Успешно добавихте „...“ към вашата поръчка
Никога не ме оставяй
Печатно издание
ISBN
978-954-529-637-6
Цена
11.00 лв.
изчерпана
Подобни заглавия
Информация
Рейтинг (2)
Мнения (16)
Публикувай мнение
Печат
Мека корица
Размери
13/20
Страници
282
Превод
Мария Донева
Дата на издаване
23 август 2008

Никога не ме оставяй

„Никога не ме оставяй“ е разтърсващ разказ за нашата невинност и загубите, които понасяме. Като деца Кати, Рут и Томи учат в училище-пансион за богати в разкошната английска провинция, където царят тайнствени правила и където учителите непрекъснато напомнят на питомците си колко са специални и привилегировани. Години по-късно Рут и Томи отново се появяват в живота на Кати и тя за пръв път обръща поглед назад към споделеното им минало, за да се опита да проумее какво именно ги е правело толкова специални и как привилегированото им положение се е отразило на по-късния им живот.

За автора

Английският писател от японски произход Кадзуо Ишигуро (роден 1954 г. в Нагасаки) е автор на общо шест романа, сред които „Остатъкът от деня“, спечелил наградата „Букър“ и превърнал се в международна сензация. През 1995 г. кралицата го награждава с Ордена на Британската империя за особени заслуги към английската литература, а френското правителство го прави през 1998 г. Кавалер на Ордена за изкуство и литература. Живее в Лондон с жена си и дъщеря си.

Още заглавия от същия жанр
Публикувай мнение за книгата
Мнения на читатели
Моля ви, преиздайте я... Книгите е така високо оценена от маса читатели, а аз колкото и да я търся, не я откривам.

Оценка: +1

Гледах филма... Мислих за него седмици наред... Невероятно, различно, зловещо , плашещо!
Здравейте, не се планира преиздание на книгата, за съжаление. Благодарим за интереса!
Моля ви, преиздайте я!!!

Оценка: +2

Гледах филма - разтърси ме задълго и из основи, определено един от най-силните, които изобщо съм гледала, затова купих с голямо желание книгата в оригинал и й се насладих максимално, преживяйвайки всичко наново. Колибри, това е велика книга!

Оценка: +1

Филма е невероятен просто !! Толкова много ме разчувства и плаках толкова много .... сега ще прочета и книгата, в Замунда има добри отзиви за нея.
Гледах филма ,дълбок замисъл искам да прочета и книгата .Мисля си ,че не може да не е добра.

Оценка: +1

Току-що изгледах филма. Много емоционален и не мога да си представя някой да се отнася така с човешки същества и да ги отглежда с такава ужасна цел. Ще си купя книгата при първа възможност. Анотацията можеше наистина да е много по-различна. Корицата можеше да е много, много по-добра.

Оценка: +1

Аз също съм шокирана от невярната анотация. Чела съм "Остатъкът от деня" - мога да кажа само едно flowless.... Гледах филма и сега търся да си купя и тази, според мен този филм ще разплаче всеки, вярно е че някои детайли остават неясни, но цялата атмосфера която внушава те разтърсва...Поне аз много плаках, не мога да не прочета и книгата сега.

Оценка: +1

Книгата все още не съм чела, но изгледах филма и мога да кажа, че не е направен както трябва (поне той). Някои моменти се губят и зрителя има чувството, че е пропуснал най-съществения момент. Сега се чудя дали да прочета книгата... Може би пък там ще намеря липсващата част от пъзела, за да се получи СТРАХОТНА история ...
Имате ли намерение да преиздавате книгата?

Оценка: -1 +2

Вярно е, че анотацията не отговаря на действителното съдържание на книгата. Но аз съм доволна, защото ако предварително беше резюмирано истинското съдържание, нямаше да прочета тази великолепна книга, защото в нея важно е не съдържанието, а дълбочината и въпросите, които повдига. В момента търся да си купя всички книги от този автор.
НА мен лично не ми харесва книгата. В резюмето което вписано за какво става на въпрос в самата книга, няма нищо общо с това, което наистана представлява конкретното четиво ! Корицата наистина е безмислена и не по темата, но.... какво да кажа повече.. Може пък на някой да му допадне подобнон нещо, знае ли човек "Различни хора,различни идеали" .
Действително разтърсваща книга! Завладяващ разказ, повдигащ потресаващи въпроси. Ужасна корица. Анотация - под всякаква критика. При това невярна - недопустимо!
Корицата е безумна. Все по-лоши стават. Жалко, че не може да се клонира по една Яна Левиева за всички издателства.
Тази анотация е абсолютна измислица. За нищо подобно не става дума в книгата - децата, които живеят в "превигилирована" обстановка всъщност са клонирани за органи хора. И не търсят невинноста си, а се опитват да разберат дали, и защо са по малко от връстниците си. Единственото вярно нещо в цялото ревю е, че книгата е разтърсваща! Едно добро ревю за книгата от Маргарет Атууд: http://slate.com/id/2116040/ ПП. Поредната ужасна корица.

Оценка: +1

Печатно издание
Печатно издание
ISBN
978-954-529-637-6
изчерпана
Цена
11.00 лв.

Доставка - 2 лв. / София, 2.50 лв. / България
Безплатна за поръчки над 30 лв. + Еко торбичка
Отстъпка
Доставка
Издателство "Колибри"
1990-2017 © Всички права запазени