/етноси. Многобройни са, но не са механично представени и несвързани, преплита ги умело авторката. Всичко е подредено добре, не е низ от различни събития и хора, а е навързано в една драматична логичност, с един център - Медея. Едновременно реалистично и очарователно нереалистично, леко приказно, носталгично. Прочела съм издадените в България книги на Улицка и очаквам още! :)
Прекрасен роман. Изд."Колибри" ще издавали и други книги на тази авторка ?
хубава книга
Невероятна книга!
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-351-9
изчерпана
Цена
9.00 лв.

Доставка - 2 лв. / София, 2.50 лв. / България
Безплатна за поръчки над 30 лв. + Еко торбичка
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2017 © Всички права запазени