Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Норвежка гора
Печатно издание
ISBN
954-529-338-1
Купи
Цена
11.20 лв.
(16.00 лв.)
Поръчай по телефона
Поръчайте между 9:00 и 16:00 часа
в работни дни на телефон 0700 18028

Или оставете телефонен номер
и ние ще се свържем с вас
за приемане на поръчката.
Купи с 1 клик
-30%
Електронно издание
ISBN
978-619-150-468-8
Купи
Цена
10.00 лв.
(16.00 лв.)
-6лв.
Информация
Рейтинг (9)
Мнения (7)
Публикувай мнение
Печат
Мека корица
Размери
13/20
Тегло
350 гр.
Страници
342
Превод
Людмил Люцканов
Дата на издаване
16 октомври 2014

Норвежка гора

С този изумителен елегичен роман, изпълнен с мистерия, мистицизъм, сюрреализъм, секс и рокендрол, ексцентричният майстор на смесения жанр Мураками доказва, че може да играе по струните на нашата душевност със същия успех, както и Бийтълс с тяхната песен „Норвежка гора“.

Любовта на Тору и Наоко е всеотдайна, но белязана от трагичната смърт на най-добрия им приятел. И докато Наоко все повече се оттегля в някакъв свой свят, Тору открива, че светът край него е крайно интересен и се чувства силно привлечен от една независима и сексуално освободена млада жена.

За автора

Роден през 1949 г. в Киото. Впоследствие семейството му се преселва в Кобе, където се пробужда интересът му към чуждестранната литература. Завършва успешно литературния факултет на токийския университет, а по-късно става съдържател на джазклуб в Шибоя. Като студент взема участие в антивоенното движение и се обявява срещу войната във Виетнам. Прекарва три години в Гърция и Италия, след което се установява в Принстаун и в продължение на четири години преподава в местния университет. През 1995 г., след земетресението в Кобе и атентата в токийското метро, решава да се завърне в Япония. Още първата му книга „Чуй как пее вятърът“ (1979) е отличена с престижна награда. Сам той признава, че е повлиян не толкова от японските литературни кодове, колкото от попкултурата, която му е открила прозорец към света. Преводач е на Чандлър, Фицджералд и други големи американски автори, които иска да открие за японската култура. Харуки Мураками е признат от световната литературна критика за един от най-добрите съвременни японски автори. Той със сигурност e най-превежданият в чужбина и с най-високи тиражи на книгите си, издавани и преиздавани многократно не само в САЩ и Западна Европа, но и в Русия, Румъния, Сърбия и пр. Творчеството му е изпълнено с поезия и ониризъм, което обяснява факта, че всяка от книгите му се продава в повече от 2 000 000 екземпляра.

Блог | Харуки Мураками
Още за Харуки Мураками
Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Хубаво е, че този роман успя да произведе толкова разноцветни, дори полярни мнения. Различни хора сме, нали? Различни са мотивите ни да открехнем една или друга книга, различни са нагласите и очакванията ни. Но не твърдеше ли някой, че "почти всеки избор, който правим в живота си, е абсурден"? Не беше ли герой на Мураками...?:)

Оценка: +1

Очаквах повече !!!
Прочетох я на анлийски.Прекрасна е.
Норвежка трева би било подходящото заглавие на тази норвежка .. боза. За мен тва са японски експерименти на гърба на потребителя

Оценка: -1

нищо сюреалистично няма в книгата. това е най-праволинейната троба на мураками. но това не пречи да е една от най-добрите.
Neverojatna kniga! Ne znaeh,che e prevedena na bulgarski ezik i ja prochetoh na angliiski. Mnogo mi haresa! Preporqchvam ja na vseki!

Оценка: +1

Книгата е страхотна!
Печатно издание
Печатно издание
ISBN
954-529-338-1
Купи
Цена
11.20 лв.
(16.00 лв.)

* 30% онлайн отстъпка
Доставка - 2 лв. / София, 2.50 лв. / България
Безплатна за поръчки над 30 лв. + Еко торбичка
-30%
Отстъпка
Доставка
Електронно издание
Електронно издание
ISBN
978-619-150-468-8
Купи
Цена
10.00 лв.
(16.00 лв.)

* 6 лв. отстъпка от печатното издание
Четете бързо, лесно, евтино и удобно
Виж указания за е-книги
-6лв.
Указания за е-книги
Купи за Kindle
Издателство "Колибри"
1990-2017 © Всички права запазени